Me voitettiin! (Shortland 2018)

18 lokakuun, 2018

Mulla on ollut ihan kamalan pitkä postaustauko ja vaikeuksia tehdä paluuta blogin pariin. Mikä olisi toimiva ensimmäinen kirjoitus? Pitäisikö kerrata kuluneita kuukausia? Tämän iloisen uutisen jälkeen ajattelin kuitenkin, että paras tapa tehdä come back on yksinkertaisesti postata jotain. Ilman sen kummempia selittelyjä tai kertauksia. Mutta siis –

ME VOITETTIIN!

Eilen 17.10. pidettiin Shortland-videokilpailun palkintogaala. Kyseinen Ylen järjestämä kisa pyöräytettiin elokuussa käyntiin ekaa kertaa, joten se voi olla usealle vielä tuntematon. Kertauksena siis: ”Shortland-kilpailuun voi lähettää verkkojulkaisua varten tehtyjä videoita, jotka on julkaistu internetissä aikavälillä elokuu 2017– elokuu 2018. Videoiden kesto pitää olla 10 s. – 15 min. Kategoriat ovat Vuoden häiriö, Vuoden puhkaisu, Vuoden kylmikset, Vuoden sarja, Vuoden naurut ja Vuoden tekijä sekä yleisön suosikki.”

Mie osallistuin kilpailun Vuoden kylmikset -sarjaan, jossa haettiin videota, joka ”vetoaa tunteisiin ja saa kananlihalle”. Mun mielenterveysaiheiset vlogit on aina olleet mulle niitä tärkeimpiä, joten ilmoitin mun ”Rakastathan sun vartaloa?” -videon mukaan.

Pyysin siis keväällä mun seuraajia lähettämään itsestään lyhyen klipin, jossa lausuu omia voimalauseita ja tsemppejä vartaloahdistukseen liittyen. Syömishäiriöt ja niistä parantuminen on mulle sydämen asia, ja halusin koota klipeistä sellaisen kokonaisuuden, jonka voi katsoa hädän hetkellä ja joka toisi lohtua itseinhon keskelle. Kyseisen videon lopetus saa mulle itselle vieläkin kylmät väreet selkään, joten oli jännä nähdä, tulisiko sama efekti myös tuomaristolle.

En ollut osallistumisen jälkeen miettinyt tai jännittänyt Shortland-kisaa, kunnes eilen mun voitto julkistettiin. Meän voitto. Haluan jakaa tämän kunnian kaikkien niiden kanssa, jotka osallistui tämän videon tekemiseen. Lisäksi haluaisin omistaa tämän pikku palkinnon kaikille niille, jotka on joskus kärsineet ulkonäköpaineista, syömishäiriöstä tai kroppa-ahdistuksesta. Meitä on monta, ja me tarvitaan toistemme vertaistukea.

 

 

Tässä vielä video niille, jotka eivät ole sitä nähneet – tai jotka kaipaavat piristystä just nyt.

Mie oon otettu myös siinä mielessä, että kisan Vuoden kylmikset -kategoriassa oli ihan mahtavia ehdokkaita: mm. isän ja pojan liikuttava tarina omaishoitajuudesta, Saara Aallon lauluesitys sekä maailmankaikkeudesta kertova viihteellinen dokumentti, jossa mukana Esko Valtaoja. Kilpailun muissa kategorioissa voittivat esimerkiksi Pirjo (Vuoden sarja), Jaakko Keso (Vuoden tekijä) sekä mun idolin eli Timon tekemä Voiko kaiken kaupallistaa? (Vuoden häiriö). Vuoden yleisösuosikki oli ”Viki, Köpi, Henkka – tieteen armoilla”. Huh huh, minkä porukan kyljessä saa seistä.

Kiitos myös teille kaikille, jotka tuette mun työtä katsomalla mun videoita tai lukemalla juurikin tätä lausetta just nyt. Kiitos, oot mulle tärkeä :)

Kuvat: Juuli Aschan / Shortland

4 Kommenttia

  • Reply Haaveilija 18 lokakuun, 2018 at 7:05 pm

    Jejjj!!! Hyvä Sita! Niin ansaittua!! Tuot tuolla ja monella muulla videolla sekä blogissa niin paljon voimaa ja tukea niin monelle, monikaan ei pysty siihen yhtä hyvin ku sie, joten ihan superia ku voitit! Ihana oot ❤

  • Reply Kerttu 20 lokakuun, 2018 at 10:28 pm

    Wau ihanaa! ?

  • Jätä vastaus