5 asiaa, joista unelmoin

20 kesäkuun, 2018

 

1. Päätin alkutalvesta, että vuonna 2018 pakerran ahkerasti töitä ja koitan saada rahaa säästöön. Taka-ajatuksena on, että ensi talvena yritän karata jonnekin lämpimään kuukaudeksi tai kahdeksi etsimään inspiraatiota kirjoittamiselle. Saa nähdä, maltanko lähteä (tykkään kotona olemisesta ja arki tuttuine rutiineineen on musta ihanaa), mutta tällä hetkellä tuntuu, että tuo voisi olla aika hieno kokemus – ja että tuollaisia asioita pitäisi tehdä jo sen vuoksi, että on siihen mahdollisuus. Mulla on muuten tällä hetkellä kaksi hataraa ideaa kirjalle; mua kiinnostaisi luoda nuorille suunnattu, nykyaikaan sijoittuva fiktiivinen tarina, mutta toisaalta haluaisin myös kirjoittaa omaelämäkerrallisen, ”runollisemman” kirjan. Jälkimmäinen on kai aika kliseinen tapaus – joku joskus sanoi, että kaikkien kirjailijoiden esikoisteokset heijastelee omia kokemuksia, hah. Voi tosiaan olla, että tämä kirjoittamisreissu jää haaveilun tasolle – mutta haaveilukin on mukavaa.

2. Musta ois ihana nähdä, että omien perheenjäsenien asiat järjestyisivät. Tai no, oikeastihan kaikilla on asiat ihan hyvin, mutta oon sellainen krooninen huolehtija esimerkiksi äitini kohdalla ja saan mielenrauhan varmaan vasta sitten, kun asiat ovat super super mahtavasti. Harmittaa, että äitin sydän ja ajatukset ovat vuosikymmenien ajan joutuneet seilaamaan kahden maan välillä. Onneksi pääsen ehkä syksyllä käymään Thaimaassa ja Chonburissa :)

3. Kerroin viimeisimmällä videolla, että saatiin Juspan kanssa ostettua meän nykyinen vuokra-asunto. Seuraava haave olisi muuttaa meän lasitettu parveke työtilaksi! Siis vitsi, ois ihan mahtavaa saada taas oma työhuone. Oulussa mulla vielä oli sellainen, ja pakko sanoa, että videoiden kuvaaminen oli huomattavasti helpompaa, kun ”setup” oli aina valmiina. Nykyisessä kämpässä mulla ei ole sellaista hyvää kuvausspottia, ja kaipaan sellaista tosi paljon.

4. Haluaisin oppia editoimaan kuvia paremmin. Kun pidin mun entistä Starry eyes -blogia, blogien taso oli erilainen kuin nykyään; kuvia saatettiin ottaa vähän sinnepäin ja editointi hoidettiin Pixlr-o-maticin valmiilla filttereillä. En siis koskaan opetellut muokkaamaan kuvia esimerkiksi Lightroom-ohjelmalla, ja nyt kun oon palannut bloggaamisen pariin, olisi kiva osata käsitellä otoksia vielä paremmin. Lightroomin perusteet on toki hallussa, mutta haluaisin kehittyä vielä paremmaksi.

5. Haaveilen myös siitä, että pääsisin tekemään enemmän kaikenlaisia juontohommia, ihan vaan siksi että haluaisin kehittyä sillä saralla. Vaikka oonkin profiloitunut video- ja blogi-ihmiseksi, musta ois mielenkiintoista tehdä joskus Youtuben lisäksi telkkariakin. Ultimaattinen goals olisi tietenkin päästä osallistumaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan – jos siis uusi tuotantokausi tulee, oon ekana koputtelemassa maikkarin oville :D

 

Minkälaisia pieniä tai suuria haaveita teillä on? Pinnallisia tai syvällisiä? Saa listata niin monta kuin haluaa, musta ois kiva lukea niitä!

 

Postauksen kuva: Annieveliina

30 Kommenttia

 • Reply Maikki 20 kesäkuun, 2018 at 11:27 am

  Mä haaveilen siitä että oppisin vielä niin paljon enemmän että voisin kirjoittaa oman reseptikirjan(ja se ois ehdottomasti aamiaisiin suuntautuva, koska mun lemppari ateria)
  Haluaisin myös tulla paremmaksi valokuvaajaksi ja opetella tekemään hienoja visuaalisia vaikka ruokavideoita
  Sekä haluaisin päästä ulkomaille oppimaan ruuasta

  Heh, kaikki nuo liittyy vaa näköjää ruokaan ?

  • Reply Narri 24 kesäkuun, 2018 at 1:07 pm

   Ihanan kuulosia haaveita sulla! ?

