Kysymyspostauksen vastauksia, osa 3

25 tammikuun, 2012

Opiskelu

Mitkä kirjoitit ylioppilaaksi päästessäsi?
Äidinkieli E, englanti E, ruotsi E, lyhyt matikka E, terveystieto M ja psykologia C. Äikkä oli pistettä pistettä vaille L :( Ja enkkukin oli kolmea pistettä vaille L, mikä on musta melkein sama asia kuin äikän kohdalla, koska englannin kirjoituksissa on kolme kertaa suurempi maksimipistemäärä. Selityksiä.

Miksi haluat opiskella suomen kieltä?
Koska haluan työskennellä kirjoittamisen parissa, mikä minusta kuitenkin vaatii täydellisen kieliopin, rakenteen ym. hallitsemisen. Lisäksi suomen kieli kiinnostaa mua, se on ihana kieli jolla voi leikkiä ja luoda (rakastan metaforia). Ja mulla on tähän asiaan kuitenkin kunnon vertailukohta, koska myös thai on minun äidinkieli, vaikka sanavarasto onkin suppeampi kuin suomen kielessä (johtuen Suomessa syntymisestä ja asumisesta).

Muuttaako poikaystäväsi kanssasi Ouluun/Jyväskylään jos pääset sinne opiskelemaan?
Ei muuta, sillä on kesän jälkeen Ramkissa vielä vuosi koulua jäljellä. Jos seurustellaan vielä Tuukan valmistuttua, niin aika varmasti se muuttaa sitten mun luo.

Millaisia ajatuksia sulla on opiskelemaan muutosta Ouluun?
En oo mitenkään superinnoissaan, sillä en tykkää isoista muutoksista; itken aina hulluna kun koulut loppuu, saatan muuttua alakuloiseksi kun mietin että en tule kokemaan lapsuutta enää ikinä, muuttaminen on musta kauhean surullista ja muuta samanlaista. Mutta, onhan se muutto tavallaan ihanaa; uusi alku ja tähän mennessä ehkä isoin askel kohti aikuisuutta. Odotan oman kämpän sisustamista ja yliopistossa opiskelua, sekä uusiin ihmisiin tutustumista. Tulee kyllä ikävä Rovaniemelle, ja varmaan käyn täällä tosi usein paitsi Tuukan, myös kavereiden ja perheen takia.

Kuvatoive, vanhojen tanssit:

Video Wanhoista (me ollaan tuo porukka joka tanssii freestyleä, huutaa ja nauraa niin lujaa että kuuluu katsomoon asti – ja muistakaa kattoa lopetus!):

 

Kuvatoive, 80’s-päivä:

Kuvatoive, penkkarit:

Kuvatoive, lakkiaisasu:

Raha ja työ

Mitä kautta oot päätyny sinne Triumphille töihin? 
Kun Triumphin liike avattiin Rovaniemelle, silloinen myymäläpäällikkö haki vakituisten työntekijöiden rinnalle jouluapulaista. Myymäläpäällikkö kysyi äidiltään, tunteeko ketään sopivaa, ja tämä äiti oli silloin mun pikkusiskopuolen hoitajana meillä :D Eli pikkusiskon lapsenvahdin kautta. Joulun jälkeen mua pyydettiin extraksi ja oon siitä lähtien ollu neljän vuoden ajan melkeinpä joka viikko töissä.

Kuinka paljon sinulla menee kuukaudessa vaatteisiin ja ulkona syömisiin/juomisiin rahaa?
Öääh.. Olisko noin 300 euroa? Riippuu aika paljon. Joskus käyn enemmän baareissa ja shoppailen, joskus taas tulee kausia jolloin ei haluta käyttää rahaa mihinkään. Ruokaan nyt menee suhteellisen paljon, sillä vaikka asun kotona, oon kuitenkin nykyään puolet ajasta Tuukalla ja siellä pitää ostaa ruoat itse. Töissä tulee aina haettua kaupasta tai Picnikistä eväät, siinäkin menee rahaa. Ja tykkään käydä syömässä kahviloissa ja ravintoloissa..

