Treenipäivitys

20 helmikuun, 2012Viime viikko oli vähän sellainen niin ja näin. Ensinnäkin, oon syönyt noin joka päivä herkkuja, ja sitä kautta treenimotivaatio on vähän hukassa (tuntuu niin turhalta eka vetää suklaalevy nassuun ja sitten lähteä kuluttamaan se salilla – wtf oikeasti). Voin ihan suoraan myöntää, että on kyllä vähän tämä elämäntapamuutoshomma mennyt takapakkia ruokailujen suhteen – liikuntaa oon kyllä harrastanut varmaan enemmän kuin koskaan elämäni aikana, mutta termi karkkipäivä on mulle taas yhtä vieras kuin jouluviikollakin. Miksi lapsena tuo taivaallinen herkkupäivä riitti kerran viikossa? Tänään oon maanantain kunniaksi koittanut sitten olla ilman sitä sukulaatia, ja voi kuinka säälittävä olo onkaan. Miten joku voi olla niin riippuvainen sokerista, haha. Ei sillä etten mie sitä voisi syödä, ei se mikhän maailmanloppu ole – mutta olisi ihan jees päästä irti siitä hiilarihimosta. Tämän viikon projektina siis vähän vähennellä turhaa napoa, jos vaikka löytyisi enemmän poweria treenaamiseen! Onhan se parempi syödä ruisleipää maidolla kolmen maitosuklaakeksin sijaan. (Sanokaa että on?)

Mun sykemittari on tällä hetkellä lomalla, se alkoi jumittaa viime viikon alussa tunneilla. Syke pysähtyi aina tiettyyn lukemaan ruudulla eikä muuttunut puoleen minuuttiin, mikä kertoo tietenkin viasta, koska normaalisti sykelukema muuttuu treenatessa sekunnin välein (esimerkiksi 146, 147, 145, 148). Tavallaan on ollut ihan mukavaa jumppailla ilman mittarin luomia paineita, mutta toisaalta, huomaan kyllä laiskottelevani paljon enemmän ilman digitaalista piiskuria. Siitä hölläilystä ei ikään kuin jää kiinni, haha.

Huomaa muuten miten pikkuhiljaa alkaa Combatit sun muut tuntua tylsiltä, mutta onneksi kohta vaihtuu ohjelmat! Kellään muulla samanlaisia fiiliksiä Les Millssin tuntien suhteen? Balancessa koitan aina keksiä jotain parannettavaa tekniikassa (niin hengityksien kuin liikkeiden ja asentojenkin suhteen), ettei ulkomuistista menevä ohjelma tuntuisi niiin tylsältä – ja Pumpissahan nyt voi aina lisätä painoja, muuttuu taas kertaheitolla mielenkiintoisemmaksi kaikki kappaleet, haha.

Viikon jumpat:

Maanantai: BodyCombat 60 min, BodyBalance 60 min 

Tiistai: Zumba 60 min 

Keskiviikko:
Kuntosali 60 min 

Torstai:
Afro Power Dance 60 min, Kuntosali 60 min, BodyPump 60 min 

Perjantai: –

Lauantai: –

Sunnuntai: Kuntosali 45 min, BodyBalance 60 min

                  

.Miten teillä on muuten mennyt uuden vuoden lupauksien suhteen, vieläkö jaksaa painaa? Musta tuntuu ihan oudolta että oon jaksanut näinkin kauan jatkaa tätä treenausta, yleensä kausi loppuu kuukauden jälkeen ja muutun pariksi viikoksi sohvaperunaksi. Tai sohvasuklaapatukaksi, miten sen ottaa. Mie en oikeastaan oo edes ehtinyt miettiä muita ilmaan heitettyjä vannomisia kuin näitä liikuntaan ja syömiseen liittyviä, pitäisi varmaan vilkaista taas sitä listaa..

16 Kommenttia

 • Reply Laura 20 helmikuun, 2012 at 8:38 pm

  hyvää kannattaa odottaa -se uus combat on ihan tykki! 100x parempi ku tää nykynen, mun mielestä ainakin :-)

  • Reply Sita 20 helmikuun, 2012 at 8:42 pm

   Mistä tiiät!! Oooo mieki haluan äkkiä!

 • Reply Anonyymi 20 helmikuun, 2012 at 9:57 pm

  Kunnon hc-karppaamisessa ei muuten ole juuri järkeä, mutta ainakin itselläni se auttoi katkaisemaan sokeririippuvuuden. Atkinsin induktio ja siitä pikkuhiljaa takaisin normaalimpaan ruokavalioon (hyvin vähillä nopeilla hiilareilla tosin) ja sokerihimo on poissa. Nykyään lähinnä ällöttää sokeri, vaalea leipä, pasta, riisi, peruna jne, vaikka niitäkin tulee aina joskus syötyä. Hiilareita tulee vedettyä varmaan ainakin melkein suositusruokavalion mukaan, mutta lähinnä vihanneksien ja hedelmien muodossa.

  Liikuntatavoitteissa pysyisin muuten helposti, mutta kun pääsen kunnolla vauhtiin, saan aina tappoflunssan tai tulee liian kiire ehtiä mihinkään, rahat eivät riitä tms. Lopulta pysyn sitten tasaisesti kahdessa liikuntakerrassa viikossa + hurjasti hyötyliikuntaa onneksi. Motivaatiota auttaa, kun ottaa tavoitteeksi jotain muuta kuin kalorien polttamisen (se tulee sitten samalla kätsysti).

