Treenijuttuja!

6 toukokuun, 2012

Aattelin höpötellä pitkästä aikaa liikuntajuttuja teille. Kaikki hikipisaroita vihaavat – klikatkaa seuraavaan postaukseen!

Ensinnäkin – jee, lenkkikausi on alkanu. Pelkäsin tätä itse asiassa hulluna, sillä mun polvi ei oo viimeisen puolen vuoden aikana tykännyt hyvää juoksemisesta, ja tuntui etten uskalla käydä kokeilemassa sitä ensimmäistä lenkkiä, joka kertoo polven kunnon. Oon koko talven miettinyt että tänä kesänä pitää kyllä lenkkeillä säännöllisesti – mitä jos haaveet kaatuu? (Lol biisi). Eilen kuitenkin varovasti kimpsuttelin aamulla Rovaniemen pikkusillat, eikä polvessa oo tuntunut mitään kipua. Ihanata, nyt nuo suunnitelmat pystyy myös toteuttaan. Tai ainakin kroppa antaa toteuttaa, mielestä ja sisäisestä sohvaperunalastusta en sitten tiedä – muutaman viikon päästä voi kattella taaksepäin, että oliko sitä motivaatiota. Mun päässä on myös ollut visio salilla käymisen säännöllistämisestä, mutta se on kyllä ihan selvästi jäänyt pois – oikein säälittää minun saliohjelma, raukka ei pääse toteutukseen. No ehkä kesällä sitten.

Viime viikkojen lempijumpat on oikeastaan ollu ne perus Combat, Balance, Pumppi ja Zumba. Tosin, Steppi on tehnyt come backin puolen vuoden tauon jälkeen! Siinä on vaan se ongelma, että näiden kolmen kerran aikana mun polvi on mennyt vähän kipeäksi tietyistä liikkeistä (esim. kun ollaan jalkakyykyssä laudan päällä ja hypätään siitä ilmaan jalat suorassa, jos joku muistaa nykyisen ohjelmasta) – mikä on outoa, sillä viimeksi se on ollut kipeä joskus marraskuussa, ja silloinkin vihlonta tuli juoksemisesta. Ei mulla tosin suorituksen aikana tunnu kipua, vaan vasta jälkeenpäin, mutta pitää nyt kokeilla miten hommat alkaa pelaamaan jos jatkan Stepissä ja lenkeillä käyntiä.

Ja Zumba! Pakko avautua Zumbasta. Tai oikeastaan puolustella tuota violettipinkkien rivien määrää alhaalla olevissa liikuntapäiväkirjoissa. En oikeasti kovin tykkää sellaisesta perus-Zumbasta, jota näkyy esimerkiksi ostoskanavien mainoksissa – mutta ei hitto, Riinan (se on muuten tämän kuukauden Kauneus&Terveys-lehdessä! Tsekatkaapa, äänestetty siellä Rovaniemen kivoimmaksi ryhmäliikunnanohjaajaksi) tunneista ei voi olla tykkäämättä. Lähinnä siksi, että siellä on jotain muutakin kuin pelkkää salsaa eikä liikkeet oo sellaisia, jotka pistää miettimään ”Onko näiden tarkoitus olla näin noloja, että häpeäisi silmät päästä ja sitä kautta kuluttaisi lisää kaloreita, koska eihän näitä tehdessä muuten tule edes lämmin”. Ja ei, en oo mitään hulluttelua vastaan, mutta joku roti niissä liikkeissäkin pitää olla..

On muuten ollu ihana huomata kehitystä Balancen ja Pumpin saralla. Kiitos ensimmäisen, oon oikeasti notkeampi kuin moneen vuoteen – varmaan viimeksi ensimmäisten tanssikisavuosien aikaan ollu tällainen tatsi. Pumpin suhteen taas edistyksen näkee kun vertaa painoja alkuvuoteen:

Jalkakyykky  17 kg  20kg
Penkkipunnerrus  10 kg  12kg
Selkä  12 kg  14kg
Ojentajat  9 kg  10kg
Hauikset  9 kg  10kg
Askelkyykky – riippuu ohjelmasta (tässä ohjelmassa 20kg)
Hartiat  5 kg  7kg

Asetin itse asiassa tammikuussa tavoitteet toukokuulle, ja oon nyt saavuttanu jokaisen paitsi jalkakyykyn. Siinä mulla oli tavoitteena 22kg, mikä menee rikki ensi torstaina, koska yhden kilon kiekot on ihan helppo homma lisätä tangon kumpaankin päähän. Ja lupaan laittaa ne!

