ASMR Suomi: lista suomalaisista asmr-kanavista

19 helmikuun, 2019

ASMR-videot ovat kasvaneet super isoksi Youtube-ilmiöksi vuosia sitten, mutta Suomeen ne rantautuivat mun mielestä isosti vuonna 2018. Toki suomalaisia ASMR-kanavia on ollut jo aiemmin, mutta genrestä tuli jonkinlainen trendi viime vuonna – ainakin mun näkökulmasta.

Mikä on ASMR? Jos joku ei vielä tiedä, mistä koko hommassa on kyse, tässä pieni infopläjäys: kyseessä on siis kehossa tapahtuva miellyttävä reaktio, joka saadaan aikaan esimerkiksi kuulo- tai näköaistin välityksellä. Reaktio on joillain ihmisillä hyvänolontunnetta, joillain jopa kihelmöivää kutkutusta (”tingles”) päänahassa tai selässä – mutta kaikki ASMR-videot eivät nykyään tähtää tuohon reaktioon, vaan niiden tarkoitus voi olla ihan vaan rentouttaa, rauhoittaa, auttaa nukahtamaan tai toimia viihteenä. ASMR-videoita katsotaan usein kuulokkeet päässä ja niissä voi olla visuaalisia triggereitä eli ärsykkeitä, kuten hitaita käsiliikkeitä, mutta yleensä pääpaino on äänissä: kuiskailua, naputtelua, kohinaa, rapinaa, syömisääniä, rauhoittavaa puhetta… Osa ihmisistä rakastaa nukahtaa kuiskauksiin, osa taas vihaa suuääniä ja suosii siksi pelkästään ääniä sisältäviä videoita. Mie itse kuuntelen ASMR-videoita, jos oon stressaantunut ja kaipaan hetken rauhoittumista. Lisäksi ne ovat auttaneet mua nukahtamaan.

Halusin tehdä tällaisen listauksen suomalaisista ASMR-kanavista, sillä näitä on oikeasti nykyään tosi paljon! Toivottavasti tästä on jotain hyötyä teille ja kommentoikaa ihmeessä, jos jokin kanava puuttuu.

 

1. ASMR Sita Sofia

 

2. ASSI ASMR

 

3. Kuiskaa kulta

 


4. Asmr Flikkaanen

 


5. ASMR Jonsku

 


6. ASMR Ystävät

 


7. Slim Whispers

 


8. ASMR PolkkaKaRkki

 


9. ASMR Anna

 


10. White winter whispers

 

11. Anette  Mankolanaho

 

12. Laura Hyvönen

 

13. Suvi Whispers

 

14. KK asmr

 

15. ASMR YöKyöpeli

 

16. Kuiskaisu ASMR

 

17. ASMR Vilma

 

18. ASMR Annica

 

19. Korppi ASMR

 

20. MelQueen ASMR

 

21. Kakkumonsteri

 

22. MrJakki78

 

23. ASMR Ella

 


24. Asmr Assi ja Julia

 

25. ASMRkus

 

26. supina asmr

 

27. finngamer ASMR

 

28. Whitedream ASMR

 


29. Peach ASMR

 

30.  Tuulia Asmr

 

31. J. M. ASMR

 

 

32. Maiku ASMR

 

Puuttuiko jokin kanava tai löysitkö uutta katsottavaa? Entä mikä on sun tarina – miten päädyit katsomaan ASMR-videoita ja miten ne ovat auttaneet just sua? Kommentoi – ois ihanaa lukea teän ajatuksia aiheesta :)

14 Kommenttia

 • Reply Tinja 20 helmikuun, 2019 at 5:56 pm

  Itse tutustuin ASMR:n maailmaan enemmän sun videoiden myötä. Ennenkin olin kuullut ASMR:sta mutta en ollut oikeastaan tutustunut ilmiöön ellei vuosikausia sitten kuunneltua parturiaudiota lasketa. ??

