Fiiliksiä Oulusta, muutosta ja yliopistosta

2 heinäkuun, 2012

 

”Muutat kohta Ouluun, miltä tuntuu?”

Kysymys, jonka oon kuullut pari kolme (sata) kertaa tutuilta viimeisten viikkojen aikana. Vaikuttaa vähän siltä, että muut muistaa tuon muuttoasian paremmin kuin mie itse, enkä usko, että kukaan tuttu on saanut kunnollista vastausta; melkein joka kerta tuon kysymyksen kuullessani oon vaan pompannut ilmaan epäuskoinen ilme kasvoilla ja huutanut ”MIE MUUTAN KOHTA OULUUN”. Kysyjät on ollu silleen että ”Yeah dude, we know…”

Syy siihen, miksen osaa vastata tuohon kysymykseen, on se, etten oikeasti vielä tajua koko asiaa. Ei oo sisäistynyt, ei sitten millään, mutta asiasta kysyttäessä tulee sellainen todellisuusvälähdys ja epäuskoinen, pelonsekainen riemu. Ne jotka ei tiedä tai muista, kertaan vielä: asun vielä porukoiden luona Rovaniemellä, mutta mun lukion jälkeinen välivuosi loppuu nyt ja muutan Ouluun opiskelemaan yliopistossa suomen kieltä. En tiiä, olisinko vähän enemmän innoissani asiasta, jos tykkäisin muutoksista ylipäätään. En muista, oonko kertonut tästä piirteestä täällä blogin puolella, mutta tosiaan koulujen päättäjäiset, kampaajalla käynti, ihmisten poismuutto ja kalenterin vaihtuminen lukuvuoden alkaessa ovat harvinaisen rankkoja asioita mulle, haha. En vaan tykkää että asiat muuttuu, esimerkiksi lukion loppuessa itkin ihan naurettavan paljon sitä, kuinka ”Me ei enää ikinä istuta tässä luokkahuoneessa yhdessä eikä me enää ikinä olla samassa koulussa!”. Mutta, heti kun muutos on tapahtunut, totun asiaan enkä oikeastaan edes kovin ikävöi menneeseen.

Tästä muutosvastaisuudesta ja ihanista ystävistä johtuen, en oo koskaan vihannut Rovaniemeä tai valittanut jatkuvasti, että haluan muuttaa pois. Tää on loppujen lopuksi aika kiva kaupunki asua jos on hyvä kaveriporukka, ja varsinkin jos seurustelee. (Sinkkuna vois jossain vaiheessa tulla toivoton olo, täällä on ehkä vähän vaikeaa tavata ketään täysin uutta ja ihanaa muukalaista, kun piirit on niin pienet.) Oikeastaan voisin ihan hyvin jäädä tänne vielä, syömään Wingstonin siipiä ja pyörimään Tivolin tanssilattialla, mutta toisaalta, sellainen pieni kipinä on kyllä nyt viime päivinä syttynyt mun sisälle! Onhan se aika ihanaa, saada pitkästä aikaa sellainen täysin uusi alku, vaikka itken kyllä varmaan räkä poskella viimeiset päivät kotona. Kun vaan pääsee niistä dramaattisista ”Mie en enää ikinä asu täällä kotona enkä mie enää ikinä oo lapsi!” parkaisuista niin uskon, että tuun olemaan aika innoissaan kaikesta. Oma kämppä. Uusi koulu ja linja, jota oikeasti haluankin opiskella. Uudet ihmiset ja piirit. Uusi vaihe elämässä.

En oo oikeastaan vielä valmistautunut muuttoon millään tavalla. Asuntoja on katsottu, mutten oo ite jaksanut olla kovin aktiivinen asian suhteen – onneksi isä on ollut! Ollaan mietitty yhtä kämppää Alppilasta, koska haluaisin asunnon jostain yliopiston ja kaupungin väliltä. Muita kriteerejä sijainnin lisäksi ei hirveästi ole, kunhan kämppä on siisti ja kohtuu uusi yksiö, vaikka parveke ja astianpesukoneen mahdollisuus on tietenkin plussaa. Ihan mukavasti Oulussa on kyllä asuntoja vapaana, vaikka pitää toki nyt heinäkuun aikana toimia jos haluaa jonkun hyvän paikan kotikoloksi. Huonekaluja mulla ei vielä oo, mutta astiastot, aterimet ja muutamat pienet kodinkoneet löytyy. Pitää hoitaa sitten kaikki kerralla.