Laitan tähän kuluneen sekä sitä edellisten viikkojen liikkumiset – ja kuten näkyy, muutama ihanuus siellä on <3 Eli Combat- ja Balance-maratonit, ah niitä saisi olla vaikka joka viikko! Kävelylläkin oon muuten käynyt, vaikka oikeasti vihaankin tallustamista paikasta toiseen. Jotenkin tämä viha nyt vaan on päässyt laskemaan, johtuu varmaan Roosan söpöydestä ja iPodin uusista biiseistä.

Viikkojen 16, 17 ja 18 liikuntapäiväkirjat: 

Maanantai: Kävely 60 min, BodyCombat 60 min, BodyBalance 60 min
Tiistai: Kävely 60 min, Zumba 60 min
Keskiviikko: BodyPump 60 min
Torstai: Kävely 60 min, Sh’Bam 60 min
Perjantai: BodyBalance 60 min, BodyCombat 120 min
Lauantai:  –
Sunnuntai:  –

Maanantai: BodyBalance 120 min
Tiistai: Kävely 60 min, Zumba 60 min, BodyStep 60 min
Keskiviikko:  –
Torstai: BodyPump 60 min
Perjantai: Zumba 45 min, BodyStep 60 min
Lauantai:  –
Sunnuntai:  –

Maanantai: –
Tiistai: – 
Keskiviikko: – 
Torstai: BodyPump 60 min
Perjantai: BodyBalance 60 min, BodyStep 60 min
Lauantai: Lenkki 30 min
Sunnuntai: 
Lenkki 30 min, BodyBalance 60 min

Mitähän vielä. Proteiinipostaus tulee viimeistään keskiviikkona, siitä puuttuu enää kuvat sekä pari patukkaa vielä pitää mussuttaa – en nimittäin muista enää miltä ne maistuu, vaikka oon kyllä ostanut niitä silloin kun lupasin postauksen tehdä, haha. Kommenttiboxiin karatepotkuja jos tykkäsitte postauksesta – toivottavasti edes joku luki tämän.. Ja myös omia liikuntapäiväkirjoja saa kirjoitella, olis kiva nähdä miten teillä on mennyt. Jos joku haluaa reaaliajassa seurata Situlin jumppailuja, niin lisää Heiaheia:ssa Sita Salminen kaveriksi.

Mutta jees, sellaista tällä kertaa. Kaikki kesäkuntoprojektilaiset, sinisen kuvan tsemppi päälle vielä muutamaksi viikoksi? Ps. Weheartit.comin sivut toimii aika hyvin paitsi kateuden (”Miksei_minun_vaatekaappi_näytä_tuolta”), myös motivaation nostattajana. Jos urheiluinto hiipuu niin kannattaa käydä kattelemassa treeni-tagilla merkattuja kuvia, kivoja iskulauseita sun muita.

36 Kommenttia

 • Reply Matte 6 toukokuun, 2012 at 8:55 pm

  Se on jännä miten vois kuvitella että mua alkais ahistaa tai ärsyttää tai jotain kun lukee muiden liikuntapäiväkirjoja mut itseasiassa ei ollenkaan, tulee vaan hyvä miele muiden puolesta ja motivoi omaan liikuntaan! Mun on pakko kysyä, että onko toi sun salis kovin kallis? Koska niinno, meikä käy Suomessa vaan meidän kunnan uimahallissa uimassa, salilla ja ohjaustunneilla. Mutta kyllä siellä tätien kanssa aina hikoillaan eikä siinä mitään musta väärää ole haha:D

  Mäki alotin maaliskuun puolessa välissä kunnon painonpudotuksen ja nyt jo -4kg jihuu. Käyn 50min lenkeillä ja joogaan jonkun tunnin joka päivä. Jos oon reissussa niin pidän huolen että kävelen muutaman tunnin ja pyrin tekemään joogat. Jos on mahis käydä salilla, käyn usein kuntosalin puolella rehkimässä jonku tunnin ja sitte usein uin sellasen puol kilsaa ja käyn ohjaustunneilla (jooga, pilates, zumba, etc). Ja sitten tottakai kaikki shoppailut ja siivoukset lasketaan heiaheian treeneihin mukaan, hehee:D

  Voisin lisätä sut kaveriks siellä=)

  • Reply Matte 6 toukokuun, 2012 at 8:58 pm

   AINII ja pyöräily on ihanaa! Höpisenpäs turhia, sori! Höpinä on vaan niin kivaa.

