4 videota, 7 haastattelupyyntöä, 450 IG-viestiä: Tubettajan työviikko

3 joulukuun, 2018

Julkaisin tänään My week -videokoosteen viime viikosta, ja halusin sen rinnalle tehdä tällaisen koonnin mun työviikosta. Kuten monet arvaakin, ”tubettajan” työviikko voi vaihdella 52 kertaa vuodessa, mutta mun mielestä tästä saa kuitenkin jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä kaikkea mie teen mun yrityksen nimissä. Tämä kyseinen viikko oli suhteellisen kiireinen, sillä yleensä pidän huolen siitä, että saan myös vaan olla ja tehdä asioita joita rakastan – elämä ei saa olla pelkkää työtä :)

 

MAANANTAI

Klo 7:50 Herätys ja aamutoimet, päätän aloittaa My week -videokoosteen kuvaamisen

Klo 8:30 Lyhyt editointisessio

Klo 10:15 Junamatkalla kohti Hämeenkyröä kaksi yhteistyövideota tarkistukseen, työpuhelu ensi viikon keikasta

Klo 13:30 Keikka Hämeenkyrön oppilaille some-kiusaamiseen liittyen

Klo 15:30 Paluumatkalla podcast-puheluita, lehtihaastattelun sopiminen, yhteisvideon kuvaamisen sopiminen, ASMR-vieraan suunnittelu

Klo 18:50 Perillä kotona, ruoka ja illalla jumppaan

+ Kuvaan päivän mittaan materiaalia My week -videokoosteeseen

 

TIISTAI

Klo 8:00 Herätys ja aamutoimet

Klo 10:00 Videon kuvaus (joka keskeytyi kiireen takia)

Klo 11:30 Lounaspalaveri podcastiin liittyen

Klo 13:30 Studia-messut, haastattelu lavalla

Klo 16:00 Kotiin, syömään ja tanssitreeneihin

Klo 22:00 Editointia, videon suunnittelua sekä keskiviikkona julkaistavan videon kansikuvan tekeminen Photoshopilla

+ Kuvaan päivän mittaan materiaalia My week -videokoosteeseen

 

KESKIVIIKKO

Klo 8:30 Herätys

Klo 9:00 Editointia, yhteistyövideon julkaisun selvittämistä

Klo 14:00 Palaveri Troot-videoverkoston toimistolla ensi vuoden live-keikkoihin liittyen

Klo 16:00 Videon viimeistelyeditointi ja lataaminen Youtubeen (yksi pääkanavalle, yksi ASMR-kanavalle)

Klo 18:0 Loppuilta kaverin lapsenvahtina :)

 

TORSTAI

Klo 8:00 Herätys

Klo 9:00 Lehtihaastis-palaveri

Klo 11:00 Kahden ASMR-yhteisvideon kuvaaminen Assi-nimisen ASMR-tekijän kanssa

Klo 15:00 Palaveri yhden potentiaalisen podcast-tuottajan kanssa

Klo 17:00 Editointia ja loppuilta poikaystävän kanssa

 

PERJANTAI

Klo 9:30 Miisan vaatemalliston lanseeraus

Klo 12:00 Kotiin odottamaan yhteistyövideon julkaisulupaa asiakkaalta

Klo 13:30 Odottelun lomassa Instagram-kuvan  editointi Lightroomilla

Klo 16:00 Videon lataaminen kanavalle, julkaisu sekä some-nostot (Instagram-kuva, Stories)

Klo 19:00 Troot-videoverkoston pikkujoulut!

 

LAUANTAI

Vapaapäivä, ah.

(Kuvaan minuutin mittaisen lauantain pätkän My week -videokoosteeseen.)

 

SUNNUNTAI

Klo 9:30 Herätys ja hidas sunnuntaiaamu

Klo 13:00 Yhteistyövideon suunnittelu

Klo 14:00 Yhteistyövideon kuvaaminen

Klo 16:00 Yhteistyövideon editointia

Klo 18:00 Uuden ASMR-videon julkaisu (kommentteihin vastaaminen)

Klo 22:00 My week -viikkokoosteen editointi valmiiksi, videon kansikuvan tekeminen Photoshopilla

 

 

TÄMÄN VIIKON AIKANA

 • 2 live-keikkaa (puheenvuoro sekä haastattelu messuilla)
 • 4 julkaistua videoa (2 pääkanavalle, 2 ASMR-kanavalle)
 • 75 julkaistua Instagram Storiesia
 • yhteensä yli 5000 uutta tilaajaa kahdelle kanavalle
 • 7 saapunutta haastattelupyyntöä
 • yli 10 työpuhelua
 • 3 palaveria
 • yli 400 saapunutta Instagramin Direct-viestiä

 

Mitä mieltä olitte postauksesta – tuliko jotain uusia ajatuksia mieleen tai vahvistiko tämä jo olemassa olevaa käsitystä tubettajan työstä? Ja eksyittekö blogiin tuon aiemmin mainitun My week -videon kautta vai mistä löysitte tienne tänne? Vastailen myös tosi mielelläni kysymyksiin :)