Se on kyllä huippua, että Maija, yksi tyttö meän porukasta, muuttaa myös Ouluun opiskelemaan. Ei tarvitse yksin jännittää uusia juttuja ja on aina joku, jota voi pyytää kahville tai syömään. Tai salille! Maija on nimittäin mun jumppakamu, joskin aika hard core sellainen… Itsellänihän on tällä hetkellä hyvin laiska ja plösö olo, mennyt vähän häneksi nämä minun treenaukset. Kiitos työt, juhannus ja kuume! Mutta kuitenkin, ollaan kumpikin suunniteltu jumppaohjaajan uraa opiskelujen ohelle, saa nähdä miten siinä käy. Jos en ala vetämään ryhmäliikuntaa Oulussa, haen luultavasti johonkin vaatekauppaan extraksi. Mulla on kyllä säästöjä opiskeluajoille, mutta haluan silti tehdä vähän töitä. Hankalaa vielä arvioida, kuinka paljon aikaa työlle ylipäätään jää opiskelujen jälkeen – kuinka paljon siellä yliopistossa oikein päntätään? Apua mulla jännittää, en mie tiiä mistään mitään. Saa muuten nähdä, miten nopeasti tutustun Ouluun kaupunkina. Nuorempana siellä tuli käytyä tenniskisojen takia, mutta silloinkin oltiin Nallikarissa suurin osa ajasta. Enkä oo ennen muuttanut kaupungista toiseen, tai ihan pienenä joo, mutten muista siitä mitään. Periaatteessa oon asunut koko elämäni Rovaniemellä.

Pitää laittaa tänne tarkempaa päivitystä, kun asuntoasiat on selvinneet ja muutto on lähempänä. Asuntopostaus pitää varmaan tehdä, vai mitä ootte mieltä? Ja pliikkusen pliikku, sanokaa etten oo ainoa jännäpeppu koulujen alkamisen suhteen!

 

72 Kommenttia

 • Reply Veera 2 heinäkuun, 2012 at 8:07 pm

  Täällä toinen Ouluun lähtevä jännäpeppu :-)

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 7:18 am

   Hihi siellä nähdään :)

 • Reply Heidi 2 heinäkuun, 2012 at 8:15 pm

  Mulla oli kans huojentavaa muuttaa Ouluun ystävän asuessa siellä. Molemmat ollaan Rollolaisia ja tunnettu tarhaiästä saakka. Muutettiin siis kämppiksiksi ja yhteiseloa ollaan vietetty nyt tasan kaks vuotta. :) Mulla jännitt muuttaa Ouluun, mutta ystävä ja suurin osa sukulaisista asuessa siellä helpotti sopeutumista.

  Itä-Tuirakin on vielä hyvää aluetta. Kuhan ette lähe Länsi-Tuiraan tai missään nimessä Toppilaan. :)

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 7:26 am

   Vähän kivaa :) Mulla ei oo kyllä yhtään sukulaisia siellä! Tajusin vasta äsken. Melkein kaikki on Laitilassa, Turussa, Helsingissä ja Thaimaassa. Mutta enköhän mieki sopeudu, hehe.

   Okei Länsi-Tuira ja Tolppila bannattu! (Millasia ne on :D)

  • Reply Heidi 3 heinäkuun, 2012 at 9:44 am

   Ne on huonoa aluetta. En uskaltais liikkua siellä yksin! Itä-tuirasta on vielä lyhyt matka keskustaan, ihan vieressä on kaks kauppaa, ruokapaikkoja, apteekki, pankki, MAKUUNI!!

  • Reply Anonyymi 18 heinäkuun, 2012 at 9:41 am

   Makukysymyksiä, ite oulussa yli 20 vuotta asuneena en muuttais itä-tuiraan eläissäni, mutta länteen kyllä :))

 • Reply Elisa 2 heinäkuun, 2012 at 8:37 pm

  Itä-Tuira on tosiaan kiva paikka, mutta älä tosiaan muuta Toppilaan vaikka ois kuinka halpoja asuntoja! Mulla ainakin jännittää koulujen alku tosi paljon, vaikka mitään muuttohässäkkää ei olekaan (luojan kiitos) tulossa! Hih.

