Tuhannen euron treenivideo

7 tammikuun, 2019

Oli mahtavaa lopettaa vuosi 2018 toteuttamalla yksi omista unelmista: järjestin mun ikioman treenivideon kuvaukset Kattilahallissa. Mutta sitäkin mahtavampaa oli aloittaa vuosi 2019 toteuttamalla jatko-osa, eli julkaisemalla tämä treenivideo. Hyvin ajoitettu tämä projekti, tuntuu kuin olisi saavuttanut jotain sekä 2018 että 2019 puolella, haha.

Julkaisin siis eilen 6.1.2019 mun Youtube-kanavalle videon SITAN 30 MIN KEHONPAINOTREENI ?, joka on nimensä mukaisesti puolen tunnin kotijumppa, johon ei tarvitse välineitä. Oon suunnitellut koreografiat alusta loppuun saakka, ja treenin voi tehdä sekä aloittelija tai haastetta kaipaava liikkuja. Haluaisin tässä postauksessa avata vähän tämän projektin taustoja; miten koko homma lähti liikkeelle, mitä kaikkea kuvaaminen vaati, millainen editointiprojekti oli – ja kuinka paljon tämä lysti kustansi mulle. Kyseessä ei siis ollut sponsoroitu yhteistyövideo, eli kaikki kulut meni mun omasta pussista. Mutta vitsi, oli joka euron arvoista.

Projektissa oli seitsemän vaihetta: idean syntyminen, biisien kokoaminen, koreografian tekeminen, kuvausten järjestäminen, kuvaukset, editointi ja julkaisu.


1. IDEAN SYNTYMINEN

Taustana tälle koko projektille on mun rakkaus tämän tyylisiä treenejä kohtaan: kehonpainolla tehtäviä liikkeitä, omien äärirajojen etsimistä ja motivoivaa musiikkia, joka saa kylmät väreet iholle. Rakastan Les Mills -konseptin Grit Cardio ja BodyAttack -ryhmäliikuntatunteja. Hyvinvointi ja urheileminen ovat mulle tärkeitä asioita, ja musta on kiva tehdä sisältöä niihin liittyen, vaikka mun Youtube-kanava ei olekaan treenaamiseen painottuva. Vuosi sitten tajusin, että haluan yhdistää nämä kaikki: tehdä oman treenivideon, jossa on mun valitsemat biisit sekä yksinkertaiset mutta tehokkaat liikkeet. Ennen kaikkea haluan tarjota ihmisille tavan treenata ryhmäliikuntatuntimaisesti ilman, että tarvitsee mennä sinne salille. Aina ei jaksa lähteä kotoa; kaikilla ei ole varaa ostaa salikorttia; joitakin ahdistaa ajatus jumppatunnista ja muista ihmisistä. Haluan myös kannustaa ihmisiä kokeilemaan uutta, ja testaamaan omia rajoja.

 

2. BIISIEN KOKOAMINEN

Mulle musiikki on tosi iso osa treenaamista. Saan voimaa kovasta bassosta ja sellaisesta uhkaavastakin tunnelmasta, haha. Oon tehnytkin kolmena vuonna julkisen soittolistan Spotifyhin, sillä tiiän miltä tuntuu, kun kyllästyy niihin omiin vakkaribiiseihin. Halusin siis, että tässä mun jumpassa on hyvät musiikit; leppoisen iloista alkulämmittelyyn ja kovaa tykitystä sykehuippuihin. Hommahan olisi helpompi, jos Youtube-videoissa voisi käyttää mitä vaan biisejä, mutta mun piti alkaa etsiä kappaleita meän musiikkikirjastosta. Sisällöntuottajat maksavat usein lisenssin musiikkikirjastoon (Audionetwork, Epidemic Sound), jossa on satoja erilaisia tekijänoikeusvapaita biisejä: klassista, hiphoppia, balladeja ja teknoa. Puolen tunnin treeniin valikoitui lopulta kymmenen biisiä, ja sopivat musiikit löytyivät yllättävän helposti! Osa oli myös sellaisia, joita olin joskus käyttänyt mun vlogeissa. Latasin biisit videoediointi-ohjelmaan (Adobe Premiere), mallailin sopivaa järjestystä aikajanalla ja leikkasin ääniraitoja niin, että biisit olisivat ”symmetrisiä” koreografian kannalta. Tarkoitan sitä, että tietyissä kappaleissa kahden eri säkeistön pitää kestää yhtä kauan, jotta kierrokset ovat yhtä pitkiä (jos ekassa säkeistössä tehdään lihaskuntoa toiselle jalalle ja tokassa toiselle).


