Meitsin eka puolimaraton

24 toukokuun, 2015

image

 

Nyt se on ohi! Kaksikymmentäyksi ihanan kamalaa ja kamalan ihanaa kilometriä on nyt juostu Oulun Terwa-maratonissa!

En tiiä yhtään, kuinka tarkkaan teillä kiinnostaa tuosta kokemuksesta lukea, mutta pakko kuitenkin pienet jälkipuinnit heittää tännekin. Ensinnäkin, ei hele miten paljon tuo puolikas jännitti. Perjantaina tuntui koko ajan mahanpohjassa innostuksen- ja paniikinsekainen tunne, ja lauantaiaamuna ennen juoksua oli ihan hirveä jännitys päällä. Onneksi mulla oli kohtalontovereita seuraa, sillä myös Maija ja Heisa osallistui eiliseen puolikkaaseen. Maija veteli tietenkin omilla turbovauhdeillaan, mutta mie ja Heisa oltiin sovittu, että juostaan se 21 kilometriä yhdessä. Lähtötilanteessakin oli kyllä ihan mahtavaa, että toinen oli siinä vieressä ja pystyi panikoimaan toiselle.

Ja sitten kahdeltatoista lähdettiin juoksemaan! Oli kyllä kunnon extreme-keli; ensimmäisten kilometrien aikana alkoi tulla vettä, tuulla ja lopulta satoi myös vissiin rakeita… Oltiin ihan läpimärkiä ja suojeltiin käsillä kasvoja jäiseltä sateelta. Mutta mun mielestä tuo alku oli ehkä jopa paras osio, tuli sellainen taistelufiilis kun korvissa jyskytti musiikki ja sadepisarat vaan valu kasvoja pitkin. Pink ja So what muuten toimi tuossa vaiheessa aika hyvin.

Matkan ensimmäinen puolisko eli noin 11 kilometriä meni tosi hyvin; oikeasti jopa nautin juoksemisesta, lauloin biisien mukana ja tuntui, että jalat vaan kulki eteenpäin. Huoltopisteillä otettiin Heisan kanssa aina lennosta vähän energiajuomaa ja jatkettiin melko nopeasti eteenpäin. Noin puolessa välissä vedettiin energiageelit, joita olisi voinut kyllä olla enemmänkin kuin yksi pussillinen.

image

 

Matkan toinen puolikas oli kyllä suoraan sanottuna ihan kamala, vaikka sää kirkastui ja alkoi jopa paistaa aurinko. Mie juoksin noilla pari vuotta vanhoilla Niken lenkkareilla, joissa ei todellakaan ole mikään hyvä vaimennus. Noin 15 kilometrin kohdalla mulla alkoi sattua jalkapohjiin ihan hulluna ja oli pakko juosta nurmikolla kävelytien vieressä, sillä asfaltti tuntui hirveältä jokaisella askeleella. Sen lisäksi mulla alkoi sattua toiseen polveen ja kipu paheni kilometri kilometriltä. Joku sata metriä ennen maalia lihakset alkoi olla niin tönkkönä, että yhdellä askeleella se kipeä polvi jotenkin vääntyi ja meni ihan lukkoon. Sen jälkeen meinasi tulla paniikki, kun luulin että homma kusee ihan maalin lähellä, mutta onneksi ihana Heisa rauhoitti mut ja juostiin lopulta käsi kädessä maaliviivan yli. Vitsi mikä fiilis sen jälkeen oli, siis se oli jotain ihan uskomatonta.

Ja maaliviivaa ylittäessä tulostaululla möllötti aika 2:05, eli meän eka puolimaraton meni aikaan kaksi tuntia ja viisi minuuttia. Mie sanoin tuon jälkeen, etten varmasti juokse enää ikinä, mutta seuraavassa lauseessa totesin, että ensi kerralla pitää päästä alle kahteen tuntiin :D Eli vaikka tuo oli ihan kamalaa, kyllä sitä vaan jotenkin jäi koukkuun. Voi olla, että seuraava puolikas hölkätäänkin sitten Ruskassa, hihi.