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 7:30 am

   Haha selvä, en mee Tolppilaan :D Mullakin jännittäääääää en osaa enää opiskella!

 • Reply Anonyymi 2 heinäkuun, 2012 at 8:39 pm

  Tervetuloa Ouluun, tää on hyvä paikka asua! :)

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 7:30 am

   Oi kiitos!

 • Reply piipsaa 2 heinäkuun, 2012 at 8:59 pm

  Sain kanssa tänää tietää että pääsin opiskelemaan Laurea Leppävaaraan hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa, JEEE mutta kanssa ois muutto omaan kämppään edessä ja hiukan jännittää. Pysyn sentään pk-seudulla että muutos ei ole iso mutta on taas edessä se "ensimmäinen päivä koulussa". Eli pitää näyttää hyvältä ja antaa muutenkin oikeanlainen kuva ittestään ja yrittää löytää samankaltaisia ihmisiä joiden kanssa viettää opiskeluvuosi. Aion tehä työpaikan suhteen silleen että muutan käytettävyyttä vaan viikonloppuihin ja välillä arki-iltoihin, se on tosi simppelitapa kerätä vähän ylimäärästä rahaa.

  Jännittää ihan kauhiasti kaikki noi Kela laput ja tuet ja kämpän hommaamiset etten kestä !!! ja hommaa ei auta se että lähen heinäkuun 14-28pvä unkariin eli tuun melkeen elokuussa takas jollon pitäis olla kaikki jutut valmiina… nojoo just go with the flow !! :)

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 7:46 am

   Oi onneksi olkoon :) Mutta joo niimpä apua "ensimmäinen päivä koulussa"! Hahahha iik ja joo ne tuet ja kaikki, en mie osaa mitään. En oikeasti tajua että nyt tää tapahtuu :D Uijui Unkariin, pidähän hauskaa siellä!

 • Reply essij 2 heinäkuun, 2012 at 9:04 pm

  Pöhpah, Toppilakin on ihan asuttava paikka, vaikka sijainti onki ihan pepusta. En oo siellä ite asunu, mutta kavereita on. Alppila on kyllä aika jees, samoin (itä-)Tuira, jossa oon ite asunu. Pääset todennäkösesti nauttimaan sen saman koulumatkan pyöräilystä minkä oon ite polkenu jonku tuhat ja sata kertaa.. :-D

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:19 am

   Joo mieki vähän epäilen että pyöräilyksi menee :D Haha miekään en oo ikinä ollu mitenkään sellainen asuinalueiden luokittelija, Rovaniemelläkin sanotaan että tietyt paikat on sellaisia epämieluisia mutta mie en oo ikinä kiinnittäny huomiota!

 • Reply Anonyymi 2 heinäkuun, 2012 at 9:31 pm

  alppila on varmasti kiva paikka asua ja samoin itä-tuira jossa itse asustelen:) hauskaa asunnon metsästystä!

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:19 am

   Jee kiitos paljon :)

 • Reply Henje 2 heinäkuun, 2012 at 9:36 pm

  Hyvin se menee! :-) Jännittäisipä muakin, sain tänään sen epätoivotun ohuen kirjeen, joten oon koko päivän ollut aika masis. 2pistettä, kaksi. Varasijoilla ollaan ja toivon, ettei jengi ota opiskelupaikkaa vastaan. Heinäkuun loppuun pitää odotella, taas uusi kauhulla odotettava päivä tiedossa, jolloin saan tietää jäänkö Helsinkiin vai kutsuisiko se Vaasa sittenkin :-) Kutsuispa <3

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:20 am

   Kiitti! Toivon oikeasti että pääset, pidän sulle peukkuja Hensku <3

 • Reply Anonyymi 2 heinäkuun, 2012 at 11:20 pm

  Mää sain tänään just tietää et pääsen Rovaniemelle kouluun, muutan siis Oulusta Rovaniemelle! Määki oon saanu jo pelkästää tän päivän aikana kauheenaa kysymyksiä et "miltä tuntuu muuttaa?", mutta ei sitä oikeesti vielä tajua yhtää! Ja sitte ku oon itekki asunu koko elämän yhessä ja samassa paikassa nii voi olla ennen muuttoa kyllä aika äääääää- olo.. Mutta kyllä me pärjätään!
  p.s ois ihan sika kivaa jos saisit tässä kesän mittaa tehtyä sen lempipaikat Rovaniemellä- postauksen, et tietää sitte syksyllä mitkä paikat on tsekkaamisen arvosia :)

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:21 am

   Hahaa tervetuloa :) Hei mie lupaan tehä sen postauksen, oikeasti ää huono omatunto ku on kestäny niin kauan!