  • Reply Sita 6 toukokuun, 2012 at 9:03 pm

   Ooo jooga + lenkki on varmasti ihana yhdistelmä! Tekee varmaan hyvää. Hahha joo Heiaheia laskee vähän kaiken liikkumiseksi :D Mutta tuo -4kg on ihan älyttömän hyvä, se on jo niin iso lukema ettei voi olla pelkkiä nesteitäkään vaan jotain on oikeasti tapahtunu. Meän sali maksaa opiskelijoille kai jonkun 50e kuussa? En oo ihan varma, isä maksaa meikän laskut. Tietenkin halvempiakin saleja on, mutta niissä ei oo Les Millssin tunteja, joita taas mie rakastan.

   Mieki rakastan höpinää! Just parhaita sellaiset randomkommentit <3 Ja lisäähän ihmeessä, nyt se sivu tosin taitaa jumittaa.

   Ps. Miehän en muuten osaa uida. Ainakaan kunnolla. Joten propsit sulle!

  • Reply Matte 6 toukokuun, 2012 at 9:12 pm

   Hakkeroiduin just sisään mun mahtavilla nörtteily-it-taidoilla ja laitoin friend requestin jee! Et osaa uida? Voi ei D: Mä rakastan uimista yli kaiken! Mut pistettiin vauvauinteihin ja uimakouluihin pienenä ja oon aina ollu yks iso kala ja mieluiten sukeltamassa ku pinnan yläpuolella… Johtuu ehkä siitä että harvemmin oon sen enempää rantakunnossa ku maitovalaat. Joten.

   Ja ei vaikuta pahalta toi sali! Tiiän ihmisiä jotka käy satoja euroja maksavilla saleilla ja hui musta se on niin paljon rahaa! Mutta joo, ne onki sitte superhyviä saleja. Ja hyväkuntosia ihmisiä :D

   Ja tosta neljästä kilosta: oon nykyään kans aika tarkka ruuan suhteen, tai että oon lisänny tosi paljon vihanneksia ja hedelmiä ruokavalioon (oon yks kaniini nykyään aa miten salaatti voi olla niin hyvää!), herkkupäivä kerran viikossa, pyrin välttää valkosta leipää, pastaa yms ja oon tarkkana saturoidun rasvan ja suola-arvojen kanssa. Ainii ja prosessoitu ruoka on kanssa ei-listalla koska Iso-Britannia aka ah-niin-terveellinen ruokakulttuuri eli löydät chipsejä ja kananugetteja muun muassa buffetkiinalaisesta mikä on musta niin väärin. Mä en tajua kuinka ihmiset voi syödä niin paljon valmisruokaa täällä, ihan uskomatonta!

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 6:02 am

   En tiiä miten en osaa, jotenki se on jääny :D Sukeltelin aina pienenä, se oli musta hauskempaa, siksi varmaan se itse uiminen ja liikkeet on jääny huonosti opetelluiksi. Tai siis minun uintitekniikka on päin persettä, mulla loppuu voimat heti. Koulussa vihasin aina uintia koska hävetti olla niin huono :D

   Hä satoja euroja?? Siellä pitää kyllä kuulua jo sopimukseen six pack kolmen kuukauden jälkeen :D

   Salaatti on! Mieki voisin melkein elää erilaisilla salaateilla jos en harrastaisi juomista – darrassa nimittäin mulla menee aina syömiset ihan tyhmiksi ja syön vaan kaikkea paskaa seuraavat päivät :D En kestä ku oot siellä Isossa Britanniassa, epäreiluaaaaaa!

