Vastaukset kysymyspostaukseen, osa 1

9 syyskuun, 2014

image

Mitä sulle oikeasti kuuluu?
Oikeasti? Hyvää. Oon aika onnellinen tyty loppujen lopuksi. Vaikka välillä tulee alakuloisia jaksoja, tuntuu että oon eri ihminen kuin pari vuotta sitten. Oulu tuntuu kodilta. Musta on kivaa asua Maijan kanssa ja meän tytöt tekee mut onnelliseksi. Oon myös aika rakastunut. Tulevaisuudessa on kivoja juttuja joita odottaa, mutta myös nykyhetki ja arki on mukavaa :)

Minkä pituinen olet?

162 cm.
Mikä päivä sinulla on synttärit?
16.10.
Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla?
Mie oon varmaankin pohdiskeleva, tunteensa ulospäin näyttävä ja hassu.
Pyydä jotain läheistäsi kuvailemaan sua myös kolmella adjektiivilla?
Poikaystävä sanoi kauniiksi, huomaavaiseksi ja huumorintajuiseksi.
Lempiruokasi?
Thaimaalainen tom kha -keitto, jouluruoat ja grilliruoat ja salaatit ja roskaruoat ja…
Koetko olevasi parempi versio itsestäsi, kuin vuosi sitten?
Hmmm. Siis henkisesti? Ehkä vähän joo.
Onko sinulla mitään erikoista tapaa?
Mie pidän pyöräillessä tangosta kiinni niin, että peukun lisäksi myös pikkurilli on silleen tangon alapuolella. Ja kaupassa mie nuuhkaisen aina vaahtokarkkipusseja, jos hyllyssä on niitä amerikkalaisia versioita. Ne tuoksuu niin hyvältä oikeasti!
Oletko usein pahalla tuulella, ts. kiukutteletko paljon? :D
Haha nykyään ehkä vähän rauhottunut! Mutta erityisesti päikkäreiden jälkeen on helvetti irti…
Mitä kaipaat eniten lapsuudestasi?
Sitä kun kaikki oli sellaista… taianomaista. Kaikesta sai leikin aikaan, tiiättekö? Ja oi kaipaan kaikkia salaseuroja, joita perustettiin tyttökavereiden kesken. Välillä kuviteltiin, että ala-aste oli Tylypahka ja yllättävän helposti kaikelle sai HP-vastineen liikuntatunneista opettajiin. Mulla on myös ikävä meän Bedi-collieta.
Mukava muisto lapsuudesta?
Ala-asteen paras muisto saattaa olla se, kun voitettiin Heisan kanssa meidän eka SM-kulta disco duossa. Itkettiin ihan hulluna koko se päivä ja oli niin siistiä olla Lapin Kansa -lehdessä. Maanantaina totta kai vähän jännitti mennä kouluun kun tiesi, että opettajat varmasti mainitsee asiasta luokan kuullen.
Kerro jokin ”nolo” tapahtuma tai paljastus?
Ekana tuli mieleen se, kun olin Santa Parkissa töissä tonttuna. Turistit saivat otattaa yhden kuvan joulupukin kanssa, ja erään perheen kohdalla mie en oikein osannut käyttää sitä kameraa. Vasta jälkeenpäin tajusin, että olin pitänyt kameraa väärin päin kädessä ja ottanut kuvan omasta nenästä – kiva sille perheelle, joka on maksanut omaisuuden Suomeen ja Rovaniemelle matkustamisesta ja kotona muistona ei oo yhtään kuvaa siitä joulupukista, jota oltiin tultu tapaamaan. Mie en myöskään osaa vieläkään kuukausia thaiksi, en vaan ole jaksanut opetella niitä, haha.
Oudoin viimeaikainen tapahtuma?
Hmm. Ei oo mitään hirveän outoa tapahtunut!
Kun mietit onnellisinta muistoa, mikä muisto tulee ensimmäisenä mieleesi?
Oon lukenut tämän kysymyksen monena päivänä ja jättänyt vastaamatta, koska joka kerta mulla on tullut ensimmäisenä mieleen kyseisen päivän aamu ja rakkaan vierestä herääminen. Ja tuo tuntuu niin tyhmältä ja arkiselta vastaukselta! Mutta ehkä sekin lasketaan?
Oletko koskaan ollut etäsuhteessa, oisko mitään vinkkejä? Ja mitä mieltä oot niistä ylipäätään? :)
Oon, mie seurustelin entisen kanssa viisi vuotta ja viimeinen vuosi oltiin ns. kaukosuhteessa välillä Rovaniemi-Oulu. Mie sanoisin että kaukosuhteessa kummankin pitää jaksaa panostaa hommaan, silloin se voi toimia ihan hyvin. Mutta ei se mitään kivaa hommaa kyllä ollut, toivon ettei enää tulevaisuudessa tarvitsisi asua eri kaupungissa poikaystävän kanssa.
Paras asia / piirre poikaystävässäsi?
Hassua vastata tähän, kun en oo tainnut koskaan edes mainita mun nykyisen poikaystävän nimeä täällä blogissa vaikka ollaan oltu vuosi yhdessä. Mutta Jussi on… tosi sosiaalinen, hauska, luotettava, spontaani ja kärsivällinen. Ja se osaa ostaa mulle hienoja tarroja ja tekee maailman parasta kanapastaa.
Tän hetken ykkösbiisi mikä soi?
Varmaankin When the beat drops out, hehe.
Mikä on parasta syksyssä?
Se kun koulut alkaa! Mie rakastan uusia alkuja, ne on niin täynnä toivoa ja energiaa. Tykkään myös sellaisista sopivan viileistä syyspäivistä, kun voi laittaa paksun huivin kaulaan. Niin ja mun synttäritkin on aika jees!
Mitkä kolme juttua on jääny tästä kesästä päällimmäisenä mieleen?
Se, kun menin helteisinä päivinä aamusalin jälkeen kaupan kautta uimaan Tuiran rannalle, missä tytöt otti aurinkoa. Turkin reissu juhannuksena, ei oo ikinä ollut niin rakastettu olo kuin siellä. Ja Helsingin reissu nyt elokuussa, oli huippua selkäkivuista huolimatta.
Jos saisit muuttaa tästä maailmasta yhden asian, mikä se olisi?
Ekana tulee mieleen se, että asiat saisi olla silleen… tasaisemmin. Ei olisi niitä älyttömän rikkaita ja nälkään kuolevia. Toisilla on niin hyvin asiat ja toiset elää koko elämänsä sodan keskellä. Mulla välillä ahdistaa myös tämä kuluttaminen ja luonnon saastuminen ja kaikki jäte äääh tuntuu ettei pysty ajattelemaan noita juttuja.