 • Reply hanna 2 heinäkuun, 2012 at 11:59 pm

  Mua jännittää vielä 17.7. asti, sit tiedän minäkin, että muutanko pois Tampereelta vai en. Tää olisi sit kolmas muutto kaupungista toiseen kahdessa vuodessa ja vaikka haluan ehdottommasti aloittaa opiskelua, niin tuntuu samalla siltä, että yhyyyyy. Taas pitää sanoa moikka =(

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:22 am

   Oho onpa monta muuttoa, uskon että tuntuu tavallaan inhottavalta lähteä. Mullakin tulis Turun pisteet 17.7, haitko sieki sinne!

 • Reply Stina Lotta 3 heinäkuun, 2012 at 1:41 am

  Alppila on ihana paikka asua. Oon itse asunu täällä viimeiset 12 vuotta, vaikka kävinkin puoli vuotta asumassa keskustassa. Varsinkin nuo uudet talot on ihania!

  Ei Tuirakaan kyllä pahaa aluetta ole ollenkaan. Itse en oo siellä kohdannut kertaakaan mitään, vaikka koulu ja harrastukset siellä olikin.

  Toppilassa nyt joskus sattuu, mutta sekin riippuu toppilan alueesta. Kunhan et rajakylään eksy niin kaikki on hyvin :) Toivottavasti löydät kivan asunnon Oulusta !

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:23 am

   Joo just sellainen uusi talo on ollu tähtäimessä :) Tai löydettiin yks yksiö jostain kesäkuussa valmistuneesta talosta, saa nähä saadaanko sitä! Kiitos plajon ja toivotaan :)

 • Reply abasourdi 3 heinäkuun, 2012 at 3:51 am

  Toppilassa ei oo mitään vikaa, voin näin vuoden kokemuksella sanoa, se on vaan tympiän kaukana yliopistolta. Alppila on ihan jees, hyvät välimatkat joka paikkaan.

  Nii ja piti vielä sanoa, että kyllä mun mielestä humanistisella alalla ehtii töitäkin tekemään opiskelujen ohessa. :) Mulle se ei lukuvuoden aikana sovi, mutta mitä oon kavereiden ja tuttujen juttuja kuullu, nii onnistuu.

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:24 am

   Joo mieki oon käsittäny että Alppilasta olis ihan jees välimatkat joka paikkaan :) Ja jee hyvä kuulla, tietenkin sen näkee sitten kun alkaa ne ite opinnot.

 • Reply Esme 3 heinäkuun, 2012 at 4:24 am

  Et oo ainoo jännäpeppu! Ite sain eilen kuulla, että pääsen Turkuun HUMAK:iin opiskelemaan kulttuurituottajuutta ja siitä asti on ollut tosi sekavat fiilikset. En tiedä yhtään aloitanko koulun nyt syksyllä vai vasta vuoden päästä. Asia, joka rajottaa muuttamista on mun ja poikaystävän yhteinen kämppä täällä ja rahan puute. JÄIKS, kauheen nopeasti pitäis päättää mitä tekee.

  http://life-is-a-beautiful-mess.blogspot.fi/

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:25 am

   Oi onneksi olkoon! Voiko sitä siis lykätä vuodella? Joo se on inhottavaa jos on kiire tehdä noin isoja valintoja, eikä saa rauhassa pohtia. Toivottavasti saat tehtyä hyvän päätöksen, mitä sitten päätätkään :)

 • Reply Laura 3 heinäkuun, 2012 at 5:56 am

  Ehtii niitä töitä tehdä! Mielestäni kurssit ja tenttimiset ovat niin joustavia varsinkin suomen ja kirjallisuuden kohdalla, että pienellä panostuksella kummankin, sekä opinnot että työn, saa kyllä vedettyä kunnialla. :)

  Onpa kiva, syksyllä päästään vetämään teille ihanan uutukaisille fukseille taas hallituslaisten esittelyilta, jee!