Mitä ammattia et vois koskaanikinämilloinkaan harjoittaa?
Sairaanhoitaja. Tykkään auttaa, mutta tuo ala on sekä fyysisesti että henkisesti niin rankka etten varmaan jaksaisi. Tai joku saattohoitaja, vai mikä se on joka pitää seuraa vanhukselle ennen tämän kuolemaa. Olisi siis ihanaa yrittää tehdä ihmisen viimeiset hetket niin mukaviksi kuin voisi, varmasti älyttömän hieno tunne auttaa, mutten kestäisi tietoa siitä että se mun kamu kuolee pian, vaikka kuinka olisi kyseessä vaan työ.

.

34 Kommenttia

 • Reply IraCassandra 25 tammikuun, 2012 at 6:23 am

  Upee toi sun lakkiaiskuva! Oot ollu tosi nättinä ja toi mekko on ihana :)

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 5:18 am

   Kiitos paljon hihi :)

 • Reply Anonyymi 25 tammikuun, 2012 at 6:53 am

  Sä vaikutat oikeesti niin ihanalta ihmiseltä että huih, pitäis varmaan ottaa mallia tosta sun ihanasta positiivisesta asenteesta kaikkeen :–) Ja muuten, tervetuloa Ouluun, tää on kiva opiskelukaupunki! ;–) Harmi vaan että oon ite muuttamassa täältä pois kesän jälkeen, koska täällä ei oo sitä pääainetta minkä yliopistossa haluaisin (oon siis jo täällä yliopistossa), ois meinaan ihan mahollista et törmäiltäis ku tunnen tosi paljon suomen kielen opiskelijoita :–D Kyllä tutustuisin jos suhun jossain törmäisin!

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 5:20 am

   Vooi kiitos :) Ja kaikki uudet tuttavuudet on jees, nyt kun aloin miettiin niin en kyllä tunne Oulusta paljoa yhtään ihmisiä!

 • Reply Nunnu 25 tammikuun, 2012 at 7:59 am

  ^samaa ajattelin. Voi kun saisi saman ajattelutavan :)

  Itse olen hoitoalalla ja ymmärrän tuon sinun suhtautumisen saattohoidosta. En oo koskaan ollu "virallinen" saattohoitaja, mutta olen ollut mukana viimeisissä hetkissä. Ja olen nähnyt kun ihminen kuolee. Omasta mielestäni se ei ole pelottavaa. Joku siinä tilanteessa on rauhallista kun näkee että sairas ja kivulias ihminen saa rauhan.. <3 Onhan se aina rankkaa, mutta sellaista elämä on. Tällä hetkellä työskentelen sotainvalidien kanssa ja voi elämä! Tahti on melko kova. Joulun jälkeenkin on kuollut aika monta ihmistä.. Tietynlainen ikävä niihin asiakkaisiin jää, mutta normaalisti vanhuuteen kuoleva on niin luonnollista, että sen ymmärtää <3

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 8:41 am

   Isot isot isot arvostukset täältä! On niin hienoa ku löytyy ihmisiä jotka pystyy tuohon :) Niin tietenkin luonnollinen kuolema on tavallaan vähemmän paha, mutta silti jotenkin tuntuu että huh huh, on sulla kyllä henkisesti paljon vaativa työ. Varmaan kuitenkin palkitsevakin, tietää että tekee tärkeää hommaa.

