Kuudes Maku

heinäkuu 19, 2014

image

Yhteistyössä Kuudes Maku.
Kävin vähän aikaa sitten vierailemassa taas Kuudes Maku -liikkeessä, joka on viime kerran jälkeen ehtinyt muuttaa Rotuaarille uusiin tiloihin. Aattelin esitellä teille vähän tuotteita, joita oon saanut kaupalta kotiinviemisiksi: Lifefactoryn lasisen juomapullon, herkkuja sekä Keep cup -kahvimuki – kaikki blogiyhteistyönä siis saatu.
Näistä Lifefactoryn lasipulloista olin vissiin kuullut jotain aiemminkin, mutta oman putelin saatuani otin vähän enemmän selvää hommasta. Lasipullojen hyvä puoli on siis se, ettei lasista liukene mitään ylimääräistä juomaveteen – ne ovat siis ns. terveellisempi vaihtoehto muovipulloihin verrattuna. Lasipullo puhdistuu kunnolla pesussa eikä sisällä Lifefactoryn sivujen mukaan BPA:ta tai BPS:ä – mitä nämä sitten tarkoittavatkaan, haha. Vesi kyllä oikeastikin maistuu vähän paremmalta tästä lasipullosta, ainakin jos vertaa johonkin palautusjuomaputeliin, joka haisee kymmenenkin pesun jälkeen ummehtuneelta proteiinijauheelta. Noiden juomapullojen suoja on tehty silikonista, eikä siinäkään ole aiemmin mainittuja aineita. Mie olin vähän epäileväinen tuon korkin tilalla olevan pehmeän hupun suhteen, mutta tuohan pysyy tosi hyvin paikoillaan! Ei vuoda. Tuo mun saama juomapullo on ollut paras työmatkoilla, sillä sen saa pyörän ohjaustangon kahvaan roikkumaan. Ja kyllä, oon jo tiputtanut tuon maahan. Ei mennyt rikki!

Seuraavassa kuvassa näkyy niitä namuja! Sain ensinnäkin kookospalleroisia valkosuklaalla ja tavallisella suklaalla – ihan älyttömän hyviä. Lisäksi maistoin ekaa kertaa hunaja-chili-manteleita, jotka maistui kyllä myöskin. Tykkään tosi paljon hunajakuorrutetuista pähkinöistä, ja nuo oli sellainen sähäkämpi versio niistä. Ei liian tulisia kuitenkaan! Kummatkin tuotteet taisi olla kaupan uutuuksia, joita ilmestyy siis tasaiseen tahtiin irtotuotevalikoimaan.

Lisäksi oon saanut Kuudes Maku -liikkeestä Keep cup -kahvimukin, jota oon käyttänyt kahdella tapaa: kotoa lähtiessä sekä take away -kahvia ostaessa, jolloin oon täyttänyt tuon kupin kaupan pahvimukin sijaan. Ideanahan näissä on se, että jätteitä tulisi vähän vähemmän. Keep cupin nettisivujen mukaan maailmassa valmistetaan vuosittain 500 miljardia kertakäyttömukia, joka on kyllä hirveä määrä. Mulle tärkeää on tietenkin myös se, että tuo on älyttömän söpön värinen :) Kuudes Maku taitaa olla ainoa oululainen liike, josta noita Keep cup -mukeja saa, joten suunnatkaa sinne, jos haluatte vilkaista valikoimaa. Kuudes Maku -liikkeestä saa muuten nykyään alennusta Hukka-kortilla, ja lisäksi kaupalla on heinäkuun loppuun asti jopomaisen kaupunkipyörän arvonta.

Heräsikö teillä jotain ajatuksia näihin tuotteisiin liittyen? Onko teitä peloteltu muovilla vai vedättekö loppuun asti vedet tyhjennetystä limsapullosta? Ja ootteko hoksanneet alkaa käyttää tällaisia uudelleenkäytettäviä mukeja?

18 Kommenttia

 • Reply iina heinäkuu 19, 2014 at 2:55 pm

  ou lempparikauppa<3 hihi ihanan värinen tuo sun keep cup! :*

  • Reply Sita heinäkuu 19, 2014 at 3:36 pm

   Eikö ookki! Kunnon baby :)

 • Reply London heinäkuu 19, 2014 at 3:13 pm

  Kuudes Maku on kyllä todella mukava paikka asioida. Henkilökunta on niin asiantuntevaa ja palvelualtista.

