Vastaukset kysymyspostaukseen, osa 3

12 syyskuun, 2014

image

Lempipaikkasi Oulussa?

Tarkoitetaanko jotain kauppaa vai paikkaa vai kaupunginosaa? Torinranta on kesäisin kiva, talvella ja jouluna keskustassa on kiva tunnelma :) Nallisport on tavallaan lemppari myös, sillä siellä tuli oltua niin usein nuorempana, kun pelasin tennistä ja käytiin Oulussa kisareissuilla.
Lempipaikkasi Rovaniemellä?
Vennivaarasta tykkäsin. Ja Kauppayhtiöstä ja Valdemarin rannasta ja Revontulen vanhasta Kuntokarusellista eli Palestrasta.

Onko sulla usein koti-ikävä?

Nykyiseen kotiin vai Rovaniemelle? Rovaniemelle silleen tasaisin väliajoin ikävä, sitten pitää päästä porukoille viikonlopuksi tuttuihin maisemiin.

Mitkä on sun lempi ravintolat/kahvilat Oulussa/Helsingissä/jossain muualla?
Oulussa varmaankin Bisketti, Kauppuri5, Cafe Lilja, Fitwok, Olivia, Tuba ja Pannu. Helsingissä en tiiä monia, mutta Teatteri, Factory, Morrisons Pizzeria & Spagetteria ja Cafe Bar 9 esimerkiksi oli kivoja.

Tykkäätkö Zeppeliinistä?
No onhan se ok. Ei mikään maailman viihtyisin ostoskeskus kuitenkaan, haha.

Paras kauppa Zeppeliinistä?
Tykkään Cubuksesta!
Ostatko Changelta alusvaatteita kun oot siel töissä? :)
Jotain joo :)

Piristääkö kivat alusvaatteet päivää, vai koetko, että alusvaatteet ei vaikuta suhun mitenkään?

Tukevat ja istuvat pitää olla! Inhoan huonolaatuisia tai väärän kokoisia liivejä, pitää olla koko ajan nykimässä olkaimia ja saumat kutittaa.

Oletko käynyt Zeppelinin Rio Bravossa? Jos olet niin mitä tykkäsit?
En itse asiassa oo, mutta kaikki tutut on haukkuneet sitä – oon ihan oikeasti kuullut pelkkää huonoa palautetta :D

Millainen oli kuvitelmasi Oulusta?
Ajattelin, että tämä on kiva kaupunki ja mukavan iso verrattuna Rovaniemeen.
Millaisen ensivaikutelman sait Oulusta ja oululaisista?
Että muka hirveän iso paikka, oltiin Maijan kanssa ihan hukassa ekat puoli vuotta. Ja että oululaiset on mukavia. Ja täällä on mukavan paljon kahviloita ja kaikenlaista tarjontaa tapahtumien saralla.
Onko käsityksesi Oulusta muuttunut?
Täällä on ehkä vähän pienemmät piirit kuin mitä luulin joskus. Mutta kodilta tuntuu :)
Asuisitko mieluummin Helsingissä kuin Oulussa?
Tällä hetkellä Oulussa, mutta kyllähän sitä Helsinkiäkin voisi joskus tulevaisuudessa kokeilla hetken aikaa.
Mitä ikävöit Rollosta?
Perhettä. Wingstonia. Lukioaikoja. Muutenkin vanhoja aikoja :)

Osaisitko kuvitella asuvasi etelä-suomessa?

Kyllä kai! Mutta ei oo mikään hirveä hinku sinne.

Missä baareissa tykkäät käydä Oulussa?
Voi ei, mie oon aina Kaarlessa… Pitäisi joskus käydä muuallakin, haha. Apollossa on kiva tanssia! Tai siis mahtuu ylipäätään tanssimaan.

