Pieniä avautumisia

24 lokakuun, 2018

Tuntuu, että tämän kuvan ottamisesta on ikuisuus. Kun istuttiin Chiang Maissa, tähtilamppujen alla ja oli niin lämmin, ettei mielessäkään voinut mitenkään olla koleaa ❤

Meän kahden viikon Thaimaan-reissu sijoittui syyskuun alkuun, mutta tuntuu että se on ollut läsnä vieläkin; mun kovalevy hajosi matkan jälkeen, ja sain vasta viime viikolla julkaistua viimeisetkin Youtube-videot reissusta. Tuo kovon lahoaminen oli kyllä kunnon episodi, josta monet on varmaan kuulleet kyllästymiseen asti mun IG-stooreissa. Lyhyesti: kovo kävi kahdessa korjausfirmassa, josta jälkimmäinen (Ahlber Data) sai videot pelastettua ja yhteensä maksoin tästä lystistä yli tuhat euroa. Opin myös, että ei saa ostaa Seagaten ja Lacien kovalevyjä.

Mutta mitä muuta kuuluu mun syksyyn? Oikeastaan ihan perus: hyvää ja huonoa. Olin reissun jälkeen aika alakuloinen, kun luulin menettäneeni kaikki Thaimaassa kuvatut materiaalit (kyseessä oli yhteistyökampanja, joten videoiden tekeminen oli aika olennainen osa koko hommaa), minkä lisäksi mulla on kyllä ollut vielä myöhemminkin harmaita päiviä. Jotka saattaa muuten johtua punaisista, haha. Mulla on yleensä ennen menkkoja aina surullinen tai ahdistunut olo. Myös perheasiat on välillä mietityttäneet, ja monet varmasti voi samaistua kun sanon, että pienetkin säröt perhe- tai sukulaisuussuhteissa on usein yllättävän hankalia selvittää, jos aikaa pääsee kulumaan liikaa ongelman alkamisesta.

Toisaalta taas kuuluu hyvää: ihmissuhteissa on nyt kaikki hyvin (myös noissa perheasioissa), mulla on mukava treeniputki päällä, rakastan meän arki-iltoja kotona Jussin kanssa ja aamuisin oon ottanut tavaksi lukea Pottereita teekupin äärellä. Mulla oli mukavat pikku synttärijuhlat, täytin siis 26 vuotta 16.10. Työrintamalla kaikki jees, ja vaikka välillä aktiivinen keikkailu on raskasta, on kyllä myös mahtavaa päästä käymään eri paikkakunnilla tapaamassa sekä pienempiä että isompia seuraajia. Oon mm. pitänyt koulutusta kieltenopettajille, ollut mielenterveysaiheisessa paneelissa ja tänään oon lähdössä Tukholman-risteilylle esiintymään. Ehkä ainoa ongelma on, että mulla on paljon suunnitelmia, ideoita ja visioita, mutta en ehdi tai saa aikaiseksi toteuttaa niitä. Mutta mieluummin näin päin, kuin etten keksisi mitään kuvattavaa.

Työjutuista puheenollen, oon miettinyt tuon vasta julkaistun ilmastoraportin jälkeen mun yhteistöitä tosi paljon. Oon kyllä tähänkin asti ottanut vastaan vain sellaisia projekteja, jotka on mun arvojen mukaisia, mutta voin myöntää, että parantamisen varaa on. Tai ehkä kyse on siitä, että mun arvotkin ovat muuttuneet: kun aloin kaksi vuotta sitten saada kaupallisia yhteistöitä mun Youtube-kanavalle, en ollut vielä niin tietoinen kaikista ympäristöasioista, eikä huoli ollut näin suurta kuin nyt. Huoli on alkanut jopa muuttua ilmastoahdistukseksi, ja haluan tehdä enemmän sekä yksilönä että vaikuttajana. Mutta teen tästä myöhemmin vielä oman postauksen tai videon – tai jopa molemmat, jos teitä vain kiinnostaa kuulla lisää. Kiinnostaako?