 • Reply Kristiina 6 toukokuun, 2012 at 9:36 pm

  Moido! Eksyin tänne sun blogiin jo jokunen aika sitten ja uskaltauduin kommentoimaan. Ihana tää postaus jotenki, varsinki toi et ne yhen kilon painot on sinne päihin helppo lisätä. Se on niin totta!
  Tosiaan itekki oon nyt käyny tammikuusta asti combatissa, balancessa ja pumpissa. Toi zumba ei iske ollenkaan ja steppi on yleensä mulle nii huonoon aikaan. Lisäsin sut tosiaan heiaheiassa kaveriksi nii voin sit tsempata sua :-)
  Eipä muuta, ihana ku oot niin aito ja hei protskupostausta ootellen!

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 5:57 am

   Oi kiitos paljon kommentista! Kiva kun uskalsit :)

   Millaista Zumbaa oot kokeillu? Niissä on kuitenkin paljon eroja – jos ei esim. tykkää kovin tanssillisesta hommasta, niin joidenkin ohjaajien tunnit on enemmän fitness-tyyppisiä joissa nostetaan sykettä ja tehdään lihaskuntoa. Kovasti koitan puolustella, musta Zumba on vaan niin huippua hyvän ohjaajan vetämänä :D

  • Reply Kristiina 7 toukokuun, 2012 at 6:35 am

   No semmosta tavallista:-D Emmä oikeen tiiä et millasta se sit vois olla. Ehkä mun pitää tulla rolloon testaa sun zumbaa! Haha.

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 6:38 am

   Niissä on nimittäin oikeasti isoja eroja! On tosiaan sellaista fitness-hikoilua, salsatyylistä ja sitten sekoitusta niin kuin meän Zumba on; siellä soi esimerkiksi Pitbullin Pause ja Move shake drop, Kat Delunan Drop it low, mutta myös Christina Aguileran Burlesque ja tietenkin Zumban kansallislaulut, mm. Caipirinha :)

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 6:38 am

   Ja tule vain tänne >:)

  • Reply Kristiina 7 toukokuun, 2012 at 4:17 pm

   Kuulostit kyllä ihan asiantuntijalta tossa ku luettelit :-D JOOOO kesäksi Kuusamoon kotiin, ettei ois ees pitkä matka!!!!

 • Reply hanna 6 toukokuun, 2012 at 11:32 pm

  Mäkin taidan sun vuoksi vihdoinkin alkaa leinkkeilemään… Olin jo aloittanut terveellisemmän syömisen, sitten Vappu tuli jotenkin mun ja uuden ruokavalion väliin. Yhyy :( Pyöräilen nyt joka päivä ja tanssinkin aika usein, mutta kuntosaliin en vielä uskalla mennä. :D

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 5:59 am

   Mulla 2012 uuden vuoden lupausten pahimmat kolahdukset on koettu kaverin Anun synttäreillä, hiihtolomalla, pääsiäisenä ja vappuna – eli sama homma :D Kauhea mättö aina kun on joku juhlapäivä, varsinkin jos on darra. Koitetaan nyt tsempata? :)

 • Reply niipu 7 toukokuun, 2012 at 4:09 am

  http://niipu.blogspot.com/2012/05/tanssi.html hiihihi :)

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 5:56 am

   Oiii <3

 • Reply Lila 7 toukokuun, 2012 at 6:45 am

  Mulla on kauhea kriisi mihin vaihan Gym Everybodylta ku maailman paras ohjaaja lähtee sieltä toukokuun lopussa pois. :( Pitäs olla sellanen paikka, missä on sali ja jumpat mut joku tökkii Palestrassa ja KP:ssa en oo ihan vakuuttunu siitä kuntosalista, jumpat on kyllä hyviä. Pitää varmaan ostaa vaan salikortti johonkin äijäsalille ja alkaa juosta ulkona itekseen. :D Taidan myös lisätä sut heiaheiaan jos saa? :) Liikun nyt tosin säälittävän vähän kun pitäs tällä viikolla palauttaa oppari ja sen parissa on nyt vierähtäny hetki jos toinenkin.. :D

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 6:51 am

   Lisää ihmeessä! Ja ei tarvi mitenkään puolustella liikkumisia, kyllä mullakin on semmosia yhdet portaat viikossa -liikuntakausia :D