  Minulle ASMR -videot ovat hektisen hetken pelastus ja pieni irtiotto arjesta. Tykkään myös kuunnella / katsella ASMR -videota ennen nukkumaanmenoa. Ei niinkään nukahtamisen apuna, mutta rauhoittumiseen ja juoksevien ajatusten hillitsemiseksi. Kiitos Sita ja tietty kaikki muutkin suomalaiset ASMR tekijät, näätte kyllä vaivaa näiden videoiden eteen! ?

  • Reply Sita Salminen 21 helmikuun, 2019 at 6:13 pm

   Ihana Tinja, kiitos paljon kommentista!

 • Reply Jäi pois 20 helmikuun, 2019 at 6:00 pm

  Semmonen ku J.M. Asmr

 • Reply Julia 20 helmikuun, 2019 at 11:40 pm

  Mä kuuntelin parikin vuotta muutamien tyyppien ihan tavallisia videoita ennen nukkumaanmenoa, ennen kun tiesin asmr:stä, tavallaan iltasatuna. Ajattelin silloin että se on jotenkin tosi nolo tai outo tapa. Sitten jotakin kautta löysin asmr:än ja tajusin ettei se niin outoa olekaan kuunnella jonkun höpötystä rauhoitusmielessä :D Nykyään tulee kuunneltua asmrää melkein aina iltaisin silloin kun oon yksin.
  Tästä listasta puuttui yksi mun lemppareista: Tuulia ASMR :) Lisäksi ASMRhappy fin on ihana, mutta ei taida enää tehdä videoita :( En tiedä oikein miks mutta muhun vetoaa tällaiset ehkä jollain tasolla kotikutoisemmat videot, joissa ei näy puhujan kasvoja :D

  • Reply Sita Salminen 21 helmikuun, 2019 at 6:14 pm

   Mutta tuo on kyllä just ihana että niitäkin löytyy! Miekään en aina jaksa semmosta 3dio 4k -laatua ja harkittua sisältöä vaan semmonen kotikutoisuus on kivaa vaihtelua :)

 • Reply Kuiskaillaan 21 helmikuun, 2019 at 3:39 pm

  Julian kanssa samoilla linjoilla. Tuulia ASMR on ihan kuin äiti tai täti ja saa olon rauhoittumaan pahimmankin stressin alla. Harmittaa myös kun ASMR happy fin ei tee enää videoita. Hyvä postaus, mutta pistää miettimään Sita sun arvoja, kun julkaiset listalla myös ainakin ulkonäöltään youtuben ikärajan alittavien lasten kanavia. En ole kanaviin tutustunut, joten en tiedä tekevätkö he videoita yhdessä vanhempien kanssa vai ovatko oikeasti vain ikäistään nuoremman näköisiä, saa korjata, jos olen väärässä. Itse en nostaisi esille sääntöjen rikkojia. Mutta yleensä Sita olet hyvin noudattanut säädöksiä kuten kuuluukin :)

  • Reply Sita Salminen 21 helmikuun, 2019 at 6:13 pm

   Kiitos paljon kommentista! Tarkoitatko tuolla nyt ASMR Assi ja Julia? He tietääkseni ovat täyttäneet tai täyttävät tänä vuonna 13 :)

 • Reply Maria 21 helmikuun, 2019 at 10:49 pm

  ImagonationEscape Asmr! Monta vuotta asmr on kuulunut mun elämään, ihanaa kun nykyään on paljon suomalaisia asmr-kanavia ?

 • Reply konomae 26 helmikuun, 2019 at 1:51 pm

  Oon saanut ASMR-kokemuksia jo lapsesta asti, joskin hyvin harvoin. muistan kun joskus koulussa ekalla luokalla kuuntelin opettajan ääneen lukemista ja kuuntelin todella lumoutuneena tuoliini jähmettyneenä. Nuoruusvuosina kihelmöinti oli hyvin satunnaista ja harvinaista ja yritin kuvailla sitä ihmisille tyylillä ”tiedätkö sen tunteen kun yhtäkkiä tulee tosi hyvä olo”. :D Myöhemmin lukioaikoina ja yliopistossa, kun en vielä siis tiennyt ASMR:stä, triggereinä toimi syömisäänet ja erityisesti kirjastossa tai lukusalissa hakeuduin ehkä tietämättänikin eväitä syövien ihmisten viereen (lukemisesta kyllä ei tullut ihmeemmin mitään, olin kuin sulaa vahaa kun joku söi rahkaa :) Myös tiettyjen ihmisten puheen kuunteleminen on aiheuttanut tinglejä, erityisen hyvin muistan yhdestä kesätyöpaikasta aksentilla suomea puhuneen thaimaalaisen miehen, jota oli ihana kuunnella.