  • Reply Sita Salminen 25 kesäkuun, 2018 at 3:49 pm

   Ihana Maikki! ?❤️️

 • Reply Elina 20 kesäkuun, 2018 at 1:22 pm

  Mää haaveilen siitä, että pääsisin mahdollisimman paljon matkustelemaan eri maihin ja että saisin opiskeltua paljon kieliä ja osaisin sitten puhua niitä hyvin. Voisi aina mennä eri maihin ja puhua siellä maassa sen maan kieltä. Se olis niin siistiä. Haaveilen myös kieltenopettajan ja kirjailijan urasta. Mutta oikeastaan kaikkein tärkein asia, mitä haluan, on olla onnellinen. Siihen onnellisuuteen voi sitten sisältyä monia asioita, mitkä tekevät minut onnelliseksi. Esimerkiksi kaikki edellä mainitut asiat tekisivät minut hyvin onnelliseksi. Ainakin tällä hetkellä minusta tuntuu siltä. Uskon myös, että haaveeni voivat toteutua. En pidä niitä haaveina, vaan tavoitteina, joita kohti olen koko ajan menossa.❤️

  • Reply Sita Salminen 25 kesäkuun, 2018 at 3:50 pm

   Kuulostaa niin kivalta! Allekirjoitan tuon onnellisuusjutun ?

 • Reply Kanssafennisti 20 kesäkuun, 2018 at 3:11 pm

  Mä haaveilen tulevaisuuden suunnitelmista. Oon tällä hetkellä ihan välitilassa, hyvässä sellaisessa, mutta en yhtään tiedä mitä jatkossa. Nuorempana polku oli selvä: ala-aste, yläaste, lukio, yliopisto. Ala toki yliopistossa oli mysteeri, mutta yliopisto kuitenkin. Mitä sitten kun valmistun?
  Fennisti, joka ei ole äikän ope, mitä se tekee? Missä asun, mitä töitä teen? En halua jumittua mihinkään duuniin, josta en tykkää, mutta kun en tiedä edes mistä tykkään. Ratkaisuista, edes suuntaa antavista, haaveilen :D

  • Reply Sita Salminen 25 kesäkuun, 2018 at 3:56 pm

   ”Fennisti, joka ei ole äikän ope, mitä se tekee?” Ei hitto kuulostaa ihan täysin multa ennen kuin pääsin OP:lle ja aloin tehdä videoita. Ahdisti edes ajatella tulevaisuutta ja olin kateellinen muille, joilla oli selkeä urapolku opinnoista työelämään. I feel you, ja toivon ihan hirveästi että se sun juttu vielä löytyy! Ja haluan lohduttaa sua että onneksi nykyään voi yhdistää omaa harrastuneisuutta virallisiin papereihin, miekin pääsin silloin sinne OP:n Pivolle töihin sen takia, että olin kirjoittanut blogia suomen kielen opintojen lisäksi. Nuo opinnot on onneksi sen verran laveat, että voi helpommin katsella erityylisiä työpaikkoja (jos ois sähköasentaja, ei varmaan paljoa irtoais muuta kuin sähköhommia). Vitsi, super paljon tsemppiä ja oon varma, että ratkaisu löytyy – jos ei yhtäkkiä nurkan takaa, niin pikkuhiljaa pala palalta ❤️️

 • Reply Nimetön 20 kesäkuun, 2018 at 4:18 pm

  Minun tavoitteeni on saada opiskeltua Suomessa hyvä ja mielenkiintoinen korkeakouluammatti ja muuttaa joksikin aikaa Englantiin. Iso haaveeni on myös aina ollut tehdä ainakin sivuhommina jotain musiikkiin ja laulamiseen liittyvää.
  :)

  • Reply Sita Salminen 25 kesäkuun, 2018 at 3:57 pm

   Oi miten siistiä! Mie oon aina ollut vähän tylsä ulkomaiden suhteen etten oo uskaltanut lähteä edes puoleksi vuodeksi vaihtoon, joten arvostan kaikkia joilla riittää rohkeus ja kiinnostus lähteä tutkimaan maailmaa ?

 • Reply Haaveilija 21 kesäkuun, 2018 at 9:35 am

  Haaveeni on että saan kirjoitettua kirjani tai useammankin (ehkä jopa julkaistua, haha, mutta tuskin) ja että pystyisin tekemään elämässäni sitä mitä haluan ja mistä nautin (kirjoittaminen, luontoretket, perheaika) ja että vihdoin saisin joskus kaksikerroksisen muumileikkimökin!!!
  Aina pitää olla haaveita ?❤

  • Reply Sita Salminen 25 kesäkuun, 2018 at 3:57 pm

   Ihana tuo mökki ? Kiitos super paljon kommentista!