3. KOREOGRAFIAN TEKEMINEN

Aloin tehdä koreografiaa vasta sen jälkeen, kun biisilista oli suunnilleen valmis – viime syksynä itse asiassa. Halusin valita yksinkertaisia, mutta tehokkaita liikkeitä. Biisien rakenne on saanut inspiraation HIIT- ja tabata-konsepteista; yhtä tai kahta rankkaa liikettä tehdään putkeen 20-30 sekuntia, sen jälkeen pidetään lyhyt tauko ja toistetaan homma alusta. Näin ei tarvitse huolehtia rytmissä pysymisestä tai jatkuvasta näköyhteydestä videoon. Riittää, että yhden biisin aikana vilkaisee ohjeet kerran tai kaksi. Treenissä on tosin myös pari biisiä, jossa pysytään koko ajan liikkeessä erillisten kierrosten sijaan; esimerkiksi neloskappale, eli jalkojen lihaskunto, sekä kasikappale, joka on tanssillinen palauttelu. Mutta niissäkin konsepti on aika selkeä!

Lisäksi halusin, että yksi liike toistuisi maximissaan parissa biisissä. Lopulta treeniin päätyi mm. polvennostojuoksua, kyykkyhyppyjä, askelkyykkyjä, ojentaja- ja hartiapunnerruksia, kerähyppyjä, lankkuja ja vuorikiipeilijöitä, sammakkohyppyjä ja karhukävelyä. Sekä lopun peppurutistukset sekä vatsalihasliikkeet! Tein koreografiaa aluksi paperille ja sen jälkeen aloin hioa sitä treenaamalla käytännössä. Tämä vaihe kesti pari-kolme viikkoa. Kun kuvauspäivä lähestyi, vedin vielä viimeisen viikon aikana kolme-neljä kertaa treenin alusta loppuun jotta näin käytännössä, kuinka rankka se oli. Tarkoitus oli kuitenkin tehdä tarpeeksi haastava rääkki koville treenaajille, mutta näyttää videolla myös helpot vaihtoehdot niille, jotka eivät ole treenanneet pitkään aikaan tai eivät esimerkiksi polvivaivan takia pysty hyppimään. Harjoittelin myös itse ohjaamista, sillä halusin ohjata liikkeet lyhyesti mutta ytimekkäästi. Mulle oli myös tärkeää sanoa paljon tekniikkavinkkejä sekä kannustaa sykehuipuissa.

 

4. KUVAUSTEN JÄRJESTÄMINEN

Päätin loppusyksystä, että haluan julkaista tämän treenivideon tammikuun alussa. Näin ollen kuvausten piti tapahtua ennen joulua, jotta ehtisin rauhassa editoida videon. Pyysin ensin kahta ohjaajakaveria, Taijaa ja Lauraa, mukaan treenaamaan videolle. Halusin, että mun kanssatreenaajat olisivat mun ystäviä, jotta hyvä fiilis välittyisi varmasti videolle. Lisäksi ohjaajatausta toisi uskottavuutta videolle, eikä mun tarvitsisi huolehtia siitä, tekevätkö mun kanssatreenaajat liikkeet teknillisesti oikein. Lisäksi kysyin kahta valokuvaajaystävää kuvausavuksi, sillä halusin, että videossa olisi monta kameraa eli monta eri kuvakulmaa. Halusin maksaa sekä esiintyjille että kuvaajille, sillä vaikka näkyvyyskin välillä riittää, haluan myös osoittaa kunnioitusta mun kavereiden osaamista ja vaivannäköä kohtaan.

Mun alkuperäinen budjetti tälle videolle oli noin 500 euroa (joka ei siis pysynyt lähellekään), ja suurin kysymys oli kuvauspaikka. Yksi inspiraation lähde videolle oli Les Mills Grit Cardio -video, joka löytyy Youtubesta ja jonka tahtiin oon itsekin jumpannut kotona. Halusin hienon lokaation, vähän rosoisen ja karun ympäristön – ehdoton ei pienelle ja valoisalle jumppasalille. En halunnut mitään kliinistä ja valkoista, vaan jotain missä on asennetta. Mun unelmana oli vuokrata Helsingin Kattilahalli, mutta ajattelin, että se olisi ihan liian kallis. Kysyin ensin mm. Kaapelitehtaan Pannuhallia, mutta se oli varattu useamman viikon ajan. Tuli hiukan epätoivoinen olo, sillä aikaa ei ollut paljon, joten uskaltauduin kysymään, paljonko Kattilahallin vuokra olisi – ja vastaus veti mut sanattomaksi. Olin varautunut johonkin tonniin ja valmistautunut henkisesti haaveesta luopumiseen, mutta vuokra neljältä tunnilta olikin vain noin 250 euroa! Ja kaiken lisäksi se oli vapaana just sinä päivänä, jolloin kuvaukset pystyisi hyvin järjestämään. Iik.

Kattilahallin vuokrauksen myötä tajusin, että tarvitsisin myös valomiehen hoitamaan valaistusta. Ja onneksi myös löysin sopivan niin lyhyellä aikataululla – kuvaukset olivat keskiviikkona, ja valomies vahvistui edellisenä viikonloppuna. Huh. Ja koska mun budjetti oli tässä vaiheessa mennyt jo reilusti yli, ajattelin ettei pieni extra haittaa. Pyysin siis mun maskeeraajaystävää tekemään meille silmämeikit ja kampaukset videolle, sillä jotenkin mun mielikuvissa oli aina ollut musta smokey eye -meikki, hah. Uusin ja yhtenäisiin asuihin en halunnut panostaa, koska yritän muutenkin vähentää kulutusta; pyysin siis Taijaa ja Lauraa ottamaan omat mustat treenivaatteet mukaan. Lisäksi lainasin kaksi jumppamattoa mun tutuilta, joilla tiesin olevan samanlaiset matot kuin mulla.