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:26 am

   Oi kiva kuulla :) Hahaa muista tulla moikkaamaan jos tunnistat :)

 • Reply Ani 3 heinäkuun, 2012 at 6:41 am

  Onnea paljon opiskelupaikasta! (: Jaa kyllä ne asiat sitten loksahtaa paikoileen kun h-hetki alkaa lähestyä :)

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:26 am

   Kiitos paljon :) Ja niimpä, mitäpä sitä vielä stressaamaan!

 • Reply Mari 3 heinäkuun, 2012 at 7:27 am

  lämpeen tolle Joey-gifille <3 ihana!

  mmarmmar.blogspot.com

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 9:27 am

   Ootinki että joku sanoo siitä!! Hahaa Joey on paras :)

 • Reply rrriina 3 heinäkuun, 2012 at 10:48 am

  hihhii mä taas taijan muuttaa oulusta rolloo :D muuttamine on jänskää!

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 12:10 pm

   Läpsystä vaihto ;)

 • Reply karoliina 3 heinäkuun, 2012 at 10:50 am

  Pakko tulla sanomaan ettei länsi-tuirassa oo mitään pahaa. :—D Ite oon kohdannut enemmän pulsuja Itä-tuiran puolella, siellä on enemmän paikallisia baareja ja se uimarantakin vetää iltaisin ties mitä porukkaa. Mutta jokaisella tietty omakohtaiset kokemukset. Toppilassakaan en oo ikinä kohdannut vaaran tilanteita, mut emmä sinne siltikään muuttais =D

  Mut pakko sanoo etten vapaaehtosesti muuttais Kaukovainiolle (=Kaketsu).

  Mut tervetuloa Ouluuun! Itelläkin alkaa opiskelut syksyllä, tosin OAMKissa, mutta innoissani oon=)!

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 12:11 pm

   Sama se on Rovaniemelläkin, jotkut on muka huonoja paikkoja ja jotku taas sannoo toisin. Katotaan mihin mie päädyn! Ja jee kiitos :)

 • Reply Lipe 3 heinäkuun, 2012 at 10:53 am

  Kääk, mulla on kanssa uus koulu (AMK) ja muutto eessä! Oon nyt asunu vuosia yksin pikkupaikkakunnalla. Oon ihan samanlainen muutoksenpelkääjä, niin tää on tämmöstä stressailun kultaista aikaa seuraavat pari kuukautta. Muutto tapahtuu viel pk-seudulle! Oon aina vannonu että sinne ei ikinä… Poikaystävä muuttaa onneks mukana ja on ihan yhtä pihalla näistä pääkaupunkiseudun julkisista liikennevälineistä ja ihmismassoista. Ahdistaa, pitääkö nyt aina meikata kun menee ulos? :D

  Pidä meitä ajantasalla muutosta ja paniikista :) Jääkö sun miehes muuten asustelemaan sinne Rovaniemelle?

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 12:00 pm

   Oo sullaki jännää :) Haha ihana tuo ekan kappaleen viimeinen kysymys :D Ja joo jää Tuukka Rovaniemelle, sillä on vielä vuosi koulua. Kattoo sitten ensi keväänä että missä tilanteessa ollaan, esim. muuttaako se mun luo Ouluun vai miten.

 • Reply salla 3 heinäkuun, 2012 at 11:05 am

  asuntopostausta odotellessa! :)

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 11:59 am

   Jeje :)

 • Reply Anonyymi 3 heinäkuun, 2012 at 11:45 am

  Rolloonkin tulee joka vuosi uusia opiskelijoita… niitä uusia ja ihania muukalaisia.. ;) mä muutin aikoinani opiskelee rovaniemelle ja opiskeluaika oli mun tähän astisen elämän ehdottomasti hauskinta aikaa!! sai rymytä täysin uusissa piireissä ja tuttuja kertyi. :)) ja löysin sen oman ihanan muukalaisenkin sinkkuvuosien jälkeen… :) varmasti oulussa on kans huippua viettää opiskelijaelämää, ja hei, oulusta on lyhyt matka viettämään esim. poronkusemaa. :)

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 11:58 am

   Noo ei oo vissiin ne uudet ihanat sattunu meän kaveripiirin sinkuille :D Ja joo varmasti on ollu hauskaa, tietenkin se on vähän eri muuttaa tänne opiskelemaan kuin jos mie nyt jäisin tänne – ei välttämättä tulis tutustuttua niin paljon uusiin ihmisiin koska ne vanhatkin kaverit asuu täällä! Oulussa on vähän pakko ja se tuntuu oikeastaan tosi mukavalta.