Nyt tänään oon tosiaan lähdössä sinne risteilykeikalle, mutta sitä ennen pitäisi ehtiä kuvata uusi video pääkanavalle. Tuun takaisin perjantaina, ja lauantaina oon mukana kirjamessuilla paneelikeskustelussa ”Jos teiniangsti ei lopu?”, jossa mukana koomikko Iikka Kivi sekä Mielenterveysseuran nuorisotyöstä vastaava Elina Marjamäki. Tulkaahan moikkaamaan, jos satutte pyörimään messuilla :)

Mitä teidän syksyyn kuuluu? Mitä hyviä juttuja, mitä huonoja?

14 Kommenttia

 • Reply Oona 24 lokakuun, 2018 at 10:20 am

  Ilmastoasiat kiinnostaa ehdottomasti! :-)

 • Reply Hemppe 24 lokakuun, 2018 at 11:41 am

  Pitääkin tulla moikkaamaan kirjamessuilla, olen itsekin sinne menossa! :)

  • Reply Sita Salminen 25 lokakuun, 2018 at 10:34 am

   Oi mahtavaa! Mie en oo aikaisemmin ollutkaan siellä :)

 • Reply Varpuslintu // Viikarivartti 24 lokakuun, 2018 at 1:26 pm

  Jes, puhu ilmastoasioista! Jengi oikeasti kuuntelee sua ja ottaa esimerkkiä, joten sä voit vaikuttaa tosi paljon ihan pienilläki teoillas! ;)

  • Reply Sita Salminen 25 lokakuun, 2018 at 10:36 am

   Siis jep! Positiivinen valta ja vastuu :)

 • Reply Miia 24 lokakuun, 2018 at 2:43 pm

  Juu ehdottomasti juttua ilmastoasioista! :)
  Mun lokakuu on ollut tosi kiireinen ja oon joutunut ravaamaan paljon paikasta toiseen. Vaikka onkin ollut tosi kivoja (synttäreitä, pitkä vkl reissussa jne), niin pieni hengähdystauko tekisi kyllä terää! Muuten kyllä kuuluu hyvää ja positiivisin mielin tässä ollaan menossa syksyä eteenpäin. :)

  • Reply Sita Salminen 25 lokakuun, 2018 at 10:36 am

   Kiire on jännä, tai miten se voi väsyttää vaikka olisikin kiire ihan kivojen juttujen parissa! Toivottavasti saat pian pikku tauon :)

 • Reply Ina 24 lokakuun, 2018 at 5:53 pm

  Ilmastoasiat kiinnostaa! Oonkin toivonut että somevaikuttajat käyttäisi ääntään tämän asian tiimoilta enemmän :)

  • Reply Sita Salminen 25 lokakuun, 2018 at 10:38 am

   Sama! Vaikka toisaalta myös ymmärrän, miksi jotkut ei uskalla hirveästi puhua; jos kertoo julkisesti, että haluaa parantaa tapojaan, joutuu helposti kyttäyksen kohteeksi( vs. jos et olisi sanonut mitään). Mutta pitäisi yrittää paineiden ja stressin sijaan kääntää että se on positiivinen asia että ihmiset seuraa ja arvostelee sun valintoja – onhan se omanlainen kannustin muutoksiin :)

 • Reply Pikkufennisti 25 lokakuun, 2018 at 8:26 am

  Yliopisto on tällä hetkellä melkoinen stressipesäke, kun vihdoin ryhdistäydyin ja otin tälle syksylle ne kurssit joita olen aiemmat vuodet vältellyt. Ärsyttävää miten yhden elämän osa-alueen stressi vaikuttaa negatiivisesti koko muuhun elämään vaikka miten yrittää tiedostaa asian.
  Muuten syksy on kyllä ollut ?