Oletko enemmän spontaani vai harkitsetko kauemmin?
Pienissä jutuissa spontaani, isommissa jutuissa harkitsen kauemmin. Nykyään oon kyllä noissa isoissakin jutuissa spontaanimpi kuin ennen, esimerkkinä tämä meän yhteenmuutto Maijan kanssa.

Minkä taidon haluaisit oppia?
Haluaisin olla vähän tasaisempi, ettei tulisi aina hepuli kun on stressiä. Haluaisin myös osata laulaa tosi hyvin.

Oletko omasta mielestäsi suvaitsevainen?
Oon mie.

Mitä mieltä olet abortista ja eutanasiasta?

Riippuu niin tapauksesta. Oikeista syistä abortti on musta ok (esimerkiksi jos äiti on itsekin lapsi tai jos äidin terveys on vaarassa raskauden takia). Toisaalta sellaisia turhiakin raskauden keskeytyksiä on varmasti paljon… Eutanasiasta en hirveästi tiiä mitään – eikö niissäkin voi olla aika erilaisia tapauksia? Joku on sairas eikä itse jaksa elää, toinen taas parantumattomasti jossain koomassa ja läheiset on niitä, jotka päättää… En tiiä, toivon ettei mun tarvitse tutustua asiaan kokemuksen kautta.
Mitä mieltä olet samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeus -asiasta?
Puolesta puolesta puolesta.
Mitä mieltä olet vanhoillislestadiolaisuudesta?
En tiiä siitä hirveästi mitään, niin en uskalla sanoa juuta enkä jaata!
Tunnetko ketään vanhoillislestadiolaista?
En ainakaan näkyvää sellaista, eli ei oo kukaan tuttu tullut mainostamaan lestadiolaisuuttaan mulle.
Mitä mieltä olet islaminuskosta?
Niin kuin sanoin ylempänä, kaikki uskonnot ok, jos niistä ei tule muille harmia. Mutta eikö islaminuskoisiakin ole erilaisia? Ei saisi varmaan tuomita tietyn porukan toimien mukaan kaikkia.