 

image

Juoksun jälkeen vähän itkettiin ja naurettiin, haettiin kamat narikasta, syötiin banaanit, puitiin juoksua ja täristiin kylmästä. Mulla sattui aika tosi paljon polveen, mutta selvisin kotiin polkemalla pyörää yhdellä jalalla ja kuuman suihkun jälkeen lähdettiin tyttöjen kanssa juhlistamaan juoksua Kauppuri5:een.

 

image

 

Jäi vähän huono fiilis paikan palvelusta, mutta hamppari oli tietenkin hyvä! Seuraavalla kerralla kyllä mieluummin Tubaan tai Roosteriin… Mie tilasin vuohenjuusto-burgerin ranuilla ja chilimajoneesilla oeee.

 

image

 

Loppuilta mulla menikin työpaikan virkistysillassa, jossa oli kyllä älyttömän hyvä meininki. Jo se, että puolimaraton on vihdoinkin takanpäin, nosti juhlafiilistä, mutta sen lisäksi meän työporukka on vaan niin huippu, että tunnelma oli katossa yöhön asti. Tänään paikat on tietenkin jumissa, mutta ehkä jopa vähemmän kuin mitä mie olisin odottanut. Polveen kyllä sattuu edelleen, mutta ei se mitään – tuo on kuitenkin vaan rasituksesta johtuvaa kipua enkä usko, että se meni mitenkään rikki. Edelleenkin mahtavaa ajatella eilistä ja todeta, että kyllä siihen pystyi.

Onko siellä muita, jotka oli eilen juoksemassa Terwassa? Ei muuta kuin kommenttia kehiin :)

 

22 Kommenttia

 • Reply Siri 24 toukokuun, 2015 at 2:27 pm

  Ohhoh, miten voi olla huono palvelu kauppurissa? :o Ite en suostu ees koittaan muita paikkoja mm. just huipun palvelun takia :D Mutta ihan huippu aika, onnea suoritetusta puolikkaasta!

  • Reply Sita 24 toukokuun, 2015 at 6:22 pm

   Tuli pieni tilanne paikkojen kanssa ja tyypit hoiti mun mielestä tilanteen vähän tökerösti. Ei vaan jäänyt hyvä mieli hommasta (eikä olis paljoa vaadittu että olis voinu jäädä hyvä mieli).

   Jee kiitos tosi paljon! On kyllä ylpeä olo :)

 • Reply EMMI 24 toukokuun, 2015 at 2:34 pm

  Hyvin vedetty ekaks puolikkaaksi! :) Itekki olin juoksemassa Terwassa, oli kyllä aika extreme keli. :D Mutta ei siihen juoksun aikana kiinnittäny niin paljoa huomiota! Vasta Raatista lähtiessä hoksas, että tää ilmahan on ihan hirvee. En ite päässy läheskään yhtä hyville ajoille, kun sää, mutta paransin omaa aikaa n 11 min ja olin kyllä tosi ilonen siitä. :) Hauska tapahtuma tuo Terwa.

  • Reply Sita 24 toukokuun, 2015 at 6:23 pm

   Kiitti paljon! Ja onnea kans :) Mahtava parannus, 11 min on tosi paljon – siinähän pitää juosta ihan reilusti lujempaa kuin edellisellä kerralla. Saa nähä miten itellä käy sitten, paraneeko enää :D

 • Reply Jenna 24 toukokuun, 2015 at 3:45 pm

  Onnea! Toihan on hyvä aika ensimmäiselle puolikkaalle, omaan aikaan sai pistää +10min :D

  • Reply Sita 24 toukokuun, 2015 at 6:24 pm

   Kiitos tosi paljon! Juostessa tuntu että ollaan varmaan hölkätty 2,5h, meni aika niin hitaasti lopussa ja tuntu ettei edetty yhtään :D

 • Reply Anonyymi 24 toukokuun, 2015 at 5:53 pm

  Jeeee hyvä, huippua että selvisit ja vielä tollasella ajalla! :) Tollanen ois kiva, että kaverin kanssa yhdessä vedettäis läpi.