5. KUVAUKSET

Kattilahalli oli varattuna meille neljän tunnin ajan, ja mentiin heti aamulla sinne valmistautumaan kuvaukseen. Valot pystytettiin, meikit ja kampaukset luotiin ja kamerat asetettiin pakoilleen. Mulla oli siis oma Canon 6D pääkamerana jalustalla, minkä lisäksi oli varalla toinen jalustakamera sivussa sekä kaksi liikkuvaa kameraa yksityiskohtia varten. Musiikin soittaminen ja äänen tallentaminen oli haaste; mun tavallinen kuvausmikki ei olisi toiminut (se olisi ottanut kaikki ympäröivät äänet), vaan mikin olisi pakko olla nappiversio. Kävinkin sellaisen ostamassa, ja langaton nappimikki maksoi 270 euroa. Olisin halunnut myös Taijalle ja Lauralle sellaiset, mutta en raaskinut ihan kolmea ostaa, heh. Musiikki taas piti soittaa hiljaisella, jotta se ei tallentuisi mun nappimikkiin (muuten videolla soisi musiikit kahteen kertaan: oikea ääniraita sekä kuvausten tallenne).

Itse kuvaaminen jännitti mua aika paljon, sillä kyseessä oli mun elämäni ensimmäinen kerta, kun ohjasin yhtään mitään. Kaikki meni kuitenkin hyvin! Me kuvattiin biisit oikeassa järjestyksessä ja pidettiin pikku tauot niiden välissä. Välillä piti ottaa joidenkin biisien alku tai loppu uudelleen, kun mie sekoilin koreografian kanssa. Videokuvaamisen jälkeen otettiin vielä promokuvat, ja sitten oltiinkin valmiita!

 

6. EDITOINTI 

Aloitin editoinnin siirtämällä kaikkien neljän kameran videot samaan Premiere-projektiin, jossa olin luonut biisilistan. Käytännössä biisit odottivat ”aikajanalla”, johon sijoitin videotiedostot ja värkkäsin niin kauan, että eri kameroiden videot olivat synkronoitu (eli että muiden kameroiden videot olivat täsmälleen samalla kohdalla kuin pääkameran ääniraita, johon nappimikki oli äänittänyt). Sen jälkeen aloin leikata sopivaa rytmiä; pääkameran kuvaa edestäpäin tuli videolle eniten, jotta liikkeet näkyvät selkeästi. Lisäkamerat auttoivat tunnelman luomisessa sekä erityisesti silloin, kun treeniliike olikin lattialla tapahtuva. Kikkailua ja hiomista riitti, jotta leikkauksissa olisi sopiva rytmi – ja haastetta toi myös se, että lisäkamerat olivat liikkeessä ja piti tarkistaa, etteivät kuvaajat itse esimerkiksi näkyneet videolla, kun kuvasivat meitä vastakkaisilta puolilta ikään kuin toisiaan kohti. Lisäksi tein tietenkin säätöjä väreihin ja valoihin:

Ääniraidan editointi oli myös hiukan haastavaa. Nappimikki tuotti ihan riittävää laatua, mutta välillä kuului kaikua sekä mun paidan rahinaa. Lisäksi mun hengästyminen oli aika kovaäänistä (heh), joten jouduin poistamaan kaikki kohdat, joissa en puhu. Jokainen puhekohta oli editoitava niin, että sekä alussa että lopussa on muutaman millisekunnin mittainen häivennys, jotta kyseinen puhekohta ei ala töksähtäen vaan mun ääni ilmestyy sulavasti sinne äänimaisemaan. Kuulostaa pikku jutulta, mutta vitsi sillä on iso merkitys.

Lopuksi lisäsin vielä grafiikat (biisien kuvaus ja numero) sekä tein pienen intron ja outron videon alkuun ja loppuun. Jatkoin editointia julkaisua edeltävään yöhön asti, sillä tällaista monen kameran ja ääniraidan projektia voisi käytännössä hioa melkein loputtomiin. Jätin videon rendaamaan yöksi, ja julkaisupäivän aamulla valmis videotiedosto lähti latautumaan Youtubeen.