Tunnetko muslimeja?
En ainakaan hirveän hyvin!
Oletko varautunut Oulussa näkyviä mamuja kohtaan?
Ehkä vähän miehiä kohtaan, vaikkei saisi.
Uskotko että rikollisia on enemmän maahanmuuttajien parissa kuin normisuomalaisten?
En oikeastaan! En halua uskoa.
Millaiseksi sinun olisi vaikea kuvitella itsesi?
Sellaiseksi tosi pinnalliseksi helsinkiläiseksi tekotukkabimboksi, mutta toisaalta en osaa kuvitella itseäni rupsahtaneeksi suurperheen äidiksikään.

Mitä haluat tehdä isona?
Apua kun mie en taas tiiä… Oon aina haaveillut kirjoittamisesta, mutta ehkä joku mediaankin liittyvä homma voisi olla siisti.

Mitä neuvoja antaisit jos painii ahdistuksen kanssa?
Ekana sanoisin, että kannattaa koittaa selvittää sitä ahdistuneisuutta jonkun kanssa, vaikka ihan vaan puhumalla. Vähän taustaa ja syitä; mikä johtaa ahdistuksen alkamiseen, mikä auttaa ja miten sitä voi ennaltaehkäistä. Lapsuuden tapahtumistakin voi löytää vaikka minkälaisia oivalluksia. Mie oon oppinut hallitsemaan ahdistuneisuutta ja erityisesti niitä kohtauksia sillä, että pidän elämän järjestyksessä; stressi ja hoitamattomat asiat on mulla ehkä se pahin ahdistuksen aiheuttaja, ja ennen heitin aina hanskat tiskiin kun huono olo alkoi – vaikka nimenomaan silloin stressiä kertyy vaan enemmän. Ahdistus on tosi inhottava ja yllättävän voimakas asia, mutta siitä huolimatta pitää aina koittaa aatella asioita pitkällä tähtäimellä ja tajuta, ettei se yksi hetki oo ikuinen tai sinun loppuelämän kannalta mitenkään merkittävä. Ja vielä yksi juttu, jonka tajusin yhden tyhmän tv-ohjelman kautta: paniikkikohtaukset ja ahdistus on ihmisen alkukantaisia tapoja reagoida vaaraan, mutta kun oikeasti pysähtyy miettimään, siinä tilanteessa ei oo oikeasti mitään pelottavaa. Tai no, tavallaan tuo on itsestään selvää, mutta mulla tuli sellainen kunnon oivallus. Se on vaan mun keho, joka reagoi tähän tilanteeseen, ja se on vaan tunne, joka on vallannut mielen. Aina kaikki asiat hoituu, kaikesta pääsee yli, eikä se maailma oikeasti kaadu päälle sen ahdistusta aiheuttavan asian takia. Korkeintaan vähän tönäisee :)

Miten jaksat olla aina niin positiivinen?

Haha, en mie oikeasti aina oo. En vaan kehtaa angstata täällä blogissa :) Ja koitan välillä tietoisesti opetella ajattelemaan vastoinkäymiset sitä kautta, että asiat voisivat olla huonomminkin. Onko nyt oikeasti niin paska aamu ja huono päivä, kun joku toinen saattaa just saada kuulla sairastuneensa syöpään? Ja mietin  epäonnistumisien kohdalla monesti myös niin, että jos se juttu olisi onnistunut niin kuin olisin halunnut, jotain muuta huonoa olisi tapahtunut.

Miten piristät itseäsi huonoina päivinä?
Ostan ehkä jotain pientä kivaa ja annan itselleni luvan olla kotona tekemättä mitään järkevää. Tai sitten hakeudun hyvien tyyppien seuraan, tiiän aika monta kenen seurassa ei voi olla kauaa nauramatta :)

image


Mitkä on 5 lempibiisiä?
Tällä hetkellä en varmaan osaisi sanoa, sillä kaikki kesän biisit on kulutettu loppuun ja syksyksi en oo ehtinyt oikein etsiä uutta kuunneltavaa. Mutta randomeja lemppareita tosi pitkältä ajalta voisi olla Das Racist – Rapping to you, Augustana – Boston, Mew – Special, 30 Seconds to Mars – From Yesterday ja Linkin Park – New Divide. Tulipa erikoisia :D

Millainen on unelmapäiväsi?