 • Reply Karita 21 kesäkuun, 2018 at 5:09 pm

  Mäkin haaveilen omasta työnurkkauksesta ja lightroomin käytön kehittymisessä. Opiskelen tosin media-alaa, joten siinä tulee opittua väkisinkin, enkä voi keksiä huonoja tekosyitä sille miksi en oo saanut vieläkään aikaiseksi. Lisäksi suurena haaveena on oma asuntoauto & kodin sisustaminen.

  • Reply Sita Salminen 26 kesäkuun, 2018 at 11:20 am

   Eikä, ihan samat! Kiitos kun kommentoit ?

 • Reply Haaveilija 22 kesäkuun, 2018 at 10:56 am

  Lisäys: Mie muuten aattelin lähipäivinä tehä pienikokosemman kirjotusreissun, esim pyöräillä yksin muistikirjan kanssa vaan kaupunkiin ja kirjottaa kaikkea koska kirjottaminen on vaan parasta ❤
  kannattaa lukea sellanen kirja ku käsikirja mielikuvituksen matkaajille siitä on ainaki mulle paljon apua

  • Reply Narri 24 kesäkuun, 2018 at 1:10 pm

   Kiva kirjavinkki! :)

  • Reply Sita Salminen 26 kesäkuun, 2018 at 11:20 am

   Uu kiitos!

 • Reply Pohojosen tyttö 22 kesäkuun, 2018 at 12:19 pm

  Hei kaikille mun unelmani on, että rakastun ja pääsen joskus naimisiin?. Sekä se ,että pääsisin media-alalle töihin ja oppisin kirjoittamaan biisejä??. Yksi haaveeni on myös se,että pysytään tämän hetkisten ystävieni kanssa vielä läheisinä vaikka peruskoulu loppuu ensi vuonna. Hyvää juhannusta ja iloista sekä levontäyteistä kesää☀

 • Reply Dreamergirl 23 kesäkuun, 2018 at 9:20 pm

  Haaveilen Helsingissä opiskelemisesta ja asumisesta, omassa kämpässä asumisesta ja rescue-koiran adoptoimisesta!

  • Reply Sita Salminen 26 kesäkuun, 2018 at 11:22 am

   Siis joo rescue-koira!! Sama, just eilen mietin tuota asiaa ?

 • Reply Narri 24 kesäkuun, 2018 at 1:15 pm

  Hei! Mun haaveet:
  -kirjan valmistuminen ja julkaisu (fiktiota kirjoitan ja musta on muuten ihana lukee / kuunnella Sita kun juttelet sun ajatuksia kirjoittamisesta, inspiroi ja ilahduttaa)
  -että Espoosta löytyy omannäkönen elämä (muutan just pohjosesta sinne)
  -että meillä tyttökaverin kaa jatkuu hyvä meininki ja ollaan molemmat onnellisia

  Miten muuten tehdään lasitetusta parvekkeesta työtila? Oisiko se talvellaki lämmin vai kesätyötilaksi? :)

  • Reply Sita Salminen 25 kesäkuun, 2018 at 4:03 pm

   Kiitos paljon kun kommentoit! Vastaus kysymykseen: se ei siis ole lämmitetty tila, joten parveke pitäisi remontoida (lisätä lattialämmitys ja eristää ikkunat). Saa nähdä, saadaanko siihen koskaan taloyhtiöltä lupaa ?

   • Reply Narri 27 kesäkuun, 2018 at 7:55 pm

    Toivottavasti saatte remppaluvan :)

 • Reply Suvi 25 kesäkuun, 2018 at 2:27 pm

  Tällä hetkellä haaveilen oman blogin aloittamisesta. Rakastan kirjoittaa ja valokuvata ja tuntuu et blogi ois hyvä tapa kanavoida ihan älytöntä inspiraation virtaa, joka tällä hetkellä on meneillään oman pään sisässä. Silti tuntuu et vielä näin parikymppisenäkin pelottaa muiden ihmisten, varsinkin tuttujen, mielipiteet. Pitäis vaan päästää irti siitä pelosta ja uskaltaa aloittaa.
  Sä varsinkin oot hieno esimerkki siitä, miten upeita juttuja voi tapahtua kun vaan tekee omaa juttuaan. Kiitos inspiraatiosta!