7. JULKAISU

Valitsin jo joulukuussa julkaisupäiväksi 6.1.2019, sillä aika monella lähtee treenaamiset vasta vähän uuden vuoden jälkeen. Halusin julkaisun nimenomaan sunnuntaille, sillä se on muutenkin hyvä päivä postata sisältöä (ihmiset ovat vapaalla ja on aikaa katsoa videoita) ja monilla voisi olla aikaa myös kokeilla itse treeniä. Tarkka päivämäärä oli hyvä päättää jo kuvausten yhteydessä, jotta sen pystyi tiedottamaan ihmisille hyvissä ajoin. Tällaista isompaa projektia kannattaa tietenkin ennakkomarkkinoida omissa some-kanavissa ennen julkaisua, mutta tällaiset promoamiset tulee multa aika luonnostaan. Kerron kuitenkin aika paljon omasta elämästä ja tekemisistä Instagram Stooreissa, joten en ajattele sitä vain markkinointina – enemmän omien ilojen jakamisena. Tein kuitenkin erikseen muutamat teaser-videot Instagramiin (leikkasin esimerkiksi treenivideon intron erilliseksi pätkäksi ja latasin sen puhelimeen) ja julkaisin niitä julkaisupäivänä.

Suoraan sanottuna mulla jännitti videon julkaisu, mutta sain heti aivan mahtavaa palautetta ja oon vilpittömän kiitollinen siitä, miten hyvin ihmiset on ottaneet tämän vastaan.

 

 

Tämä projekti oli kyllä ihan mahtava kokemus. Sain toteuttaa yhden omista unelmista, opin ihan älyttömän paljon sekä kuvausten järjestämisestä että tällaisen videokokonaisuuden luomisesta ja sain vieläpä palkata mun ystäviä mukaan. Yhteensä koko projekti maksoi mulle yli tuhat euroa, josta sain tosin laitettua osan mun yrityksen vähennyksiin. Kulut olivat isoimmasta pienimpään siis uusi langaton mikki, tilavuokra, valomies, kuvaajat, esiintyjät, meikkaaja, taximatkat ja pikku ruokatarjoilut tiimille kuvauspäivänä. Tuhat euroa on ihan valtava määrä rahaa, mutta mie ajattelen sen niin, että otin summan mun aiemmista yhteistyöpalkkioista ja ikään kuin annoin sen takaisin mun seuraajille. Toki tuun saamaan tästä treenivideosta mainostuloja, mutta luultavasti niistä kertyy tässä kevään aikana yhteensä max. muutama sata, ei tuhatta euroa. Mietin ensin, kehtaanko laittaa videolle mainoksia, mutta tavallaan ne istuvat tuonne väliin hyvin; mie ajattelen ne kahtena juomataukona, jollaisia videossa ei muuten olisi :D

Tässäpä super rehellinen kertomus tästä projektista, toivottavasti tätä oli mielenkiintoista lukea! Haluaisin pyytää sua jättämään kommenttia, mikäli jaksoit lukea tänne asti – ja lisäksi arvostaisin ihan älyttömän paljon palautetta myös itse videosta, jos oot jo ehtinyt treenata sen tahtiin.

Jätä myös tuosta alhaalta tälle postaukselle sydän, jos pidit tästä!

Kiitos ja ihanaa päivää :)

Kuvat: Anni Korhonen & Joanna Suomalainen

 

51 Kommenttia

 • Reply Karlik 7 tammikuun, 2019 at 2:05 pm

  Mukava postaus. Teit upeaa työtä videon kanssa. Saiskohan tätä pyörimään Ouluun, Hukkaan sinne virtuaalihuoneeseen? ? Siellä meinaan olisi hyvä tää treeni vetästä.

  • Reply Sita Salminen 7 tammikuun, 2019 at 2:06 pm

   Iso iso vilpitön kiitos! Ihanaa että jätit kommenttia. Ja haha teän pitää ehdottaa sinne :)

 • Reply Pipsa 7 tammikuun, 2019 at 2:21 pm

  Menee niin testiin tänään! Super asialliselta vaikuttaa ja mahtava kuulla oikeita kuluja! Kiitos kaikesta sisällöstä jota viime vuoden aikana oot tuottanut, on ollut ilo seurata ja olla mukana!

  • Reply Sita Salminen 8 tammikuun, 2019 at 8:58 am

   Tulipa hyvä mieli tästä, kiitos tosi paljon!

 • Reply Saija 7 tammikuun, 2019 at 2:52 pm

  Moni ei varmasti osaa kuvitellakaan, miten iso työ tuollaisen videon tekeminen kaikkiaan on – siinä on paljon muutakin kuin se, että astelet vain kameran eteen, teet liikkeet ja done.
  Mielenkiintoista lukea projektisi etenemisestä, etenkin kun olen itsekin opiskellut tätä alaa ja ollut mukana eri projekteissa työn puolesta.

  Huippuvideo, huippuohjaaja ja huiput tiimityöskentelijät! Jatkoa odotellessa? ;)

  • Reply Sita Salminen 8 tammikuun, 2019 at 8:59 am

   Tuo on kyllä totta – ja kiva että tää postaus otettiin hyvin vastaan, mietin vähän että kiinnostaako kellään tällaiset nippelitiedot! Kiitos siis tosi paljon palautteesta.

   Ja hmm, mahdollisesti… >:)

 • Reply Harri 7 tammikuun, 2019 at 2:56 pm

  Toivottavasti jatkossakin kerrot blogin puolella videoiden toteutuksesta, kuluista ja editoinnista. Tähän ois sopinu vielä pikakelattu screen record, kun kaikki materiaali on leikkauspöydällä ja työstät videota kasaan, mutta ehkä se ois vieny liikaa huomiota itse päävideolta.