  • Reply Sita 24 toukokuun, 2015 at 6:25 pm

   Kiittii! <3 Huh viime vuosi oli niin hirveä ku piti keskeyttää, nyt on traumat poistettu! Joo oli kyllä, just ku jännitti että miten sitä jaksaa niin oli se toinen kuitenki koko ajan lähellä henkisenä – ja välillä fyysisenäki – tukena :)

 • Reply Tiina 24 toukokuun, 2015 at 7:39 pm

  Jeee! <3 Meiän äiti juoksi kympin, ite löllöilin kotona >:)

  • Reply Sita 25 toukokuun, 2015 at 6:11 am

   Haha ihana <3

 • Reply Anonyymi 24 toukokuun, 2015 at 7:52 pm

  Mikä tämä Ruska on? :-)

  • Reply Sita 25 toukokuun, 2015 at 6:12 am

   Levillä syyskuussa Ruska-maraton :)

 • Reply annieveliina 24 toukokuun, 2015 at 8:34 pm

  Määkin haluaisin juosta puolikkaan, mutta jotenki en vaan saa aikaseks ilmottautua! :D Tekis kans mieli käyä kokeileen iha muuten vaan puolikkaan mittanen lenkki, että miten sen jaksaa :) Hyvä aika ja hyvä te!! Tuollaset jutut on kyllä just niitä, joihin jää koukkuun ku ne antaa niin vahvan onnistumisen tunteen sitte!

  • Reply Sita 25 toukokuun, 2015 at 6:13 am

   Kokeile! Mutta muista tankata ja ottaa vettä yms mukaan, se on niin epäinhimillinen matka ettei muuten kestä :D Kiitos kommentista ja jutskaillaampa FB:ssä <3

 • Reply iina 25 toukokuun, 2015 at 4:26 am

  Hyvä Sita! <3 en koe itteäni oikein juoksijatyypiksi mutta aina ku tämmösten tapahtumien jälkeen lukee fiiliksiä ja kattoo kuvia niin tulee itelleki hinku lähtä juokseen :D en tiiä, pitäs ensin kyllä hommata hyvät kengät ja opetella oikee juoksutekniikka :)

  • Reply Sita 25 toukokuun, 2015 at 6:14 am

   Joo miekään en oo ennen kokenu enkä vieläkään sanois että se on se the mun juttu, mutta ehkä siinä onki se paras osa ku huomaa että kyllä siihen pystyy silti! Haha voi ei mun juoksutekniikka on oikeasti varmaan ihan kamala, en oo ikinä hionu sitä :D

 • Reply Anonyymi 25 toukokuun, 2015 at 9:03 am

  Toi puolikkaan aikahan oli just hyvä, mahtava suoritus! :)

  • Reply Sita 25 toukokuun, 2015 at 9:09 am

   Oi kiitos tosi paljon :)

 • Reply Anonyymi 25 toukokuun, 2015 at 9:25 am

  onnittelut♡☆ huippu aika! sisukas tyttö oot

  • Reply Sita 25 toukokuun, 2015 at 10:17 am

   No vitsi kiitos :) <3

 • Reply Anonyymi 26 toukokuun, 2015 at 10:55 am

  Onnittelut! Ja tuli muuten mieleen että missä kävit treenaamassa nyt ennenkuin palasit takaisin Hukkaan? :) Itse olen miettinyt vaihtoehtoja tuolle Hukalle, kun onhan se niin pirun kallista laittaa sellainen summa joka kuukausi opiskelijana :D

  • Reply Sita 26 toukokuun, 2015 at 11:00 am

   Kiitti!

   Oon käynyt kaupungin kuntosaleilla (Raatissa) sekä silloin tällöin Teknopalatsilla, joka on yliopiston vieressä :) Sekin on kiva paikka, mutta vähän liian kaukana varsinkin nyt kun muutetaan Oulun keskustan toiselle puolelle.

  Jätä vastaus