 • Reply Heidi 25 tammikuun, 2012 at 8:33 am

  Mulla oli samanlaisia fiiliksia ku sulla tuon muuton suhteen. Vannoin aiemmin etten ikinä muuta Ouluun, mutta kappas vain. Kohta on tullu täällä asuttua kaksi vuotta. :D Rollossa on kuitenkin kaikki parhaimmat ystävät ja tietenkin vanhemmat, joita on ikävä. Onneksi sinne pääsee suht nopeasti ja helposti kun tahtoo. :)

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 8:42 am

   En mie oo kyllä ikinä sanonu etten muuttais Ouluun :D Ja jep, eihän opiskelijahinnoilla maksa kuin joku 30e Rovaniemelle! Ehtii vaikka perjantaina koulun jälkeen hypätä junaan eikä myöhästy illan bileistä haha.

 • Reply Kaisa 25 tammikuun, 2012 at 10:05 am

  Jumankekkula oot ollut hotmama kasaribileissä. Opiskelin itte Jyväskylässä ja noh, ihan kiva paikka. Ei herättänyt hirveästi tunteita, tosi paljon porukkaa kaikkialta Suomesta "pyörähtämässä", jengi katosi viikonloppuisin ja kesäisin kotipaikkakunnilleen. En löytänyt kaupungista identiteettiä, murretta tai muutakaan tarttumapintaa, johon rakastua. Haaveilin aina opiskelusta vaikkapa Tampereella, jossa jo liikennevaloissa hymyilyttää ihmisten hauska puhetapa ja tamperelaisuuden aistii jokaisella ihosolulla. Tämä siis oma kokemukseni – varmasti monilla täysin eri kuva menosta ja meiningistä JKL:ssä.

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 8:43 am

   :D Hehe, kiitos kiitos. Aika jännä tuo Jyväskylä-homma, kiitos kun kerroit! En nimittäin oo ite käyny siellä kuin kerran ja silloinkin vaan nopeasti tenniskisoissa, eli en oo yhtään osannu aatella että asia vois olla noin. Kyllä mie taidan sen Oulun suuntaan kallistua, muutenkin Jyväskylään on huonommat yhteydet kuin vaikka Tampereelle.

 • Reply Suvi 25 tammikuun, 2012 at 3:50 pm

  Niinkuin Kaisa sanoi, niin ei tää Jyväskylä kyllä kummoinen paikka ole. Kyllähän täällä elää ja asustaa, mutta nykyään tää vaan on opiskelu kaupunki, eikä oikein muuta. Ei kunnon kauppoja, ei yöelämää hirveästi, eikä oikein löydy mitään aktiviteettejä.. Kesäisin kyllä tosi kiva paikka, mutta muu aika vuodesta on sitä opiskelun harmautta, jolloin myös kaupunki kuolee :( Mitkä sun suunnitelmat oli Jyväskylään nähden? :)

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 8:46 am

   Mun piti hakea sinne opiskelemaan kans suomen kieltä, mutta teän kommenttien jälkeen tuli kyllä vähän sellanen olo että hmm. Tietenkin kaikilla on eri näkemys kaupungista, mutta minusta just opiskelijoiden näkemys on tärkein, koska oon itekin muuttamassa sinne opiskelemaan. Kuitenkin kaipaan varmasti aika paljon menoa ja tekemistä koska asun ekaa kertaa yksin ja vielä vieraassa kaupungissa, niin ehkä se Oulu oliskin parempi vaihtoehto.. Mutta kiitos paljon kommentista! :)

  • Reply Kaisa 26 tammikuun, 2012 at 1:05 pm

   Moikka Suvi ja Sita! :) Oon aivan samoilla linjoilla! Ihan varmasti upea kesäkaupunki, mutta itse vietin siellä juuri nämä kuolleet kuukaudet. Ja Oulusta en edes viitti mainita. :DD Oon liian puolueellinen. Onhan seki kai kuollu ja varsinki yöelämässä toisinaan toivomisen varaa, mutta onhan se nyt ihan hullun kiva paikka silti. ;) Lepponen meininki, ihmiset ei ressaa turhaan. Bussikuskit moikkaa ja taksikuskit turisee mukavia.