  • Reply Sita Salminen 8 tammikuun, 2019 at 9:00 am

   Oi vitsi semmoinenhan tästä puuttui! Hyvä idea :)

 • Reply Maikki 7 tammikuun, 2019 at 3:04 pm

  Super ihanaa että avasit kuinka tää projekti luotiin ja mitä se kustansi. Ison hyvän työn olet tehnyt. Tosi upeaa työtä teiltä ja mahtava video! :)

  • Reply Sita Salminen 8 tammikuun, 2019 at 9:00 am

   Voi kiva kuulla että tää kiinnosti! Kiitos paljon :)

 • Reply Marjaana 7 tammikuun, 2019 at 3:15 pm

  Aivan upeaa työtä ja upea video! Oli ihana kuulla tän projektin vaiheet ymss!:) Ajattelin todellaki testata ton treenin, sitten kun paranen tästä flunssasta! Hyvää työtä olette tehneet!?

 • Reply Reetta 7 tammikuun, 2019 at 5:14 pm

  Oot kyllä nänhy paljon vaivaa! Katselin videota heti sen tultua ja päätyy vielä varmasti testiin!

  • Reply Sita Salminen 8 tammikuun, 2019 at 12:06 pm

   Ihan mahtavaa kuulla, toivottavasti tykkäät sitten kun kokeilet ❤️

 • Reply Inga 7 tammikuun, 2019 at 5:20 pm

  Video oli aivan mahtava kokonaisuudessaan ja huomasi hyvin, miten nautit liikkumisesta! Sanoit Instagram- storiesissa, että jännitit aluksi treenin vetämistä, mutta sitä en huomannut ollenkaan. Jonakin päivänä aloitan treenaamisen videon mukana, ensin varmasti kuitenkin helpommilla liikkeillä? Oli mukava lukea postaus, missä kerroit videon synnystä, se oli mielenkiintoinen ja näyttää, miten paljon upeat videot työtä vaatii. Suuri kiitos videosta❤️

  • Reply Sita Salminen 9 tammikuun, 2019 at 9:40 am

   Onpa huojentavaa kuulla, haha. Kiitos tosi paljon ❤️

 • Reply Katja 7 tammikuun, 2019 at 5:26 pm

  Kiva julkaisu! Mielenkiintoista kuulla mitä kaikkea videoiden takana tapahtuu.
  Treenikin vaikutti kivalta, mitä vähän ehfin kattoa. Ehdottomasti hyvä motivaatori näin vuoden alkuun. Kiitos siitä.
  Tykkään tosi paljon sun ”tyylistä” olla oma itsesi ja tehdä videoita ja blogia sua inspiroivista jutuista. Se tekee sun julkaisuista entistä mielenkiintosempia ja syn juttuihin on niin helppo samaistua. :)

  • Reply Sita Salminen 9 tammikuun, 2019 at 9:41 am

   Olipa ihanaa palautetta, kiitos paljon Katja! Arvostan.

 • Reply Sini 7 tammikuun, 2019 at 5:33 pm

  Ihanaa, et jaksoit näin perusteellisesti kertoa tästä projektista! Olin lauantaina ihan haipeissa, että seuraavana päivänä pääsisin kokeilemaan treeniäsi, mutta sunnuntaina heräsinkin pienen flunssan kourissa :/ Ehdottomasti kokeilen tätä treeniä kunhan olen toipunut, tää vaikutti ihan mahtavalta läpikatsomisen perusteella! Upeaa Sita <3

 • Reply Jonna 7 tammikuun, 2019 at 5:39 pm

  Moikka Sita! En ole aikaisemmin kommentoinut, mutta nyt teki mieli jättää puumerkki. Rupesin seurailemaan sua tässä ihan vastikään, mutta sun aito ja energinen fiilis koukutti nopeasti :) Huippua duunia tämänkin videon osalta, tosi hyvin toteutettu! Kiinnostavaa että avasit, mitä kaikkea projekti piti sisällään. Täytyy pistää treeni joskus testiin!

  • Reply Sita Salminen 9 tammikuun, 2019 at 9:43 am

   Oi tervetuloa seurailemaan, kiva että oot eksyny mun kanaviin! Kiitos tosi paljon palautteesta :)

 • Reply Onsku 7 tammikuun, 2019 at 5:40 pm

  Olipa kyllä mielenkiintoista lukea mitä kaikkea sisältyi noin ison videon tekemiseen! Treeni vaikutti huipulta ja huomaa kyllä, että oot panostanu viimisen päälle! Testiin menee heti ku flunssa helpottaa! :)

  • Reply Sita Salminen 9 tammikuun, 2019 at 9:43 am

   Kiva kuulla että oli mielenkiintoista! Toivotaan että tykästyt sitten kun kokeilet ❤️

 • Reply Olivia 18v 7 tammikuun, 2019 at 5:43 pm

  Kiva postaus! Mielenkiintoista tietää videon kulisseja. Olet kyllä mieletön nainen ja ison vaivan nähnyt, mutta se näkyy myös lopputuloksessa?