Mitä vinkkejä antaisit Rovaniemelle muuttavalle opiskelijalle?
Ole aktiivinen ja tutustu ihmisiin, sillä talvella voi olla aika tylsää jos ei ole porukkaa kenen kansa touhuta kaikkea. Ja testaa 21:n suolaiset vohveliannokset :) En tiiä Rovaniemestä opiskelijakaupunkina oikein mitään, se on mulle sellainen junnuvuosien paikka.

Mitä vinkkejä antaisit Ouluun muuttavalle opiskelijalle?
Samat kuin yllä, mutta testaa Nelivitosen eli 45 Specialin mahtava Fajitas Friday. Joka perjantaina hullun halvalla hullun hyvä buffet. Niin ja nauti, Oulu on kiva paikka ja ainakin mie tykkään tästä opiskelijakaupunkina :)
Miten saada ystäviä Oulussa, kun ei ole palijasjalakanen?
Yliopiston kautta saa kyllä varmasti tosi paljon uusia kavereita, jos jaksaa osallistua tapahtumiin ja menee rohkeasti mukaan kaikkeen. Baarissakin voi totta kai tutustua, mutta mun mielestä esimerkiksi salilla on helpompi jutella samanoloisten ihmisten kanssa treenin jälkeen tai ryhmäliikuntatunnilla, jos sattuu olemaan vierekkäiset paikat. Siis kun on paljon tuollaisia pikku kohtaamisia, niin todennäköisesti edes jollain kerralla sattuu oikea ihminen kohdalle ja klikkaa :) Kuulosti kyllä nyt seurustelukumppanin metsästykseltä eikä ystävien etsimiseltä, haha. Mie itse oon tutustunut täällä ihmisiin aika paljon joko tuttujen (eli kun jonkun tapaa, tutustuu sitä kautta myös sen kavereihin jne.) tai blogin kautta, mutta mulla nyt on ollut helppo tilanne, kun sain niitä vanhojakin kavereita tänne Rovaniemeltä mukaan.

Pelottaako sinua kun olet yksin kotona/illalla kaupungissa?
Vähän, mutta on Oulu aika turvallinen paikka. Ja joo siis kotona pelottaa pimeän aikaan, varsinkin jos oon vasta katsonut jonkun ”pelottavan” leffan tai telkkarissa pyörii joku vähänkin jännittävä sarja, kuten joku ihan perus murhanselvittämisraina. Kannattaa pelätä pimeää vielä tämänkin ikäisenä!

Mikä on parasta Oulussa?
Tämä on just sopivan kokoinen paikka. Ei käy aika tylsäksi ja riittää tekemistä varsinkin kesällä. On monta eri liikuntakeskusta, monta baaria, paljon ravintoloita ja tietenkin paljon ihmisiäkin – jos verrataan taas Rovaniemeen. Tykkään tietenkin Oulusta myös siksi, että tämä oli vähän sellainen uuden alku ja eka askel siihen omaan elämään, kun muutti tänne itsekseen vanhempien luota. 

Mikä on parasta thaimaalaista ruokaa jota Oulussa saa ja mistä sitä saa?
Mie oon käynyt vaan Phuketissa siinä Kaarlen alapuolella. Tosi hyvää ja halpaa ruokaa, mie suosittelen kokeilemaan! Täällä on vissiin Phuketin lisäksi pari muutakin ravintolaa, mutten oo tosiaan käynyt niissä vielä.

Monestiko olet käynyt Thaimaassa?

En tiiä yhtään! Kohta varmaan lähemmäs 10 kertaa.

image

Haluaisitko lähteä sinne nyt?
Haluaisin, tosi paljon.
Mitkä asiat on Thaimaassa parasta?
Sukulaisten näkeminen ja se, kun saa puhua thaita. Halvat hinnat – ja se ruoka!
Miten pidät sun thaikielen taitoa yllä?
Äitin kanssa jutskailen :) Mutta aina se ruostuu, kun ei oo käynyt Thaimaassa pitkään aikaan.

Onko sukulaistesi buddhalaisuus vaikuttanut elämääsi?