  Ja kyllä kiinnostaa myös ilmastojutut, vaikka itse on ottanut lähinnä sen asenteen että teen omalta osaltani parhaani itseäni ruoskimatta ja elämääni liikaa hankaloittamatta. Muiden päätösten murehtiminen ei varsinaisesti auta mitään. Sulla toki hyvä tilanne kun voit vaikuttaa suurempaan yleisöön, mutta älä liikaa ahdistu – jokaisen oma paras on riittävän hyvä eikä maailma yksittäisiin virheisiin kaadu!

  • Reply Sita Salminen 25 lokakuun, 2018 at 10:41 am

   Huh tsemppiä! Opiskelu on oikeasti niin rankkaa, enkä sano tätä sarkastisesti vaan suurella myötätunnolla :D Ja kiitos, yritän ottaa vähän saman asenteen. Tai tuntuu että mie tasapainoilen just tuossa, että missä menee se sopiva raja mitä haluaa vaatia itseltään. Tällä hetkellä pohdin vakavasti, kehtaanko ja haluanko käydä enää tänä talvena ulkomailla; haluaisin kovasti ja siihen olisi mahdollisuus, mutta siitä ei pääse yli eikä ympäri että voisin näyttää monille mallia tekemällä loman vaikka tunturiin… Hmm. Saa nähdä :)

   Ja kiitos kommentista!

 • Reply Elina 28 lokakuun, 2018 at 9:48 pm

  Ihana teksti! Mun syksyyn kuuluu myös sekä hyvää että huonoa, ja valitettavasti tällä hetkellä enemmän huonoa kuin hyvää. Mulla on välillä tosi ahdistuneita olotiloja ja yleensä muutenkin aina semmonen vähän ahdistunut olo. Elämäntavat ei oo tällä hetkellä kovinkaan terveelliset, haluaisin liikkua enemmän ja syödä ja nukkua paremmin, mutta en tiedä miten saisin niistä rutiinit. Jaksamisen kanssa on myös ongelmia, ei meinaa oikein jaksaa. Koulukin jatkuu taas huomenna, syysloma siis ollut nyt, ja koulu alkaa aina maanantaisin mun inhokkiaineella, eli kemialla. Lisäksi maanantaina on myös matikkaa, joka on tylsää, -ei siis kovin motivoitunut olo ikinä alkavaan viikkoon. No, mutta yksi kiva juttu on se, että oon saanut ihanan ikioman huoneen ja vielä varastorakennuksen puolelle. (Meillä on siis aika iso perhe ja melko pieni talo siihen nähden.) Mutta vihdoin pääsin muuttamaan vähän enemmän omaan rauhaan. Ysiluokkaa käyn, eli paineita alkaa välillä koulunkin suhteen tulla. Ja ainiin, tet-viikkokin on meillä koulussa ihan kohta (tet=työelämään tutustuminen), ja paikka olisi pitänyt jo hankkia, mutta en ole koko asiaa edes miettinyt. Tai no, olen, mutta en tiedä minne haluan mennä, niin en ole paikkaa vielä hakenut. Saa nähdä miten senkin asian kanssa käy… Mutta joo. Tulipas muuten vähän pitkä kommentti…, toivottavasti ei haittaa. Niin ja vielä se piti sanoa, että kyllä muakin ympäristöasiat kiinnostaa! Ehdottomasti olisi kiva kuulla niistä sinun ajatuksiasi! Nyt pitää mennä nukkumaan, mutta kiitos Sita tästä blogipostauksesta ja tsemppiä sun syksyyn, oot ihana! <3

 • Reply Vilma 5 joulukuun, 2018 at 8:27 pm

  Ilmastoasiat kiinnostaa! Ahdistus kasvaa täälläkin päässä suuresti ja kaikkien pitäisi puhua ja aktivoitua enemmän. Joten siis, iso yläpeukku ilmastoaiheisille postauksille ja videoille?

 • Jätä vastaus