 • Reply picturem 3 heinäkuun, 2012 at 12:31 pm

  Asun Oulussa alppilassa, vaikka oon sua nuorempi (alotan lukion syksyllä) ni voin melkeen koko elämäni alppilassa asuneena suositella tätä. Keskustaan pääsee n. 10 min pyörällä tai bussilla ja tässä on ihan lähellä kauppoja ym… Toivottavasti löydät kivan asunnon:)

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 3:34 pm

   Mieki oon kyllä kuullu pelkkää hyvää siitä alueesta :) Ja kiitti, toivotaan!

 • Reply Anonyymi 3 heinäkuun, 2012 at 12:56 pm

  Oon sua kymmenen vuotta vanhempi ja musta on ihana lukea näitä sun pelonsekaisia fiilistelyjä muutosta. Kun ajattelen itseäni tuossa samassa tilanteessa aikanaan, niin voi sitä nostalgiaa. Kun vaan oisin tiennyt mitä kaikkea upeaa on edessä opiskeluvuosina niin oisin ollut vielä enemmän innoissani. Niitä bileitä, uusia ihmisiä, rakkaita ystäviä joita opintojeni aikana sain, ah! Yksi ohje: NAUTI! Opiskeluaika on varmasti yksi elämän parhaista ajanjaksoista.

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 3:45 pm

   Oi ihana kommentti :) Uskon, nostalgiset muistot ja hetket on ihan parhaita! Tuli ihan hullun kiva fiilis sun sanoista, kiitos kun tulit kertomaan kokemuksia :)

 • Reply Anonyymi 3 heinäkuun, 2012 at 12:58 pm

  o ou :s se on aina perseestä muuttaa! sää joudut viä rovaniemeltä ouluun kamojeskans :D älä sit rupee puhuu mie sie murretta pliis xd HYVÄÄ MUUTTOA TOIVOTTAVASTI KAIKKI SUJUU HYVIN :)!

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 3:30 pm

   Hhahaha oliko tuo läppä, eihän Oulussa puhuta mie ja sie :D Plus mie puhun jo niin haha

 • Reply sofia 3 heinäkuun, 2012 at 1:40 pm

  Kyllä sä pärjäät, kaikki sujuu varmasti ihan kivasti! :) Ite en oo ikinä käyny oulussa, mut pitäisi kyllä sekin paikka joskus käydä! :)
  Onnea muuttoon! :-)

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 3:32 pm

   Hihi kiitti tsempistä :)

 • Reply sarkku 3 heinäkuun, 2012 at 3:22 pm

  Yhyy, muaki jännittää mennä syksyllä uuteen kouluun, ku en tiiä yhtään ketään, joka ois sinne tulossa >.< Varsinki ku kävin kattomassa opintosuunnitelmaa ja heti alkuunsa ois luvassa jotain puheiden pitämistä/muuta esiintymistä ….. yäks.

  Mutta pitääpä alkaa bongailemaan sua sitte täältä Oulusta, kunhan pääset muuttamaan ! ;D

  • Reply Sita 3 heinäkuun, 2012 at 3:33 pm

   Joo ala, tykkään olla stalkattavana >:)) Ja hei onko ne opintosuunnitelmat netissä jo! En oo tajunnu käydä kattoon, kiitti ku sanoit :)

  • Reply sarkku 3 heinäkuun, 2012 at 7:50 pm

   Hähä :-D Ainakin amk:in opintosuunnitelma on, ku mun pitää tehä siitä joku semmonen teksti missä selvitän osaanko joittenkin kurssien juttuja jo :o Mutta en tiiä joko yliopistossa on ne netissä !

 • Reply nupbu 3 heinäkuun, 2012 at 3:47 pm

  Kiva et pääset toiselle paikkakunnalle opiskelemaan :) Ite kävin kaikki koulut samalla paikkakunnalla, eikä sitä sit oikeen enää tutustunu uusiin ihmisiin, ku oli ne kaikki vanhat ympärillä.