23 Kommenttia

 • Reply Annika 3 joulukuun, 2018 at 4:16 pm

  Olipa mielenkiintoinen postaus! Tubettaja/vaikuttaja/influensseri/mikä-lie on itselle ammattina vähän hämärän peitossa — siis että mulle ei ole ollut ihan selvää, mitä kaikkea työviikkoon oikeasti voi kuulua. Oli erityisen mielenkiintoista nähdä ihan konkreettisia lukuja. :) Somevaikuttaminen on siitä jännä ammatti, että monet jutut ovat sellaisia, että raja vapaa-ajan ja työn välillä on varmasti tosi häilyvä. Esim. instagramin direct-viesteihin vastailu on aika kaukana perinteisemmistä työtehtävistä perinteisemmillä aloilla ja kuulostaa ihan kevyeltä hommalta ensi alkuun, mutta kyllähän se varmasti ihan työstä käy, jos viikossa tulee päälle 400 viestiä ja jokainen vastattu viesti rakentaa sun some-imagoa. Huhhuh!

  Niin ja sun seitsemän minuutin vlogi tästä oli myös tosi kiva, mieluusti lukisin (ja katsoisin) tällaista joskus uudestaankin!

  • Reply Sita Salminen 11 joulukuun, 2018 at 4:39 pm

   Heippa Annika, ihan valtavan iso kiitos sun kommentista! Tää oli ehkä paras palkinto minkä voi postauksen kirjoittamisesta saada ??

 • Reply Sonja 3 joulukuun, 2018 at 6:22 pm

  Blogiin tulin juurikin tuben kautta, mutta olen vieraillut täällä aiemminkin. Mielenkiintoinen video ja postaus! Ihana, että avaat oikeita lukuja ja konkreettisia työtehtäviä tämän uudenlaisen työn parissa. Eikös sulla ollut myös pari ”live-esiintymistä” noiden lisäksi?

  Äkkiseltään katsottunu tuli ajatus, että tästäkö päivät koostuu ja saat elannon, että wau. Kuitenkin kun alkaa ajattelemaan, niin jokaiseen asiaan menee aikaa ja varmasti näissä saa kulumaan pitkät työpäivät. Niin kuin videolla mainitsit niin on homma koostuu monesta pirstaleesta ja vaatii hommaa, että homma pysyy kasassa. Kuka on muutenkaan sanomaan, mitä kenenkin pitäisi tehdä työkseen ja kuinka paljon… Mahtavaa, että on erilaisia ammatteja ja töitä!

  • Reply Sita Salminen 11 joulukuun, 2018 at 4:40 pm

   Heippa Sonja, ihanaa että eksyit tänne taas! Joo live-keikkoja oli myös ma ja ti – en tiiä erottaako niitä niin hyvin tuolta tekstistä ? Kiitos tosi paljon että kommentoit!

 • Reply Mira 3 joulukuun, 2018 at 9:07 pm

  Ei vitsi olipa mielenkiintoinen postaus! Ja video kans oli tosi hyvä! Niinkuin edellä jo mainittiin oli kiinnostavaa nähdä oikeesti aitoja lukuja, että mitä kaikkea somevaikuttajan/tubettajan työviikkoon kuuluu, olen itsekin sitä välillä miettinyt. En ikinä kommentoi mihinkään, mutta nyt oli pakko. :D videon kautta tänne eksyin <3
  Olet ihana!

  • Reply Sita Salminen 11 joulukuun, 2018 at 4:41 pm

   Vitsi kiitos Mira! Aivan ihana kommentti ❤️

 • Reply Maikki 3 joulukuun, 2018 at 9:24 pm

  Tosi mielenkiintoinen postaus ja video :) kiinnostaa tuon alan jutut :) Tulin tänne nyt videon kautta, mutta tulen lukemaan postauksia aina kun linkkaat vaikka instassa, josta helppo saman tien mennä ja muistaa :)
  Miten alat suunnitella videoita? Mitä kaikkee siihen kuuluu?

  • Reply Sita Salminen 11 joulukuun, 2018 at 4:44 pm

   Hei Maikki! Mulla on Excel-kuukausikalenteri, johon luonnostelen aina kuukauden videot omille julkaisupäivilleen – välillä jatkan valmiita konsepteja (joista tutuin My day), mutta välillä tulee uusia ideoita mieleen. Yleensä mulla tulee heti aika tarkka visio videosta, mutta pakko sanoa että perus vlogitkin vaatii suunnittelua! Usein mietin etukäteen päivän kulun, onko mulla jokin puheenaihe ja mistä kuvakulmista mikäkin kohta kuvataan ?