  • Reply Sita 21 helmikuun, 2012 at 7:34 am

   En oo miettinykään ikinä tuota kantaa, oon kuvitellu karppaamisen aina laihduttajien hommaksi enkä niinkään että siitä vois olla hyötyä tuohonkin asiaan. Jännä miten mie en oo koskaan aatellu leipää ja pastaa ja muita huonoina, nykyäänhän tuntuu että dieetillä ne napsaistaan ruokavaliosta pois heti ekana, mutta tietenkin riippuu siitä mikä sopii kellekkin.

   Joo mie niin tiiän tuon sairastumishomman! Mullaki menee yleensä niin että heti kun pääsee vauhtiin niin tulee nuha, tai no viimeksi tuli se järkyttävä oksennustauti.. Mie harrastan hävettävän vähän hyötyliikuntaa, pitäis oikeasti koittaa lisätä – tekis kuitenkin niin hyvää.

   Kiitti muuten kovasti kommentista :)

 • Reply salla 21 helmikuun, 2012 at 8:37 am

  Tuntuu että jos tuolla menolla liikut niin syömilläs herkuilla ei ees oo mitään merkitystä!

  • Reply Sita 21 helmikuun, 2012 at 9:51 am

   Itse asiassa on kyllä – tai ainaki jos haluaa rasvat veks :D Ei niillä tietenkään silleen ois merkitystä jos haluaisin pysyä tämän kokoisena mutta koska haaveena olis olla timmimpi kesään mennessä niin..

  • Reply salla 21 helmikuun, 2012 at 11:25 pm

   No huh, vaikka tällä nyt ei mitään merkistystä olekaan niin minuta sulla on kyllä mieletön kroppa. Ja tissitki vielä! Mie kö liikun niin se vähätki häviää..

  • Reply Sita 22 helmikuun, 2012 at 8:50 am

   Olipa ihanasti sanottu :D Kiitos pieni.

 • Reply Mirella 21 helmikuun, 2012 at 12:03 pm

  Voi että kun oot ollu ahkera :) Mä oon jaksanut tehdä vaan kävelylenkkejä ja onneksi oon pysynyt erossa herkuista, mutta nyt sitten kauhee flunssa iski päälle.. :(

  • Reply Sita 21 helmikuun, 2012 at 12:07 pm

   Vitsi ku mieki oon luvannu itelleni tuhat kertaa että alan käymään aamukävelyillä mutten ikinä saa aikaiseksi. Raasu kipeänä siellä :( Haleja <3

 • Reply ROOSA 21 helmikuun, 2012 at 1:51 pm

  Mua rupee aina ärsyttää lukee näitä treenipäivityksii. Tulee sellainen fiilis et "täshä mä koneella istun" ja ikinä en saa aikaseks mentyy salille! sentää kävelen töihin 2+2 kilsaa, mut silti… pitäs kieltää tämmönen laiskojen kiusaaminen :(

  • Reply Sita 21 helmikuun, 2012 at 2:08 pm

   Mie kiusaan myös itteäni, pakko raahautua aina salille ku tietää että pitää päivittää tänne haha. Ja töihinkin kävely on hyvä (esim mie en ikinä kävele kahden kilsan matkoja), mieti jotku ei liiku yhtään!

 • Reply Annina 21 helmikuun, 2012 at 5:42 pm

  Kiva luke näitä sun treenailuja täältä, reippaana oot ollut. Olisi kiva käydä myös jollain salin tunneilla, mutta tykkään niin paljon juoksemisesta että mielummin lähden lenkille :D nyt lomaillaan pohjoisessa niin on tullut hiihdettyä, tänäänkin 20 km jee!

  • Reply Sita 21 helmikuun, 2012 at 7:20 pm

   Oho 20 km?? Mie en ikinä pystyis tuohon :D Just muuten tänään mietin että vois alkaa lenkkeilemään keväällä, viime kesänä juoksin jonkin verran mutten kovin säännöllisesti.

 • Reply Maukku 23 helmikuun, 2012 at 10:03 am

  Kerrankin luen mielenkiinnolla näitä treenipousteja – aloitin nimittäin maanantaina kuntoilun! Jee! Ite tykkäsin bodybalancesta, mutta uskon että viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen niihin liikkeisiin turtuu, jos on koko ajan samat sarjat. Ja siun torstai näyttää ihan hiton rankalta, ite en pygee :—D

  • Reply Sita 23 helmikuun, 2012 at 10:27 am

   Jee hyvä Maukku! Joo on tuo tavallaan totta, mutta toisaalta, sitten pitää vaan koittaa nauttia siitä että alkaa taipumaan niihin asentoihin ja haastaan itteään ettei käy heti ihan tylsäksi :D Muuten pitää oottaa taas kolme kuukautta uutta ohjelmaa..

   Ja haha tuo torstai; kuntosali tarkoittaa leppoisaa cross-trainerilla polkemista, eikä Afrokaan oo niin rankka kun se on tanssitunti :)

  Jätä vastaus