  Vaikka on se muuttaminen kyl jotenki haikeeta. Mä vihaan muutoksia ja muutin nyt viime keväänä pois kotikotoa ja suoraan 400 km päähän kotikaupungistani. Töiden ja poikaystävän takia tosin, joten siinä mielessä on vähän eri tilanne ku sulla. Vielä en oo oikeen kotiutunu, vaikka työpaikka on ihan paras ja kaikki menee muutenki hyvin. Mulla on välillä vaan niin kova ikävä kotiin, buhuu. Mut eiköhän tää tästä, voi olla että muutetaan takasin pohjosemmaks, ku poikaystävä saa koulunsa valmiiksi.

  Mut nauti nyt kaikesta uudesta, vanhasta ja jännästä! :)

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 7:28 pm

   Joo uskon, kyllä sitä niiden vanhojen kans tulee oltua! Ja joo miekään en tykkää yhtään. Onneksi sie saat poikaystävän mukaan, mieki haluaisin :(

 • Reply Niina 3 heinäkuun, 2012 at 4:47 pm

  Mullekki varmistu eilen muutto Ouluun, iiiik. :-D Ite en saanut opiskelupaikkaa, mutta tuo minun hellu sai paikan ammattikorkeasta, joten sinnepäin suunnataan. Jänskättää aika lailla ko ei tunne sieltä oikeastaan ketään. :-D

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 7:29 pm

   Hehe jeee siellä nähdään!

 • Reply Anonyymi 3 heinäkuun, 2012 at 5:15 pm

  oulu </3 ehehee welcome sitte vaan :–D

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 7:29 pm

   :D Thanks mate

 • Reply Anonyymi 5 heinäkuun, 2012 at 12:57 pm

  En suosittele rajakylää tai toppilan ghettoja. Oulussa muutenkin rikollisuutta suht paljon. Varaudu myös siihen, että Oulussa tuulee AINA ja varsinkin talvella! Yöelämä koostuu lähinnä kämäisistä ja liian pienistä baareista, sekä överikännisistä teekkareista. Muuten ihan jees mesta :D!

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 7:30 pm

   Okei :D ja jos yöelämä ei maita niin voin aina paeta Rovaniemelle viettään viikonloppuja! Mutta oon kyllä aika kaikkiruokainen :P

 • Reply Anonyymi 6 heinäkuun, 2012 at 2:42 pm

  Tervetulloo Ouluun Sita!! Ite vielä ihan kotona Oulun lähistöllä asustan ja jännitän tulleeko opiskelupaikkaa täältä, varasijoilla kiikutaan… Oulu on kyllä aika helppo paikka tutustua, keskustan koko ei oo mitenkää päätä huimaava, busseja kulkee tosi hyvin (vaikkaki taitaa bussilippuhinnat olla jottai Suomen korkeimpia) ja varsinki ydinkeskusta torinrantoineen on ihanaa aluetta! Nii ja jos ei ihan keskustaan pääse/halua muuttaa, nii Alppila on kyllä tosi hyvä paikka opiskelijalle, ainaki mitä kaverien puheista on voinu päätellä =) Ainoo mikä täällä joskus ärsyttää nii se ku tuntuu että baarit loppuu kesken :DD Tai no toisaalta, on siinäki oma ihanuutensa käyä aina ne vakkaripaikat läpi haha. Mutta luulenpa että löyät sieltä yliopistolta hurjan monta muutaki joilla on ekoina päivinä jänskät paikat, tsemppiä muutoksiin! ;)

  • Reply Sita 18 heinäkuun, 2012 at 5:49 am

   Kiitti kommentista! Toivottavasti pääsit sinne mihin halusit :) Ja joo nyt mulla on kaks vaihtoehtoa, Syynimaa tai Alppila. Baarien loppuminen kesken – no, mie oon Rovaniemeltä, en usko että siellä vähemmän baareja on kuin Rollossa :D Mutta kiitos paljon tsempistä ja kaikesta hihi