  • Reply Sita Salminen 26 kesäkuun, 2018 at 11:26 am

   Multa isot peukut Suvi tuolle idealle! Ja hyvä puolihan on se, ettei heti edes tarvitse kertoa kaikille, jos haluaa aluksi kokeilla. Mutta mie ymmärrän kyllä, en tiiä miksi mulla itsellä ei oo ikinä niin paljon hävettänyt/nolottanut aloittaa blogi tai Youtube-videoiden tekeminen. Jotenkin oon vaan sulkenut pois kaikki muut ja kuvitellut yleisöksi vain ”tuntemattomia” ihmisiä – välillä on toki tullut sellaisia että vitsi, onkohan sekin vanha tuttu tai pomo katsonut jonkun mun typerän videon, mutta oon ehkä aina keskittynyt plussiin eikä miinuksiin. Kuinka paljon sie voit saada irti siitä hommasta vs. se että jonkun kaverin päässä saattaa vilahtaa jokin negatiivinen ajatus? Ne on vaan ajatuksia, jotain välähdyksiä jonkun aivoissa, kun taas sie saattaisit saada ihanan uuden konkreettisen harrastuksen elämään.

   Hirveä paasaus, mutta pääpointti oli että mie tsemppaan sua täällä! Kiitos vielä kommentista ?❤️️

  • Reply Narri 27 kesäkuun, 2018 at 7:54 pm

   Mää kans haaveilen blogaamisesta ja oon alottanutkin salaisella / ei julkisella blogilla WordPressissä. Kirjotan aluksi itelleni ni saan fiilistellä rauhassa tyyliäni ja sisältöä :) tsemppiä sinulle blogihaaveisiin!

 • Reply Tällänen kiva tyyppi :)? 26 kesäkuun, 2018 at 1:21 pm

  Olen vasta 12 ja unelmoin siitä että voisin kirjoittaa kirjan ja ette tiedäkkään kuinka monta ideaa mulla tällä hetkellä on mielessä? ois kiva jos se antais jollekkin iloa ja inspiraatiota :) Sit ois ihanaa päästä olympiaisiin (rytmistä voimistelua?❤) sitten on ollu jo joku 7 vuotta haaveena oma kissa❤ ne on niin söpöjä karvapalloja❤????ei olla hankittu kun joutuis olemaan yksin kotona liian usein :( haluaisin kanssa heittäytyä enemmän ja olla positiivinen. Enkä halua aloittaa kiroilua! Siitä tulee vaan negatiivinen ja kamala fiilis :(

  • Reply Haaveilija 7 heinäkuun, 2018 at 2:07 pm

   Samaistun!! Rakastan kirjottamista ja oon 13 ja alotin ekan ison kirjan 11-vuotiaana mutta sen lopetik yhessä välissä koska opin kitjottamaan paremmin ja tajusin että kirja oli huono. Oon alottanu uuen joku aika sitte. Tee just niinku hyvältä tuntuu ja ala toteuttaa jtn ideaa, ihan vaan vaikka alotat! Kannattaa lainata kirjastosta joku luovan kirjoittamisen opas, niissä on hyviä vinkkejä ja hauskoja harjotuksia.
   Itekki oon muuten kamala kissafani ja omistan sulosen Pötkylän! ?

 • Reply Unelmoija 26 kesäkuun, 2018 at 7:05 pm

  Itellä aina ollu haaveena myös blogin pitäminen. Aina jotenki tykänny kuvaamisesta sekä rakastan kirjoittamista. Itellä vaa jotenkin ahistaa että tuntemattomat ihmiset tuntee/tietää susta paljon asioita ja kattoo sun kuvia.

  Oon myös aina halunnu kirjottaa kirjan, mutta siinäki jotenki ahistaa just se että tuntemattomat ihmiset lukee sitä sekä se että sun tutut/sukulaiset yms. Lukee sitä ja ajattelee sen olevan jotenkin huono.

  Miten ois lomareissu? Aj että, varaisin heti lennot jonnekkin lämpimään ja oisin siellä niin kauan että kerkee kyllästyä. (jos vaan ois tarpeeksi rahaa)

  Kyllä näitä unelmia riittää ja toivottavasti niistä jotkut toteutuu!!! Rakastan niin sun blogia ja yt kanavaa. Oot niin aito!!?

 • Reply Iitu Sipilä 2 heinäkuun, 2018 at 7:16 am

  Mä haaveilen tällä hetkellä siitä, että oppisin kirjoittamaan paremmin erilaisia tekstejä sekä blogia. Haluaisin myös oppia markkinointi hommia instagramissa enemmän blogin kannalta. Nämä oikeastaan tiivistettynä haluaisin parantua bloggaajana. Haluaisin myös matkustaa elämäni aikana vielä toisen kerran Hollywoodiin ja Joskus New Yorkiin, josta olen aina unelmoinut. Pidemmällä tähtäimellä olen kauan haaveillut siitä, että pääsisin opiskelemaan mielenkiintoista alaa, jonka sivutyönä bloggaisin tai youtubettaisin ja olisin ylipäätänsä onnellinen. ❤️

 • Jätä vastaus