Thaimaan yömarkkinat

7 marraskuun, 2011

Viime viikonloppu alkoi tosiaan perjantain yömarkkinoilla ja pakko sanoa että mie kyllä rakastan niitä! Thaimaassa on jostain iltaseitsemästä aamuyöhön saakka tosi pimeää, samanlaista kuin meillä Suomessa kaamoksen aikaan eli tähdet näkyy taivaalla ja pelottaa. Yömarkkinat pidetään silti illalla, koska päivisin on niin hemmetin kuuma ettei kellään kiinnosta ostaa yhtään mitään. Yömarkkinat on muutaman kerran viikossa, ja oikeastaan homma kulkee niin että satoja ihmisiä tulee pystyttämään oman kojunsa jollekin kaupungin isoista, tyhjistä alueista (Chon Burissa paikka on aikaisemmin mainitun urheilupuiston vieressä) ja myy halvalla mitä ikinä myykään (joo täällä on muutenkin halpaa, mutta yömarkkinoilla on tosi halpaa, haha). Yleensä tuotteet on halpistuotteita, ja just tämän takia en yleensä osta Thaimaan ostoskeskuksista mitään kun yömarkkinoilta saat täsmälleen saman tuotteen melkein puoleen hintaan. Mutta, tää ei koske siis ns. aitoja tuotteita, esimerkiksi merkkivaatteita (jotka eroaa halpisvaatteista silleen että niissä on hengittävämpi kangas, suoremmat ompeleet, parempi laatu jne. Merkkivaatteilla tarkotan ihan vaan perus H&M-laatua, paita 10-50e. Sitten on merkkimerkkivaatteet erikseen, mutta ne on niin kalliita etten ikinä oo ostanu). 

 
Yömarkkinoilla myydään yleisemmin ruokaa, vaatteita, laukkuja, koruja, kenkiä, puhelinkrääsää (kännykkäkoruja, suojakuoria, säilytyspusseja), meikkejä, leffoja ja leluja. Tuotteet tulee yleensä Bangkokista, tai silleen vaan pienien välikäsien kautta jolloin myyjät voi myydä halvalla. Eikä ole kalliita vuokria kuten ostoskeskuksissa. Tinkauskulttuuri on yllä Thaimaan markkinoilla, mutta mie oon oikeastaan aika huono harrastaan sitä. Tai siis tinkaan aina kun ostan jotain, mutta tosi löyhästi enkä silleen tinkaa hinnasta :D Kysyn vaan saako halvemmalla ja vähän ehkä maanittelen. Mutta siis pyydän aina pientä alennusta, joku 20 bathia, mutta mun serkku vaatii ja onnistuu saamaan joskus sadankin bathin alennuksen.

 
Sushit on yleensä n. 15 snt/kpl, eli eurolla saa sellasen pienen paketin. Hintaan kuuluu pikkupussi soijaa, wasabinappi ja syömäpuikot. 

 
Mustekalavartaita. 

 
Erilaisia kakkuja myydään kaduilla ja markkinoilla paljon enemmän kuin esimerkiksi suklaata. Thaimaalaiset ei oikeastaan yleensä syö karkkia missään muodossa, vaikka kaupassa sitä myydäänkin. Lämmin ruoka on enemmänkin se herkku, kun napostellaan niin ostetaan tien varren kojusta esimerkiksi vartaita joissa on paistettua kanaa. 

Siinä olis paistettuja toukkia ja heinäsirkkoja. Mie en oo ikinä maistanu, vaikka tiiän että maku on ihan hyvä (serkut rakastaa maissitoukkia jotka on friteerattu, ne on puhtaitaki mutta mulla ällöttää liikaa). 

 
Piraattidvd:t ja cd:t myy hyvin. Mie en yleensä näitä osta koska leffat on dupattu thaiksi (kerran katoin Taru Sormusten Herrasta täällä ja hahah sain parhaat naurut ku Saruman ja örkit puhu thaita) ja musiikit saa netistä.

 
Tuossa kojussa oli ihania koirien vaatteita :D Ostin Roosalle punaisen puvun jossa on nallejen kuvia. Siellä oli muuten ihan kivasti eri kokoja, oli isommille koirille ja sitte pikku chihuillekin niin kuin alemmasta kuvasta huomaa. 

 

 

Paidat maksaa 3-6 euroa markkinoilla.

 

 

 Vaikka yömarkkinat pidetään n. klo 19-22 illalla jolloin aurinko on jo laskenu, mulla on silti aina hullun kuuma siellä! Hävetti viimeksikin kun hikoilin taas kuin pieni suomalais-aasialainen porsas kun kyselin hintoja ja kävelin kojulta toiselle. Lämpötilasta huolimatta sain ostettua kaikkea kivaa itelle (: Niistä tulee tosiaan postaus kun oon takas Suomessa.

Ja kysyä saa! Jos tuli jotain mieleen.

4 Kommenttia

 • Reply Aija 7 marraskuun, 2011 at 11:00 am

  sulla on aivan ihana blogi! ja tulee kamala ikävä rovaniemeä, mulla on puolet suvusta siellä nimittäin :-)

 • Reply Erika 7 marraskuun, 2011 at 4:24 pm

  Voi vitsit ku kivoja kuvia! Noi markkinat näyttää niin kivalta!

 • Reply Belsissa 7 marraskuun, 2011 at 8:38 pm

  Iskin silmäni noihin kakkuihin! Näyttävätpä hyviltä. Varmasti ihanaa, kun tarjolla on vaikka mitä hyvin halvalla!

 • Reply Sita 9 marraskuun, 2011 at 9:07 am

  Aija: Kiitos paljon! Ja haha aijaa :) Mullaki on tällä hetkellä Rovaniemeä, vaikka pikkuinen paikka onkin.

  Erika: Apua musta nää on kauhean sekavia :D Mutta joo kivat ne on! Jos on shoppailuintoa.

  Belsissa: Mie en oo uskaltanu kovin maistella niitä ku äiti sanoo että pitää syodä thairuokaa kun sitä ei saa Suomesta. Muttakunmuttakun nuo kakut näyttää niin suussa sulavilta..

 • Jätä vastaus