 • Reply Lindsay 6 heinäkuun, 2012 at 4:37 pm

  Hei vau, onnittelut opiskelupaikasta! :) Oon ite kokenu noi samat fiilikset, kun ite muutin Rollosta pois. Rovaniemeä kaipaan usein, tai ehkä pikemminkin niitä ihmisiä. Aina tunsi jonkun, täällä tuntuu ettei tunne ketään :D Ja ikävä kyllä Oulusta ei saa niin hyviä kanansiipiä kuin wingstonista, ei edes sinne päin :( Mutta Oulu on kyllä kiva kaupunki (ainakin kesäisin ;)), että tervetuloa vaan ja yliopistolla törmätään, hih ;)

  • Reply Sita 18 heinäkuun, 2012 at 5:47 am

   Kiitti paljon :) Joo ihmisethän ne eniten vaikuttaa :) Eikö saa?!? Pitää käydä täällä aina darramätölle.. Ja kiitti, muista tulla moikkaan jos tunnistat hih

 • Reply Pisama 15 heinäkuun, 2012 at 7:30 pm

  Hei siistiii onneksi olkoon opiskelupaikasta!! :) mäki oon muuttamssa ouluun opiskelee! asun vielä kotona porukoiden luona helsingissä, mut nyt tää syksy muuttaa kaiken. mulla on ihan sama juttu, vihaan muutoksia, oli se sit koulun loppu, kaverin muutto pois, iha mitä tahansa, mä stressaan maailman eniten :D vähän surettaa, viimeks eilen itkin mun kamuille et mua harmittaa niin paljon jättää kaikki tänne, mut sit toisaalta on semmonen positiivinen ja odottava jännitys mahanpohjassa :) mut joo kämppä on hakusessa, kauheen vaikeeta kaikki ku en oo ikinä ees käyny oulussa ni ei oo mitään hajua mistään :D

  • Reply Sita 18 heinäkuun, 2012 at 5:48 am

   Kiittii! Oho Helsingistä Ouluun, se on aika iso muutos :) Varmasti jännää. Mullaki kyllä jännittää, nyt vasta alkaa tajuamaan koko jutun aaaaaaa!! Hullua!! Toivottavasti kämppä löytyy, tsekkaa Newsecit sun muut :)

 • Reply Anonyymi 17 heinäkuun, 2012 at 8:05 pm

  Ihana ja söpö postaus! Mää oon itse tehnyt maiseman muutoksen viime syksynä Oulusta Rovaniemelle ja siksi tämä kirjoitus oli musta niin ihana!! Oulu on ihana kaupunki, varsinkin kesällä! Mutta aina kun palaan takaisin Rolloon, en voi muutakun huokaista ja todeta, että se on vienyt mun sydämmen. Arvostan sitä, ettet vähettele ollenkaan omaa kotikaupunkias tai häpeä sitä että oot Lapin tyttö, muuttamassa vaan hieman etelämpään. Sillä niitä pönttöpäitä on, jotka ei osaa arvostaa sitä mistä ovat lähtöisin. (esim. lähes kaikki mun oululaiset kaverit, jotka ovat nyt helsinkiläistyneet, pyh..) Onneksi Oulu-ROI välimatka on lyhyt ja kotiin voi aina mennä. Tuut tykkäämään Oulusta kovasti! Onnea opintoihin :))

  • Reply Sita 18 heinäkuun, 2012 at 5:45 am

   Lol mie en oo ikinä ollu sellanen joka haluaa olla helsinkiläinen ja mahdollisimman sellanen en mie tiiä jotaki mitä ei oikeasti oo :D Vasiten aina puhun että hesalaiset haha.. Kyllä mie siis Helsingissäkin voisin asua ja ihana kaupunki se on, mutten haluais asua sen takia että voisin sanoa kaikilleni asuvani siellä? U know. Mutta jee ihana kuulla että Oulu on kiva paikka, mie en oo käyny siellä kovin kuin tenniskisojen takia nuorempana mutta sillonkin tosiaan Nallisportissa hengailtiin niin ei paljoa tullu kaupunkiin tutustuttua :D

 • Reply Iina 5 elokuun, 2012 at 7:09 pm

  Apua! En edes tiennyt että muutat tänne:) Jos olisin tienny, niin oisin ehottanu sulle meijän äitin omistamaa yksiötä joka just rempataan ja oli vapaana mutta kerkes mennä jo toiselle kaverille:/ Mutta täällähän sulla on tuttuja niin ei oo paha:) Pittääpä joskus reffata lipastollaki tai jottain!

 • Jätä vastaus