On se vähän, tai lähinnä äitin buddhalaisuus. Jotkut aatteet ja tavat on jääneet mun päähän jo pienestä pitäen. Mie myös osoitan kunnioitusta buddhalaisia tapoja kohtaan kun oon Thaimaassa, eli kumartelen ja ”rukoilen” sun muuta, jos tilanne vaatii. Muutenkin kaikenlainen mielenosoittaminen on musta vähän typerää uskontoihin ja samalla kulttuureihin liittyen; pitää pystyä olemaan joustava, vaikkei itse uskoisikaan.

Oletko uskonnollinen?
En oikeastaan, mutta oon sellaisen hyväntahtoisen uskonnollisuuden kannattaja. Ei haittaa vaikka olisi vähän höpöhöpöäkin mukana, kunhan uskosta seuraa hyviä tekoja ja hyviä asioita. Mutta sellaiset uskonnot, joiden takia jotkut kärsii tai joissa todellisuudentaju katoaa – en tykkää. Mie myös kannatan perinteitä ja musta on hyvä asia, että kirkko on olemassa Suomessa, kunhan se mukautuu nykyaikaan ja muokkaa toimintaansa niin, että se vastaa nykyihmisen tarpeita ja elämää.

Uskotko jumalaan?
En oikein tiiä. Tällä hetkellä tuntuu vieläkin että en. Mutta olisi ihan mukavaa uskoakin.
Kävitkö rippikoulun?
Kävin joo. Olisi tosin siistiä käydä Thaimaassakin joku leirin tai kurssin tapainen, jossa voisi oppia taas buddhalaisuudesta enemmän ja syventyä meditoimaan edes muutamaksi päiväksi.

Mistä päin Thaimaata sun suku on?
Chon Burin alueelta, se on lähellä Bangkokia ja Pattayaa.
Missä ulkomailla oot käyny?
Thaimaa, Kiina, Englanti, Ranska, Ruotsi, Saksa, Belgia, Hollanti, Portugali, Turkki, Kreikka, Kypros…
Mikä maista paras ja miksi?
Edellisistä? Vaikea sanoa kun nuo on niin erilaisia! 
Mikä oli reissuna kivoin?
Kypros ja Agia Napa oli aika ikimuistoinen, vai mitä sanoo meän tytöt? Haha. Saksassakin oli kivaa, koska oltiin street-tanssin MM-kisoissa ja siellä oli niin jännää kilpailla ja hengailla. Ja viime kesän Turkin reissu oli myös ihana.
Minne maahan voisit kuvitella muuttavasi?
Belgia oli tosi kiva. Ja periaatteessa Thaimaahan, vaikka se onkin melkein liian erilainen kuin Suomi.
Siinä on sitten viimeisetkin vastaukset! Ketkä jaksoi lukea kokonaan? Toivottavasti tykkäsitte selailla näitä ja kiitos kaikille kysymyksistä – näitä oli aika mukavasti :D

4 Kommenttia

 • Reply Milka Kosonen 12 syyskuun, 2014 at 4:05 pm

  Sita! Mua ihan hulluna hävettää sanoa tää näin oululaisena mutta missä täällä oikeen on tommonen Cafe Lilja? :-D Niin symppiksen näkönen paikka! Ihania kuvia, varsinkin tuo eka Thaimaa-kuva :)

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2014 at 4:32 pm

   Se on Tuirassa Hadian vieressä! Ihan hullun isot salaatit, sun on pakko käydä testaamassa :)

 • Reply iina 12 syyskuun, 2014 at 6:27 pm

  höpö tottakai luin kaikki!! näitä oli superkiva lukea kyllä, harmittaa että nyt loppu :D huippua viikonloppua ja paljon sportti-intoa sinne nrj-tapahtumaan! <3 kyllä sinne vissiin sais lippuja vielä mut en taia keretä :( kouluhommat painaa päälle..

  • Reply Sita 16 syyskuun, 2014 at 8:37 am

   Haha joskus taas lisää! Kiitti <3 Voi koita jaksaa pupunen :)

  Jätä vastaus