 • Reply Kanssafennisti 7 tammikuun, 2019 at 6:07 pm

  Ajattelin alkuun, että onpahan nää treenivideot jo ihan nähty, mutta yllätys oli tosi positiivinen! Laadukasta suomenkielistä treenimatskua on saatavilla yllättävän vähän ja kaiken lisäksi tää oli vielä todella tyylikäs kokonaisuus, visuaalisestikin kivaa katsottavaa. Äänenlaatu jää mun makuun vähän muun tason alapuolelle, mutta se nyt on maailman pienin miinus. Uskon, että moni tyyppi arvostaa tätä valtavaa panostusta, jota oot nähny tän videon eteen :)

  Arvostan myös kovasti sitä miten rehellisesti kerrot just esimerkiksi kuluista – niin monilla on nykypäivänä edelleen (!) se käsitys, että tubettaminen ja somevaikuttaminen on vain kameran päälle laittamista ja sillä hyvä. Unohdit tosin kuluista myös yhden ison osan: sun omat työtunnit. Ne tunnit oisit voinut käyttää johonkin taloudellisesti kannattavaan yhteistyöprojektiin (jollainen tähänkin, tai jatko-osaan, varmasti löytyisi), mutta sen sijaan teet jotain konkreettista katsojille ja sellaisia asioita, jotka on sulle itselle tärkeitä.

  Usein sieltä puolelta kiitetään katsojia, mutta välillä näinkin päin: Kiitos, Sita, kun oot ollut aito, rehellinen, motivoiva ja antanut omaa aikaas, tietoa ja taitoa, persoonaa, meille katsojille ruutujen tällä puolen.

  • Reply Sita Salminen 9 tammikuun, 2019 at 9:51 am

   Vitsi miten mahtavaa rakentavaa palautetta, kiitos jälleen tosi paljon kommentista! Ihan huippua, että jaksat kirjoitella :)

   Siis joo, tuo äänipuoli kyllä oli iso haaste tässä! Kertoo paljon audiolaitteiden hintatasosta, kun 270 e maksava mikki on halvin, mutta ei tosiaan ole edes mikään super laadukas – toki mun kamera esimerkiksi maksoi pari tonnia, onhan siinä tietenkin iso ero. Kattilahalli oli myös vähän haastava siinä mielessä, että nuo tasaiset pinnat aiheutti kaikua – mutta halusin kuitenkin mieluummin ison ja näyttävän tilan kuin pienen ja vähemmän kaikuvan. Valintoja valintoja :D

   Ja joo, tuo on kyllä totta! Ihana kun ajattelet noin. Olispa ollut muuten mielenkiintoista mitata, montako tuntia tähän on mennyt kuukausien aikana. En kyllä osaa yhtään arvioida, kun en ikinä laske työtunteja – katson vain että tuotan mahdollisimman paljon oman jaksamisen rajoissa. Ens kerralla pitää ottaa muistiinpanoja :)

   Kiitos ihan älyttömän paljon kehuista, merkkaa mulle tosi paljon. Kiitos ❤️

 • Reply Sanni 7 tammikuun, 2019 at 6:12 pm

  Ihan huippua työtä oot tehnyt tän eteen! :-)

 • Reply Inga 7 tammikuun, 2019 at 7:10 pm

  Huippua työtä Sita, oot todellakin ansainnut jokaisen positiivisen sanan tästä projektista! Videon katoin jo tänään aamulla läpi, ehkä nyt iltasella tai viimeistään huomenna vois pistää jopa treenaten ? Tästä saa ihanasti buustia uuden vuoden alkuun ja sun ihanan pirteä energisyys videolta välittyy kyllä ruudun tällekin puolelle ?

  • Reply Sita Salminen 9 tammikuun, 2019 at 9:51 am

   Jee ihanaa että menee testiin! Tuli hyvä mieli tästä ?

 • Reply Essi 7 tammikuun, 2019 at 7:10 pm

  Tosi ihana oli lukee tästä koko prosessista ja ihan yllätti kuinka paljo näit yhteen videoon vaivaa ja rahaa, se herättää kyllä mussa suurta arvostusta sua kohtaan! Pakko kyllä testata tota treeniä mitä pikimmiten. Ihanaa alkanutta vuotta sulle ?