  ASMR-termiin törmäsin kaverin kaverin kautta, joka kertoi katselevansa youtube-videoita. Itsekin sitten kokeilin ja ensimmäiset katsomani videot tuntuivat tosi oudoilta (ja olivatkin jotakin tyyliin M&M-karkkien syömistä syömäpuikoilla). Myöhemmin kuitenkin löysin kiinnostavia kanavia (ensimmäisten joukossa SAS-ASMR, SolfridASMR ja AsmrTheChew) ja nykyisin ASMR-videoiden katsominen kuuluu mun viikottaiseen rutiiniin. Voimakkaita tinglejä saan nykyään aika harvoin, mikä tietysti on ihan normaalia, kun aivot ja hermosolut on tottuneet ärsykkeisiin ja niiden aikaansaama vaste on pienempi (samaan tapaan kuin kahvin juominen säännöllisesti vähentää yksittäisen kupin aikaansaamaa piristävää ja mielialaa kohottavaa vaikutusta). Nykyään katson syömisvideoiden ohella mouth sounds-, hand sounds- ja hand movements-videoita. Monia kiehtova tapping ei saa mussa aikaan reaktoita. Sun videoista Sita oon pitänyt myös, kiitos niistä! :)

 • Reply Teemu L 2 maaliskuun, 2019 at 11:21 am

  Moi. Semmoinen kanava ainakin näyttäs puuttuvan kun ASMR YöKyöpeli. Suomalaisia mies ASMR:n tekijöitä on aika vähän, mistähän se johtuu? Oma ASMR videoihin tutustuminen alkoi jo 5 vuotta sitten, kun tuurilla löysin jonkun englannin kielisen kuiskausvideon ja se vei saman tien mennessään. Nyt tulee etsittyä koko ajan uusia ASMR artisteja. Onneksi ASMR videoiden teko levisi nyt myös suomeen, koska pidän niistä eniten. Siitä leviämisestä täytyy kiittää kyllä sinua? KITOS ja Onneksi päätit tehdä videoita juuri suomeksi?

  • Reply Sita Salminen 3 maaliskuun, 2019 at 6:57 pm

   Hei kiitos vinkistä, lisäsin tuon listan keskelle :) Ihana kommentti!

 • Reply Elina 7 maaliskuun, 2019 at 11:09 am

  Itse oon löytänyt ASMR-videot sun videoiden kautta Sita. Oon kattonu sun pääkanavaa ja sitte ku perustit ASMR-kanavan, oon kattonu myös sitä. Mulla ne auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan, mutta ei tuu kehossa ikinä mitään reaktioita. Eniten tykkään semmosista rauhallisista äänistä, esim. jos siveltimellä sivelee mikkiä tjmv., ja kuiskaukset on myös joskus kivoja. Aina pitää mennä vähän fiiliksen mukaan, että minkälaiset äänet just sinä iltana auttais nukahtamaan. Suuääniä harvemmin kuuntelen, välillä ne on tosi inhottavia, mutta kyllä niitäkin pystyn kuuntelemaan. Yleensä kyllä rentoudun jostain muista kuin suuäänistä.

 • Reply Jaana O 19 maaliskuun, 2019 at 8:55 pm

  Tämäpä mukava lista! Itse löysin englannin kieliset ASMR videot ensin ja sitten http://asmr.fi sivun kautta sinun videosi. Toivottavasti jatkat videoiden tekoa, ne on tosi hyviä.

 • Jätä vastaus