   Joskus olen kuullut sanottavan, että oululaiset ovat sisäänpäinlämpiävää porukkaa. Tästä en osaakkaan sitten sanoa oululaisena sen enempää, mutta ei ole epäilystäkään, etteikö tuommonen rempsiä Rovaniemen kasvatti saisi jutun juonesta kiinni, mikä se ikinä Oulussa sitten onkaan.

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 1:15 pm

   Nii ja jos Rovaniemeltä tulee niin ei tarvi ees olla kovin kova meininki niin on silti paljon hurjempaa kuin Rovaniemellä :D Sisäänpäinlämpeävästä en oikeastaan ees välitä, koska ihmiset on kuitenkin yksilöitä ja tavallaan ne jotka on tutustumisen arvoisia, luultavasti myös itse haluaa tutustua. Haha rempseä Rovaniemen kasvatti :D Huippu titteli.

 • Reply Anonyymi 25 tammikuun, 2012 at 5:19 pm

  Hei! Ensimmäistä kertaa uskallan kommentoida blogiisi! Aluksi haluan sanoa, että tykästyin blogiisi heti ja aina odotan uusia postauksia :) Eli oot ihana! Asun itse oulussa, mielestäni täällä on kiva asua kun kaikki tarvittava löytyy melko läheltä(tietenki huonoja puoliakin löytyy)! Ihana olisi saada sinunlaisesi tyttö tänne! Eikä muuttoa tarvitse pelätä, koska vaikutat niin sosiaaliselta ja mukavalta tytöltä että kavereita saat varmasti heti! Toisin sanoin tervetuloa Ouluun jos tänne pääset/päätät tulla! :–)

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 8:47 am

   Jee kiva kun uskalsit! Ja ihana, kiitos paljon, mukava muuttaa kun siellä näköjään otetaan noin hyvin vastaan ;) Muutenkin kiva kuulla ihmisten mielipiteitä näistä muuttoasioista, kuitenkin paikkakuntalainen tietää parhaiten millainen kaupunki on.

 • Reply Matte 25 tammikuun, 2012 at 6:39 pm

  Sita Sita Sita! YO-stressi iskee päälle ja onko sulla mitään vinkkejä, miten kannattais alkaa valmistautumaan? Vaan 4 ainetta plakkarissa, yksi reaali, kaksi pitkää kieltä ja äikkä — miten paljon ite luit, missä luit, mitä ja miten luit? Yritän rauhotella itteäni kun en ole vielä kunnolla kevään kirjoituksiin valmistautumista alottanut ja jotkut kaverit on kuulemma lukeneet jo vaikka kuinka paljon ja kääk. :D Tosi kiva jos jaksat vastata mutta en kuole jos et=) Mutta kiivoja merkintöjä ja kuvia ja kaikkea, oon vähän laiska kommentoimaan suurimmaksi osaksi ajasta, anteeksi siitä! :)

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 8:59 am

   Mattee! Ja ei haittaa vaikket olis kommentoinu, ihana kuulla että oot lukenu kuitenki :)

   Mie luin kirjastossa, lähinnä siksi koska kotona tulee oltua koneella lukemisen ohessa eikä näin ollen tuu keskityttyä itse asiaan. Yksi juttu mitä tein aika paljon, oli se, että kirjotin pieniä ja värikkäitä muistiinpanoja kalenteriin! Koska käytän kalenteria tosi paljon, sitä päivän muistiinpanoa tuli vilkaistua monta kertaa päivän aikana ja näin asia painui mieleen. Esimerkiksi ruotsissa tein just näin, jos on vaikka joku poikkeus säännössä niin kirjoitin sen, yhdistettynä johonkin muuhun sääntöön. Mulla lukee esimerkiksi näin: själva presidenten, gjorde du allt själv, Zimbardo -> vankilakoe, Milgram -> tottelevaisuuskoe.. Kaikkia tämmösiä. Englannissa ja ruotsissa tein aineita varten listan vaikeahkoista ja käytännöllisistä sanoista, joita voi ripotella aineeseen aiheesta huolimatta – esimerkiksi ruotsissa opettelin valmiita lauserakenteita ihan sanasta sanaan, ja lisäsin sitten substantiivien kohdalle aiheeseen liittyviä sanoja, niin että lause kävi tekstiin. Oon oikeasti tosi huono ruotsissa, mun kurssien keskiarvo oli 6 eli ihan tehokas keino oli :D Äikkää en lukenu hirveästi, vaan päätin valita tekstitaidossakin sellaisen aiheen, johon ei tarvita mitään kirjojen tietoa (en esimerkiksi tehnyt tiivistelmää kun en muistanu tarkalleen miten se tehdään). Kannattaa myös selailla paljon abitreenejä!! Mie kolusin sitä läpi, luin keskusteluja että saa motivaatiota sekä löytää tärppejä, ja katselin vanhoja kokeita.