 • Reply Jenni 7 tammikuun, 2019 at 8:20 pm

  Todella mielenkiintoinen postaus! Ihanaa, että pystyt puhumaan projektista ja sen kustannuksista rehellisesti (olin jo ehtinyt miettiäkin, mitä treenivideo mahtoi maksaa;D). Postaus oli myös mielenkiintoinen siinä mielessä, että opiskelen itse ensimmäistä vuotta valo- ja videokuvausta, ja haluaisinkin joskus päästä toteuttamaan samantapaista projektia. Mutta nyt muuten näin maanantai illan kunniaksi aion kokeilla itse treeniä! Katsoin jo sen eilen läpi (ja ihailin editointia), ja vaikutti kyllä tehokkaalta :)

 • Reply Paukku 7 tammikuun, 2019 at 8:36 pm

  Hei! Olipa ihan mielettömän mielenkiintoinen projekti! Oon ollu paljon kipeenä nyt kuluneen parin kk aikana, ja nyt suunta alkaa olla hieman parempi. Joten tänään uskaltauduin kokeilemaan tätä sun treenivideoa Taijan ohjeistamilla kevyemmillä liikkeillä! Mikään supertreenaaja en ole koskaan ollut mutta pelkästään fyysisen työn takia jonkinlainen peruskunto on kyllä olemassa. Ja kyllä muuten tuntui! Super hyvä treeni kaikenlaisille ja ikäisille liikkujille. Mahtavaa Sita! Inspiroivaa ja tsemppaavaa ohjausta muuten unohtamatta! ?

 • Reply Reetta 7 tammikuun, 2019 at 8:42 pm

  Mielenkiintoinen postaus, jaksoin lukea loppuun asti :)
  Just tänään treenattiin tän videon tahtiin niin siksikin kiinnosti tulla lukemaan postaus sen teosta.
  Lempparikohta videossa oli se tanssillinen palauttelu.
  Sain treenistäsi hyvän olon, aion tehdä uudestaankin <3

  Lisäät työlläsi ja instapäivityksillä tosi paljon mun hyvinvointia, sun kautta oon löytäny asmr-videot ja muistuttelet siitä miten tärkeetä on rakastaa ja arvostaa itseään, esim. se treenivideon kuvausboxikin oli ihana.

  Ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja kaikkea hyvää!

  Kiitos

 • Reply V 7 tammikuun, 2019 at 9:45 pm

  Tosi kiva ko jaoit tän, tällaset on just super kiinnostavia ko ei niitä muuten sais tietää! Oon kesästä asti oottanu et teet tän, ryhmäliikunnat ei inspaa enkä jaksa tehä ulkomaalaisien videoiden tahtiin :D teit vielä 1000x kivemman tästä mitä ootin ja huippua ko neuvot kans ne oikeat asennot yms kunnolla :-)

 • Reply Maikki 7 tammikuun, 2019 at 10:00 pm

  Oli kyllä kiva treenivideo! Itseä hieman häiritsi se, että välillä sun pään kohdalla loisti vaan lamppu sieltä takaa..

 • Reply Johanna 8 tammikuun, 2019 at 11:04 am

  Aivan mahtava kun avasit tätä rehellisesti! Itse tietokonemuusikkona kiinnostaa just kaikki tämmöset käytännönvärkkäyskuvaukset. Ja kuinka arvokasta tiedon jakamista tää onkaan, jos joku haluaa vaikka tehä jotain isompaa proggista ekakertalaisena – ei tartte keksiä pyörää uudelleen :) hyvä Sita!

 • Reply Emmi r 8 tammikuun, 2019 at 11:39 am

  Hienoa työtä oket tehnyt! Mahtava video, ja sekä kuvat että video ovat todella hyviä!! Myös mukava lukea mitä kaikkea videon tekemiseen liittyi, arvostan työtäsi! ?

 • Reply Helmi 8 tammikuun, 2019 at 11:51 am

  Ihanaa, että kerrot niin avoimesti kaikesta!
  Oot semmonen down to earth-tyyppi ja se on niiin hieno juttu. Toi on visuaalisesti tosi hienosti tehty, oot taitava! Ehdottomasti menee kokeiluun toi jumppa! :)

 • Reply HannaA 8 tammikuun, 2019 at 3:56 pm

  Ihanaa kun kerroit noin rehellisesti videon kuvausprosessista, avasi ainakin omia silmiäni todella hyvin!
  Treenivideota kokeilin itse eilen, ja se oli aivan super! Laatu vetää vertoja monen ison amerikkalaisen treenikanavan videoihin, ja tykkäsin sun ohjauksesta tosi paljon. Oma lempparini oli tanssillinen palauttelu -kappale, sillä olen itse nyt vasta vanhemmalla iällä ihastunut tanssiin.

  Jos joskus vielä päädyt tekemään toisen treenivideon, niin juuri tuollainen tanssillinen treenivideo olisi varmasti ihan mahtava. Sulla on tosi kauniit liikkeet ja hyvä musiikkimaku!

 • Reply oululainen hih 8 tammikuun, 2019 at 3:59 pm

  Ei vitsi, olipa mielenkiintone lukea! En oo kyllä ikinä aatellu kuinka iso projekti tämmönenki on, ja tosi siistiä ku kirjotit tän kaiken sillain ku se on. Video vaikuttaa tosi hyvältä ja treeni menee kyl testiin. Ihanasti sanottu tuo että annat takaisin yhteistöistä, ja mainokset on muutes hyvät tauot. Onnittelut, hienoo on!