Tänä syksynä sellainen ihan arkinen unelmapäivä voisi alkaa niin, että saa herätä milloin haluaa. Ehkä syödä jotain hyvää aamupalaa ja juoda rauhassa aamukahvit. Aamupäivällä käytäisi poikakaverin kanssa pelaamassa tennistä, iltapäivällä jotain pientä bloggailun tynkää ja kahvittelua tyttöjen kanssa, illalla kunnon treeni salilla tai jumpassa, jonka jälkeen saunan kautta sohvalle telkkarin ääreen iltapalan kanssa. Ihan perus :) Sellainen kunnon haaveilu-unelmapäivä olisi nyt varmaan Thaimaassa Pattayalla. Auringonottoa, hyvää ruokaa, shoppailua yömarkkinoilla…

Ikävöitkö menneitä?
Tykkään miettiä ja pohtia menneitä, ja mulla tulee helposti sellainen katkeransuloinen ja haikea olo kaikkia vanhoja juttuja miettiessä, mutten kuitenkaan haluaisi palata menneeseen. Nyt on oikeasti tosi hyvä olla, tälleen miten kaikki asiat on nyt.

Kolme toivetta?
Haluaisin nähdä, että mun perheenjäsenillä on hyvä olla tulevaisuudessa(kin). Ja toivoisin, ettei mun vanhat ongelmat ja nykyinen tila ota enää ikinä takapakkia siihen, miten asiat on joskus olleet. Haluaisin myös uuden hienon kameran, haha.

Mitä sanoisit jos koko maailma kuulisi sanasi?
Ekana tulee mieleen läpällä joku tyhmä sana. Mutta ehkä mie sanoisin että… maailma on kaunis ja ihmeellinen paikka, koitetaan nauttia täällä olemisesta.

Mikä on mielestäsi tärkeintä elämässä?
Olla onnellinen, tehdä asioita joista tykkää, tehdä omat läheiset onnellisiksi ja ehkä myös vieraatkin ihmiset.

Mitä haluat ehdottomasti tehdä elämäsi aikana?
Haluan käydä pitkän reissun Thaimaassa poikaystävän kanssa, oon haaveillut siitä tosi kauan (en oo ikinä käynyt siellä kuin äitin kanssa). Haluan kirjoittaa jotain merkityksellistä.

Mikä tekee sinusta onnellisen?
Se, kun ei ole liikaa stressiä, rahahuolia tai ongelmia ihmissuhteissa. Se, kun saa viettää aikaa läheisten kanssa. Se, kun ei ole mitään vaivoja ja pystyy liikkumaan niin paljon kuin huvittaa. Se, kun sattuu jotain pientä kivaa blogiin liittyen.

Mikä on lemppariviikonpäiväsi?
Perjantai varmaankin.

Uskotko edes vähän horoskooppeihin?
En kyllä, tylsä :D Pienenä kyllä rakastin lukea!

Mikä on lempparieläimesi?
Koira. Pienenä jostain syystä tykkäsin tukaaneista? En tiiä mik – ei kun aa nyt tiiän! Varmaan koska siinä Viidakon Ykä -leffassa oli kenties tukaani? Haha se oli mun lempileffa pikkusena.

Haluaisitko lemmikin?
Tällä hetkellä en. Sitten joskus haluan kyllä koiran!

Mihin aikaan alat nukkuu yleensä arkena?
Kahdentoista aikaan.

Top 5 matkustuskohdetta?

Mihin haluaisin mennä? Thaimaa tietenkin, Lontoo, Berliini, Japani (joku semi-iso kaupunki) ja perus New York.

Mitä teet, kun olet yksin kotona?
Jos on laiska päivä, katson kaikkia tyhmiä ohjelmia telkkarista ja koristelen samalla kalenteria. Mie myös bloggailen ja järjestelen huonetta, koska siinä riittää järjesteltävää.

Mitkä asiat pelottavat eniten?
Pelkään sitä että havahdun vanhempana siihen, että elämä tuntuu merkityksettömältä. Tiiättekö, että yhtäkkiä hoksaa ettei tehnytkään kaikkea mitä piti ja sitten onkin jo jumissa. Mie myös pelkään ihan vaan pimeää ja kaikkia mörköjä ja läheisten menettämistä. Ja homeista ruokaa! En tiiä miksi, haha.

Onko sinulla jotai fobioita?

Ei taida olla.

Lempituoksu? (ei hajuvesi)
Kahvi. Ne vaahtokarkit. Nuotio metsässä.