   Toivottavasti autto ees vähän :D Ja ei mitään paniikkia, kyllä ne menee hyvin!

 • Reply Outi 25 tammikuun, 2012 at 6:44 pm

  Tanssitko vielä Sita? Tai kisaatko? Jos en ole nyt aivan erehtynyt henkilöstä, niin mulla on jotain hämäriä muistikuvia, että jutusteltiin kerran hieman eräissä Streetin SM:eissä (en kyllä muista minkä vuoden :D) Mutta anyways, mahtava blogi sulla, täytyy alkaa seuraileen :]

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 9:00 am

   En tanssi enää, lopetin lukion ensimmäisen vuoden jälkeen eli 2,5 vuotta oon ollu nyt vapaalla. Ai jaa, on se hyvin mahdollista! :D

 • Reply Outi 25 tammikuun, 2012 at 6:47 pm

  Aijoo ja aivan upea toi sun lakkiaismekko piti vielä sanomani :]

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 9:01 am

   Oi kiitos vielä! 15e Vilan alennusmyynneistä :D

 • Reply Jonna 25 tammikuun, 2012 at 7:16 pm

  oii ihana toi eka kuva! oot upee :))

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 9:01 am

   Aws kiitos :)

 • Reply Anonyymi 25 tammikuun, 2012 at 8:36 pm

  onks tolla ekan kuvan vaalee hiuksisella tytöllä blogia? tosi kaunis! :)

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 9:05 am

   Ei oo kellään muulla meän porukan tytöistä blogia :D Oon musta lammas..

 • Reply Peppi 26 tammikuun, 2012 at 7:29 am

  JAAAAA, en toki ole kateellinen noista ylppäreitten arvosanoista!:D kelpaisi mullekin… terveystiedosta tuli mullekin M, mutta enkku jäi C:hen (ei kauheen hyvä, sen opiskelupaikan kannalta:D)

  Näitä vastauksia oli ihana lukea ja naama vääntyi sisäänpäin kun ei niitä ollutkaan enenpää (vielä?) :D:D

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 9:05 am

   Haha älä turhaan :) Ja kyllä näitä tulee lissää!

 • Reply Ann 26 tammikuun, 2012 at 2:48 pm

  Voi miten kaunis olet :) Ihanat noi sun mekot ylppäreistä ja wanhoista :)

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 3:19 pm

   Kiitti! :)

 • Reply Melissa 26 tammikuun, 2012 at 8:29 pm

  Kui ootkaa ni söpö ja kaunis yhtaikaa!

  • Reply Sita 26 tammikuun, 2012 at 8:31 pm

   :D Taitolaji!! Noei haha. Kiitti mussu ja joko lisäsit minut?

 • Reply KATI 1 helmikuun, 2012 at 2:20 pm

  Aivan upee toi lakkiaismekkos ! :o + oot tosi kaunis ja kiva blogi :)

  • Reply Sita 1 helmikuun, 2012 at 2:21 pm

   Parhaat löytyy sattumalta! Tosiaan edelliskesän Vilan alennusrekistä ostin sen viidellätoista eurolla :D

  Jätä vastaus