  Kyllä minä itse ainakin mieluummin joisin lasipullosta juomani, muovistahan saattaa liueta kaikkea epäilyttävää nesteeseen mukaan. :) Onkohan tuo juomapullo kallis?

  • Reply Sita heinäkuu 19, 2014 at 3:36 pm

   Mieki tykkään, varsinkin uus liike on jotenki tunnelmallinen! Vaikka vähän pieni :) En itse asiassa muista paljonko tuo on – vähän enemmän kuin perus juomapullot ainaki.

 • Reply Anonyymi heinäkuu 19, 2014 at 3:35 pm

  Oulussa amk:ien ruokaloissa myydään noita keep cupeja n. 10e hintaan! :)

  • Reply Sita heinäkuu 19, 2014 at 3:36 pm

   Oho en oo tienny! Apua :D Hyvä ku sanoit!

 • Reply Anni heinäkuu 19, 2014 at 5:26 pm

  Mulla on kans Lifefactoryn lasinen juomapullo ja rakastan! Inhoan juoda muovisesta koska mun mielestä vesi maistuu aina muovisesta vähän oudolle… Vinkkinä muuten nii ku noissa lasipulloissa on nii iso toi suuaukko niin sinne saa kätevästi myös smoothien tms evääks! :) Aattelin itseasiassa ostaa ite toisen niin toiseen saa sen smoothien mukaan ja toisessa kulkee sit vesi :D

  • Reply Sita heinäkuu 20, 2014 at 11:00 am

   No joo smoothie ehottomasti tuonne! Oon keväällä laittanu aina shakeriin ja hyh se on vähän ällöä :D kesällä ei oo vaan tullu smoothieita tehtyä, en tiiä miks!

 • Reply Anonyymi heinäkuu 19, 2014 at 10:47 pm

  Mä en oo kyllä kuullu mitää tollasia juttuja muovipulloista! :D ja landella kun asuu niin juomat juodaan kotona! :D tosin ens kuussa muutto ouluun :3

  • Reply Sita heinäkuu 20, 2014 at 11:00 am

   Tervetuloa Ouluun :))

  • Reply Anonyymi heinäkuu 20, 2014 at 7:49 pm

   Kiitos :3

 • Reply Anonyymi heinäkuu 20, 2014 at 8:33 am

  Sun Keep Cup on tissin värinen!

  • Reply Sita heinäkuu 20, 2014 at 10:58 am

   Hahahhah

 • Reply Juulia heinäkuu 20, 2014 at 1:53 pm

  Oon seurannut jonkin aikaa nyt sun blogia, ja tykkään kovasti<3 Olisin kiinnostunut kuulemaan sun opinnoista, itekin kun aloitan syksyllä suomen kielen opiskelun yliopistolla. Tai no aloitan ja aloitan, oon sitä kerinnyt jo parikytä opintopistettä suorittaa avoimen kautta… :D Mutta siis, koitin etsiä jotain aiempia postauksia, joissa kertoisit sun opinnoista – löysin niitä aika niukasti. Olis kiva kuulla vaikka että millaista sun mielestä suomen kielen opiskelu on, mitä haluaisit päästä tekemään opintojen jälkeen, mikä sua kiinnostaa, mitä luet sivuaineina jne. jne.! :))

  http://diamondsandpearlsbyjulia.blogspot.com/

  • Reply Sita heinäkuu 20, 2014 at 4:04 pm

   Mie luppaan tänä iltana alottaa tuon opiskelupostauksen! On pitäny tosi kauan jo tehä se :) Kiitos kommentista vielä <3

  • Reply Anonyymi heinäkuu 29, 2014 at 10:06 am

   Niin se opiskelupostaus? täällä toinen odottelee sitä :D

 • Reply memmi heinäkuu 20, 2014 at 4:52 pm

  Aaa mää niin halluisin tuollatteen lasisen pullon! Muoviset mennee niin nopsaa aika ällöttäviksi, ja harvemmin ostelen uusia pullojakaan (ja sillon harvoin kun ostan, niin nekin on jotain siideripulloja, joita ei nyt hirveesti julkisesti viittis vesipullona käyttää haha :-D). Ois niin kätevä olla tuo lasinen, kun kuitenkin on tapana laahata sitä vesipulloa mukana vähän joka paikassa. Pitäis vaan raaskii hommata :D

  • Reply Sita heinäkuu 21, 2014 at 3:32 pm

   Haha mulla oli muuten ala-asteella tyhjä siideripullo juomapullona ja ope otti sen pois :DD En oo muistanu tuota!

  Jätä vastaus