Permanentti Helsingissä

3 maaliskuun, 2019

 

Kävin tällä viikolla laittamassa permanenttikiharat, ja kuvasin myös kyseisestä päivästä vlogin mun Youtube-kanavalle. Tosi moni on laittanut mulle Instagramissa kysymyksiä tähän aiheeseen liittyen, joten aattelin vastata pikaisesti niihin! Mulla on siis ollut permanentti hiuksissa kahdesti aiemmin, ja molemmilla kerroilla laitto tapahtui Thaimaassa. Aiemmin permis oli enemmän lainemainen, mutta nyt lopputulos oli selvästi kähärämpi. Tässä on mun ikivanha blogipostaus mun entisestä permiksestä.

 

Paljonko permanentti maksaa?

Vaihtelee varmasti paljon kampaamoittain, minkä lisäksi hintaan vaikuttaa sun hiuksien pituus. Mun tapauksessa hinta oli 150 e, mutta maksoin Timma-palvelun krediiteillä. Mun kaverikoodi siellä on JRXOGI, sillä saa 5 euroa saldoa rekisteröityessä! Timma on siis palvelu, jolla voi löytää lähialueelta vapaita aikoja esim. hierontaan, kosmetologille, kynsihuoltoon ja muihin vastaaviin – vähän kuin kauneudenhoidon Wolt, hah.

 

Missä laitoit permanentin?

Paikka oli Velvet (Forumin vieressä), mutta en osaa sanoa, missä paikoissa on Helsingin parhaimmat tekijät. Valitsin Velvetin siksi, että se oli lähellä ja sinne oli vapaita aikoja samalle päivälle – en ollut siis saanut sen kummempia suosituksia. Mun leijonanharjan loihti Jonna, joka oli super mukava!

 

Kuinka kauan permanentti kestää?

Kuulemma ennen aineet olivat niin äkäisiä, että permanentti lähti vain kasvamalla pois, mutta nykyään se lähtee loivenemaan pikkuhiljaa. Tämä on musta hyvä juttu, sillä muutenhan hiukset näyttäisivät meleko hirveältä vuoden päästä – kiharat roikkuisivat vasta korvista alaspäin :D

 

Kärsiikö esimerkiksi vaalennettu hius laitosta?

Ilmeisesti joo, ainakin mulla latvat on selvästi kuivemmat nyt. Kannattaa aina käydä kampaajalla kysymässä ammattilaisen mielipidettä just sun hiuksista! Mutta sanoisin, että super kuivaan ja vaalennettuun tukkaan ei ehkä kannata kovin tiukkaa kiharaa laittaa, voi tulla aika säkkärä käkkärä. Mun edellinen värjäys on tehty vuosi sitten, joten mulla ei ollut mitenkään ihan vasta vaalennettu latva.

 

Voiko hiuksia värjätä tai leikata samalla?

Mun tietääkseni permanentin laittoon kuuluu yleensä leikkaus, mutta mulle sitä ei ehditty tehdä rajallisen ajan vuoksi. Just ennen permistä ei mun tietääkseni kannata värjätä hiuksia, vaan yleensä värjäämistä suositellaan tyyliin pari viikkoa kiharoiden tekemisen jälkeen.

 

Permanentti on tosi erilainen hiuksien paksuudesta ja laadusta riippuen. Mulla itellä on kohtuullisen paksu kuontalo ja helposti takkuuntuva hius, joten tällainen kihara permis vaatii aika paljon työtä pysyäkseen kivana; ei liikaa shampoopesuja, paljon hoitoainetta ja muotoiluaineita, ei saa harjata kuivana… Ne mun vanhat laineet oli selvästi helpommat, sillä permis oli niin loiva, ettei hiukset näyttäneet koskaan ihan täysin räjähtäneeltä – toisin kuin nyt :D Voin kertoa lisää kokemuksia vähän myöhemmin, sillä nyt laitosta on vasta alle viikko enkä oo vielä löytänyt parhaita tapoja hoitaa ja laittaa tätä. Mutta kysykää ihmeessä, jos tulee vielä jotain mieleen! Ja jos joku haluaa suositella jotain hiustuotteita kommenteissa, vinkit otetaan mielellään vastaan :)

Ps. Tässä vielä linkki permanentti-videoon, jos joku haluaa nähdä lopputuloksen liikkuvassa kuvassa :)

 

8 Kommenttia

 • Reply eerika 3 maaliskuun, 2019 at 6:49 pm

  Ihana tukka ! Itse kampaajana oon suositellut monille :)

  Rankasti vaalennettuun tukkaan ei kannata permistä haaveilla, koska permanenttiaine voi katkaista hiuksen. Myöskin yleensä käsitellyssä hiuksessa permanentti jää ennenmin suoraksi, ei niinkään ylikiharaksi :)

  Tämmöinen pieni lisäinfo !

 • Reply Q 4 maaliskuun, 2019 at 10:49 am

  Onpa kiva tukka! Ite oon aika ajoin miettiny ottamista ja kerran meinasin ostaa kaupan jonku itselaitettavan permiksen (onneks en ostanu – ois varmasti tippunu hiukset päästä). Kiva kuulla siis että se vaan loivenee pikkuhiljaa, mulla on ollut joskus ala-asteella ja oon aika varma että se just vaan kasvo pois :D

  • Reply Sita Salminen 4 maaliskuun, 2019 at 3:44 pm

   Haha eikä!! Ja joo näin mun kampaaja ainakin sanoi :)

 • Reply Emmi 4 maaliskuun, 2019 at 4:16 pm

  Ihanat, sopii sulle tosi hyvin!
  Mä joskus ajattelin permanenttia, mutta en nyt ollut miettinyt koko asiaa pitkään aikaan kunnes tää taas muistutti mua! Mutta mulla on otsatukka, ollut melkeen koko elämän, enkä yhtään tiedä ”voiko” permanenttia otsiksen kanssa ottaa. En tiedä onko liikaa pyydetty, mutta pystyisitkö kysymään asiasta tältä sun kampaajalta/muilta tuntemiltasi kampaajilta tai tiedätkö jo asiasta? Kiitos! Mun hiukset on aika pitkät ja vähän taipuisat, mutta kuitenkin suht suorat ja otsiskin siis suora. Hiukset ei oo paksut, mutta niitä on määrällisesti aika paljon.
  Miten musta tuntuu että pitäis otsis kasvattaa pois jos permanentin haluaa… :D

 • Reply X 14 maaliskuun, 2019 at 11:01 am

  Tää kommentti ei nyt liity tohon permanenttiin mut bongasin näistä kuvista että sul on tommoset lompakkopuhelimenkuoret? Ootko löytänyt noi mistä? Onko noi ihan nahkaa?

  • Reply Sita Salminen 17 maaliskuun, 2019 at 3:32 pm

   Ostin DNA:lta samalla, kun ostin tän puhelimen ?

 • Reply Satu 17 maaliskuun, 2019 at 10:33 pm

  Kerastasen tuotteet on oman kokemuksen perusteella olleet ihan ykkösiä permanentin hoidossa :) Kerastasen Magistral sarja on super kosteuttava, siitä shampoo ja naamio, ja lisäksi se jätettävä hoitocreme, niin avot ! Ja laitossa ainakin itse koin suolasuihkeen kaikista parhaimmaksi, tai että laittaa kosteaan hiukseen muotovaahtoa ja puristelee kiharat muotoonsa. Ja harjaaminen vain suihkussa hoitoaineen kanssa harvalla kammalla :)

 • Jätä vastaus