Uskaltaisitko hypätä benji- tai laskuvarjohypyn?
En, pelkään että tulee paha olo :D

Voisitko ryhtyä yrittäjäks?
Olisi se vähän vmäistä näin muiden kokemusten perusteella, mutta ehkä.
Millainen on pitkä päivä yliopistolla sulle?
Menen kahdeksaksi ja lähden kuudelta, sellaisia oli viime vuonna silloin, kun luento alkoi kahdeksalta ja jumppa kuudelta (en jaksa käydä kotona luentojen jälkeen, jos tiiän meneväni jumppaan).
Mitä aiot tehdä yliopistosta valmistumisen jälkeen?
En mie tiiä… Apuaaa.

Haluatko naimisiin?
Haluan!
Haluatko saada joskus lapsia?
Haluan kyllä. Ja haluan opettaa ne puhumaan thaita :)
Mitä tekisit jos tulisit yhtäkkiä raskaaksi?
Näin itse asiassa unta viime yönä tästä! En tiiä yhtään. Ennen olisin sanonut heti että keskeyttäisin, mutta nyt alkaa olla ikää sen verran, ettei voisi laittaa sellaista päätöstä liian nuoren iän piikkiin.
Viihdytkö työssäsi?
No kyllä joo! Viihtyisin paremmin, jos työmatka ei olisi 17 km. Mutta kylläpä tätä alusvaatemyyntiä on tullut tehtyä jo seitsemän vuotta, ei näin kauan jaksaisi jos ei tykkäisi :)
Entä koulussasi?
Viihdyn. Varsinkin nyt tuntuu, että tästä kolmannesta vuodesta tulee tosi hyvä. Totta kai mie myös valitan tylsistä luennoista ja kiroan kaikkia tenttejä arjen keskellä, mutta se on vaan sellaista perus mussutusta stressipäissään :)
Millaisena voit nähdä tilanteesi 10 vuoden päästä?
Aika paha! Oon silloin… 32-vuotias. Uskoisin, että mulla on jokin vakituinen työpaikka sekä ehkä jotain satunnaista kirjoitusjuttua siinä samalla – ei oikein tiiä, millaisia ammatteja silloin on ehtinyt syntyä. Toisaalta mie kyllä toivon, että mulla on silloin jo lapsi tai kaksi, joten en sittenkään tiiä vakituisesta työpaikasta! Olisi kivaa olla naimisissa :) Ei mua kyllä pelota sekään, että asuisin kymmenen vuoden päästä jossain Helsingissä sinkkuna uraputki päällä; jos asiat menee niin, niin se on sitten tarkoitettu. Kyllä kohtalo ja sattuma johdattaa!

10 Kommenttia

 • Reply iina 9 syyskuun, 2014 at 7:26 pm

  oot ihana ihana ihana <3 puss!!

  • Reply Sita 10 syyskuun, 2014 at 9:48 am

   <33

 • Reply Katariina 9 syyskuun, 2014 at 9:49 pm

  Hei osaatko sanoa minkälainen työtilanne Zeppeliinissä (ymmärtääkseni oot siellä töissä heh?) on tällä hetkellä, olisikohan joihinkin liikkeisiin apua tarvittavissa? 8)

  • Reply Sita 10 syyskuun, 2014 at 9:49 am

   Varmasti paikkoja avautuu ku Ouluun tulee kilpaileva kauppakeskus lokakuun lopussa! Ja Zeppeliniin tulee myös BikBok :)

 • Reply Tua 10 syyskuun, 2014 at 6:52 am

  Voi oot niin ihanan suloinen ja positiivinen :) <3 Hauska toi nolousjuttu, aika priceless varmaan ollut sen perheen ilmeet, kun ovat kuvan nähneet hahahah :DD

  • Reply Sita 10 syyskuun, 2014 at 9:49 am

   Haha kiitos :D Niimpä, voi ei oikeasti raukat….

 • Reply annieveliina 10 syyskuun, 2014 at 1:30 pm

  Tää oli ihan loistava postaus ja loistavia vastauksia!! Oot situkka niin ihana<3 Ja hei, vitsi ku tuli onnellinen olo ja hymy huulille tosta, että juspeli ostaa sulle hienoja tarroja!!! Niiiin pieni juttu, mutta nehän ne just kertoo eniten ja on merkittävimpiä<3

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2014 at 1:32 pm

   Voi Anni ihana!! :)

 • Reply Kristiina 24 syyskuun, 2014 at 11:03 am

  Vaahtokarkkipussien tuoksuttamis -paljastus oli mun lemppari!

  • Reply Sita 24 syyskuun, 2014 at 11:22 am

   <3 sie oot lemppari

  Jätä vastaus