 • Reply Elina 4 joulukuun, 2018 at 9:39 am

  Moi Sita! Pakko kommentoida, että olin jollain tasolla tietoinen siitä, että kyllä teillä tubettajilla on paljon hommaa, paljon työtä, mutta nyt se käsitys vielä konkretisoitui tämän blogipostauksen myötä. Tajusin nyt vasta kunnolla, kuinka paljon hommia tuo tube oikeasti teettää. Ja sulla kun on vielä 2 kanavaa ja blogi päälle. Kasvoi kyllä arvostus sinua ja työtäsi kohtaan. Ja sekin ajatus vahvstui vielä, että kyllä tuo tube on sinulle ihan oikeaa työtä, ethän sinä millään voisi ehtiä tehdä jotain muuta ”oikeaa työtä” tuon lisäksi. Toivon että muutkin tajuavat tämän. Mutta työsi vaikuttaa myös kyllä todella kivalta! Mukava että olet löytänyt itsellesi tuollaisen työn! Tsemppiä työviikkoihin, muista nauttia joka hetkestä! :)

  • Reply Sita Salminen 11 joulukuun, 2018 at 4:52 pm

   Vitsi miten ihana palautetta Elina, kiitos ihan älyttömän paljon. Tulee niin hyvä mieli kun joku sanoo noin ?❤️ haleja sinne!

 • Reply hko 4 joulukuun, 2018 at 1:04 pm

  Kaverin nainen on kaksikielinen ja seuraa Ruotsissa toimivia tubettajia ja somevaikuttajia. Heillä saattaa olla kokonaan oma kuvaaja, joka taltioi ”kolmannesta perspektiivistä” ja manageri varmistamaan, että kaikki pysyy aikataulussa. Onnistuisko tällainen Suomessa? Riittääkö meidän maassa palkat siihen? Silloin sulla vapautuu enemmän aikaa luovaan ajattelutyöhön ja konseptisuunnitteluun.

  • Reply Sita Salminen 11 joulukuun, 2018 at 4:51 pm

   Heippa! Osalla on palkattu joihinkin projekteihin kuvaaja ja/tai editoija, mutta harvalla on sellaista ihan kaikessa sisällössä mukana ? Managerin virkaa meillä toimittaa videoverkosto Troot tai Splay yhteistöiden kannalta – siellä on omat myyjät sponsoridiileille. Osa haluaa että verkosto manageroi enemmän, mutta ite tykkään ite miettiä videoiden aikataulutukset sun muut ?

 • Reply Laura 4 joulukuun, 2018 at 1:27 pm

  Kiva My Week -video. :) Olen aiemminkin lukenut blogiasi, tällä kertaa päädyin FB:n kautta tänne.

 • Reply Elinaa 4 joulukuun, 2018 at 2:13 pm

  Heips! Oon aina halunnu kysyä nuista muiden tubettajien kanssa tehdyistä yhteisvideoista, että joudutteko maksamaan toisillenne jotain korvausta siitä, että toinen tubettaja tulee vierailemaan teiän videoille? Vai onkse semmonen vastapalvelus systeemi? Ja maksatteko tuollaisista yhteisvideoista myös mainostulot kaverille? Tästä ei oo ikinä puhuttu missään ja oon aina ihmetelly et miten se homma toimii! :D

  • Reply Sita Salminen 11 joulukuun, 2018 at 4:46 pm

   Heii, olipa hauska kysymys! Yleensä ei makseta, eikä jaeta mainostuloja – tosin mie oon saattanut ostaa jonkin pienen lahjan, jos joku on tullut vieraaksi ilman, että kuvataan myös hänen kanavalleen ? Toki tämä on vain mun kokemus, mutta en oo ainakaan kuullut että kukaan olisi ainakaan kovin suuria summia maksellut!

 • Reply Elina 4 joulukuun, 2018 at 9:24 pm

  Anteeksi Sita, mutta pakko mainostaa, ehtisitkö millään käydä vilkaisemassa mun blogia? Perustin sen juuri ja arvostaisin suuresti, jos kävisit kurkkaamassa. https://lifetraveler.webnode.fi/

 • Reply Sari 4 joulukuun, 2018 at 9:59 pm

  Olipas mielenkiintoista päästä kurkkamaan sun työntäyteiseen viikkoon! Mistä toi videolla näkyvä pikkujoulumekko on? Näytät upealta ja mekko ihanalta!

  • Reply Sita Salminen 11 joulukuun, 2018 at 4:45 pm

   Se on Nelly.comilta viime vuodelta! Kiitos ?

 • Reply Kaisa 8 joulukuun, 2018 at 12:34 am

  Mielenkiintoista kurkata sun viikkoon :) Mistä toi ihana vaaleanpunainen talvitakki on?

  • Reply Sita Salminen 11 joulukuun, 2018 at 4:37 pm

   Kiitos! Se on Asoksen alennuksesta kesällä ?

 • Reply Sebastian 9 joulukuun, 2018 at 12:03 pm

  Mielenkiintoinen ja silmiä avaava postaus ja video aiheesta. Pakko tiedustella, mistä on tuo videon alussa oleva vaaleanpunainen takki?

  • Reply Sita Salminen 11 joulukuun, 2018 at 5:50 pm

   Kiitos! Asoksen alesta ostettu kesällä ?

  Jätä vastaus