 • Reply Jane 8 tammikuun, 2019 at 9:02 pm

  ❤ oot vaan niin upee ja lahjakas!

 • Reply Karita 9 tammikuun, 2019 at 12:07 am

  Aivan sairaanhyvä treenivideo! En oo ikinä kommentoinut mihinkään nettiin mitään mutta nyt oli pakko! Treenivinkeissä/-ohjelmissa itse arvostan sitä, että minulle näytetään jotakin mitä en itse osaa tehdä. Monet nettivalmennukset ovatkin vain yksinkertaisia saliohjelmia, jotka moni jo osaa itsekin toteuttaa. Tällaisesta ”ryhmäliikunta” -tyyppisestä virtuaalisesta treenistä voisikin mielellään maksaa, sillä harva meistä osaa tuollaista treeniä toteuttaa ja suunnitella niin vain kotona. Ihan mieletöntä työtä ja treeni oli loistava! Arvostan suuresti myös että loit omakustanteisesti treenistä sellaisen joka sopii kaikille ja johon ei tarvitse välineitä. Kiitos tästä ja mukavaa kevään jatkoa sulle ❤️!

 • Reply Sanna 9 tammikuun, 2019 at 12:27 am

  Virkistävää lukea ns rehellinen postaus, jossa faktat on suoraan löyty tiskiin! Tein myös aamulla sun treenin kotona ja tykkäsin! Voi olla ylpeä itsestäsi niin treenin kuin erityisesti toteutuksen suhteen!

 • Reply Milla 9 tammikuun, 2019 at 9:17 am

  Mä tein tän treenin sillon ku julkasit sen ja huh! Jaloissa tuntuu vielä tänäänkin, että tais osua ihan oikeisiin paikkoihin ne liikkeet! Ihana positiivinen ja innostava meininki videolla!:)

 • Reply Jenkku 9 tammikuun, 2019 at 10:55 am

  Olipa kiinnostavaa lukea tällasta rehellistä faktatietoa videon takaa. Ig:n puolella jo sulle sanoinkin, että oli aivan ihana treenivideo, josta tuli niin hyvä mieli ja lämmin olo. Musta on myös aika upeeta, että sulla on halua laittaa noin isoja summia rahaan tällaseen projektiin, joka on pitkälti seuraajia varten. Mahtava setti! Varmasti tuun tän joskus kokeilemaan sellasena päivänä kun en jaksa lähteä salille tai jumppaan, hiit-tyyliset treenit kun on aika lähellä tän naisen sydäntä.

 • Reply Hanna 9 tammikuun, 2019 at 10:09 pm

  Heippa! Ensinnäkin mahtava teksti, oli kiva kurkistaa kulissien taa ja kuulla millaista on isomman video-projektin teko.
  Oon jo pidemmän aikaa miettinyt, et olis kiva kuulla videolla tai blogipostauksen muodossa: kuinka sun opiskeluista on ollut hyötyä yrittäjäksi ryhtymisessä (videoiden ja kuvien editointiin, markkinointiin, talouteen yms), mitä kaikkea on pitänyt opetella itse, onko jotain opittu kantapään kautta yms. Työelämän asioita ja etenkin yrittäjyyteen liittyviä juttuja käydään mun mielestä todella vähän peruskoulussa ja 2. asteella. Niin olis kiva saada vähän näkökulmaa mitä kaikkea some-vaikuttaja on joutunut opettelemaan ja tutkimaan itse ja millaisia juttuja opetussuunnitelmaan pitäis sun mielestä lisätä. Yrittäjyys ja esim työllistyminen suoraan lukiosta on kuitenkin melko yleistä nykyään. Uskoisin, että aihe kiinnostaa monia ?

 • Reply Julle 11 tammikuun, 2019 at 7:26 pm

  Hei, oli kyl ihan huippua kun jaksoit tämmösen vaivan tän videon eteen! Oli tosi kiva video ja treeni itsessäänkin ja asiassa plussaa oli myös se että ei tarvinnut mitään erikoisempia varusteita ja ois ehdottomasti ihana saada lisää tämmösiä?

 • Reply JA 13 tammikuun, 2019 at 2:07 am

  Olen seurannut sun blogia alusta asti, mutta täytyy myöntää että YouTube videoiden katselu on jäänyt vähemmälle. Siksi musta on ihan super mahtavaa että oot aktivoitunut blogin kanssa ja erityisesti tämä postaus oli mahtava! Kokeilin tätä treeniä tänään ensimmäistä kertaa ja ennakkokäsitykseni oli (en tiedä miksi :D) että onkohan tuossa tarpeeks haastetta. Olin kyllä totaalisen väärässä, tää on yks rankimmista ja parhaista kehonpainotreeneistä mitä oon ikinä tehnyt! Erittäin toimiva konsepti kaikkine osineen ja toteutus ihan huippu! Saat tehdä jatkossakin näitä jos intoa riittää, ja se tanssivideo/koreografia kiinnostelis kans! :)

  Kiitos super hyvästä treenistä siis, tulee ehdottomasti käyttöön jatkossakin!

 • Jätä vastaus