11 toukokuun, 2012

Haaste:
7 faktaa Roosasta

1. Roosa oli minun joululahja ala-asteen nelosluokalla. Muistan, kun tulin äitin luota isälle aaton aattona ja ulko-oven avattuani jähmetyin ihastuksesta kun näin mini-Roosan heiluttavan häntää eteisessä. Kun Possu oli pentu, se söi ja jyrsi ihan kaikkea. Sen pureskelemina on löytynyt mm. nastoja ja tulitikkuja, ihme ettei sen ikinä käynyt mitenkään. Kerran, kun oltiin kaupassa, Roosa oli avannut yhden meidän keittiön alakaapeista. Oli kiva tulla kotiin kun kaikki murot ja karkit oli levitetty lattialle – ja parasta oli meän toisen koiran, Bedi-collien ilme. Se oli vanhempi ja fiksumpi ja varmasti tiesi, että omistajat kyllä suuttuu tuon pennun tekosista, muttei voinut vastustaa kiusausta ja kattoi hullun syyllisen näköisenä meitä maisteltuaan itekin niitä kaapin muroja, haha.
2. Roosa tykkää saunoa, se tulee ite lauteille makoilemaan. Se myös menee aina laukkuihin nukkumaan, jos sellaisia sattuu olemaan lattialla avonaisina (esimerkiksi isän jättikokoinen työkassi on sen lemppari).
3. Joskus Roosa pissaa vähän niin kuin poikakoirat :(
4. Roosa on borderterrieri, eli sen turkki kuuluu periaatteessa nyppiä aina välillä, joko itse tai liikkeessä. Sillä on sileät alakarvat (en tiedä mikä se oikea nimitys on), joiden päälle kasvaa sellaista pitkää karkeaa karvaa. Me annetaan sen turkin kasvaa talveksi ettei toinen paleltuisi, mutta keväällä se on kyllä aina niin sotkuisen katulapsen näköinen.
5. Rossun lempilelu on tennispallo, ja se osaa istua, hypätä, maata ja kieriä käskystä. Ainakin jos on palkinto luvassa.
6. Roosalla on pahat ruoka-allergiat, se ei voi syödä mitään muuta kuin omia eläinlääkäristä ostettuja nappuloita. Huomattiin allergia siitä, että Roosan korvat punoitti ja kutisi aina hulluna ja se rapsutti niitä yhtenään. Nykyään allergian huomaa siitä, että mikään muu ruoka – edes mikään ihan neutraali kuten kurkku, jota Roosa rakastaa – ei pysy sillä sisällä kuin ne omat nappulat.
7. Roosa tonkii joskus minun roskista ja käy ruokapöydällä kun me ollaan poissa kotoa. Koskaan ei tosin tarvitse odottaa eteistä pidemmälle tietääkseen, onko se tehnyt pahojaan, koska Roosa tulee heti jalkoihin syyllisen näköisenä, menee selälleen makaamaan ja heiluttelee häntää kuin pyytäen anteeksi. Aina. En tajua miksi se sitten tekee niitä juttuja kerran tietää tekevänsä väärin, haha.


Minut on haastettu nyt viime viikkoina ainakin kolme kertaa tekemään 7 faktaa -lista, ja nyt vihdoinkin tein ensimmäisen niistä. Tämä olkoon Nunnulta, joka pitää ihanaa kynsiblogia. En jotenkaan jaksanut höpötellä itsestäni, tuntuu että teen sitä ihan tarpeeksi täällä blogissa muutenkin, niin kerroin teille juttujuttuja meän vauvasta. En myöskään jaksanut tällä kerralla haastaa ketään, mutta laitan vaikka seuraavaan faktaryppääseen tageja! Ja sori hassu postaus, nyt oli vaan tällainen olo.

18 Kommenttia

 • Reply Mirella 11 toukokuun, 2012 at 7:20 am

  Miks jokapuolella on koirajuttuja sillon ku mul on kauhee koirakuume :(

  • Reply Sita 11 toukokuun, 2012 at 7:31 am

   Sulle sopis semmonen ihana vauvakoira <3

 • Reply Matte 11 toukokuun, 2012 at 7:42 am

  Voi ihana Roosa<3 Mun on ikävä mun omaa pikku tolleria, Iitaa — se kans aina hyppää sängylle/sohvalle (missä se siis ei saa olla) ku lähen kotoota:D Mukamas-ah-niin-ovela.

  • Reply Sita 11 toukokuun, 2012 at 9:18 am

   Haha tulee kotiin niin karvoja näkyy sohvalla :D Raukka jää kiinni vaikka luulee olevansa oleva.

 • Reply Sara 11 toukokuun, 2012 at 8:35 am

  Toi laukussa nukkuminen kuulostaa niin tutulta :D Meidän Rölli nukkuu usein mun mustassa koululaukussa ja sit se on aivan valkosten karvojen peitossa (argh!) :D

  • Reply Sita 11 toukokuun, 2012 at 9:19 am

   Rölli, ihana nimi :D Joo Roosastaki lähtee kyllä paljon karvaa, sitä on aina joka paikassa.

 • Reply hanna 11 toukokuun, 2012 at 8:47 am

  Roosa on kunnon pahis, hähä :D
  Kuulostaa muuten tutulta. Mun au-pairi perhe hankki koiran silloin kun olin asunut kuukauden heillä. Jouduin siis hoitamaan 3-vuotiaan pojan lisäksi myös söpön, mutta erittäin seikailukaan koiranpennun. <3 Kerran tulin kotiin ja hän oli levittänyt kaikki lankaat ympäri taloa. En vieläkään tiedä, miten hän onnistui kaivaamaan niitä kaapista ulos.

  • Reply Sita 11 toukokuun, 2012 at 9:20 am

   :D Haha voi ei. Kyllä ne osaa vaikka mitä, Roosaki avasi sellaisen apukeittiön liukuovenkin jo ihan pentuna ku aina laitettiin se semmoisen taakse ettei se tekis tuhojaan.

 • Reply abasourdi 11 toukokuun, 2012 at 8:52 am

  Ihanan persoonallisesti toteutettu haaste ja Roosa on niin symppis, etten kestä :)

  • Reply Sita 11 toukokuun, 2012 at 9:21 am

   Jee kiitti :) Rossu on <3

 • Reply Nunnu 11 toukokuun, 2012 at 1:42 pm

  Ihana idea! :D

  Ja kiitos kehuista ;)

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 2:10 pm

   Hihi kiitti :)

 • Reply iina 11 toukokuun, 2012 at 5:19 pm

  Ouu sulonen pieni! <3

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 2:11 pm

   <3 wauwa

 • Reply Nina 11 toukokuun, 2012 at 6:21 pm

  Ihana koira :) Mukavaa lukea kerrankin kun lemmikistä kerrotaan persoonallisesti eikä "meidän pallero on niin suloinen aina ":D

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 2:18 pm

   Haha joo en kehdannu alkaa sievistelemään Roosan tapoja :D

 • Reply Anonyymi 12 toukokuun, 2012 at 3:36 pm

  Hei minä vuonna olette ottaneet Roosan?!!! :) Minusta tuntuu, että olemme samoihin aikoihin ottaneet ja meidän borderin yhden siskon nimeksi tuli meinaa Roosa:)

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 2:20 pm

   Hetkonen se on ollu jouluna 2003! Jostain etelästä, en muista enää mistä kaupungista :) Aika jännä, onkohan se sama pentue sitte?

  Jätä vastaus