   Mutta hei, ootko siis käyny Palestrassa? Ku mie että haluatko tulla käymään siellä ryhmäliikuntatunnille mun kans? Mulla on kaveri/tutustumiskäyntejä nimittäin käyttämättä, ja siis ei tarvi välttämättä olla mun kans mutta että pääset minun kautta ilmaiseksi testaileen kahdelle tunnille :D Voidaan mennä semmosille joista tykkäät, saat vaikka ite valita lajit niin mie voin valita hyvien ohjaajien tunnit niistä lajeista että tulee hyvä kuva hehe. Mutta niin, pistä vaikka Facebookissa viestiä jos haluat tulla! Tai vastaa tähän, miten vain :)

  • Reply Lila 7 toukokuun, 2012 at 7:57 am

   Kääk oispa kyllä kiva! En oo nimittäin koskaan käyny koko paikassa! :) Lisään sut kohta fb nii voijaan jutella lisää, älä ihmettele kuka hyyppä lisää sut :D

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 6:32 pm

   Jeje :)

 • Reply Annastiina 7 toukokuun, 2012 at 6:53 am

  Tykkäsin! ((: Voisin lisäillä myös Heiaheiakamuksi, sitä enemmän tsemppiä mitä enemmän kamuja! ;D

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 7:37 am

   Jee kiitti :)

 • Reply Ella 7 toukokuun, 2012 at 7:22 am

  Mäkin oon suunnitellut aloittavani säännöllisen lenkkeilyn. Pieni kunnon kohotus ei tosiaan olisi pahitteeksi, mun liikkumiset kun rajoittuu aika pitkälti siihen kävelyyn… Ja nyt kun kaikilla muillakin on joku tommonen projekti meneillään, tuntuu että itsenkin on vähän pakko tehdä jotain :D

  Zumbaa en ole vieläkään kokeillut, pitäisi käydä jollain tunnilla katsomassa millaista se on!

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 7:39 am

   Tästä on hyvä alottaa ku kesä tulee :) Ja käy kokeileen, mie ainakin tykkään!

 • Reply iina 7 toukokuun, 2012 at 12:17 pm

  Mä ostin maaliskuun lopussa 3kk:n kortin kuntosalille. Oon käynyt sitten siitä asti 2-5 kertaa viikossa ryhmäliikuntatunneilla. Meiän sali on niin pieni, että erilaisia tunteja on aika vähän tarjolla. Oon itse käynyt zumbassa, spinningissä, venyttelyssä ja combatissa. Ja combattiin oon aivan rakastunu! Ai että siitä tulee hyvä fiilis.
  Oon myös tosi innoissani, että tänne tulee viikon päästä tiistaina joku tyyppi pitämään sh'bamia ja bodyjamin testitunnit! Itse tykkään vauhdikkaista ja tanssillisemmista tunneista. Käynkin myös ihan tanssitunneilla pari kertaa viikossa! :)

  Itse kuntosalin puolelle en oo vielä uskaltautunut… haha. Pitäis saaha aikataulut yhteen jonku kaverin kanssa ja mennä yhessä sitte!

  No jopas tuli höpötys. Haha, tykkään kyllä lukea sun treenailujuttuja niin ehkä säkin viitsit lukea muiden! :)

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 1:02 pm

   Combatti on kyllä ihanaa! Ja oi Sh'Bamkin on kivaa hommaa – BodyJamissa en oo niin pitkään aikaan käyny etten osaa siitä oikein enää sanoa mitään. Ja joo tiiän tuo salikynnyksen, miekään en kehannu käydä siellä yksin ennen kuin tutustuin kunnolla niihin juttuihin :D Ne on pelottavia ne laitteet ja koviksen näköiset tyypit siellä!

   Totta kai saa höpötellä, mukava lukea <3

 • Reply maria 7 toukokuun, 2012 at 5:53 pm

  nää sun liikuntapostaukset on antanu ittelleniki sysäyksen salille menoon tms:)! tosi ihania tällaiset postaukset varsinkin :)

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 6:30 pm

   Kiitos, ihan huippua kuulla! Iteki aina tarvii vähän tsemppiä liikkumiseen ja sitä tulee etsittyä motivoivia juttuja joka paikasta niin jotenki kiva jos joku pystyy taas motivoitumaan näistä :)

 • Reply Jenna 7 toukokuun, 2012 at 7:32 pm

  Miten sää ehit liikkua jopa kolme tuntia yhtenä päivänä! >;O

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 7:34 pm

   Da answer is…. välivuosi! En miekään lukion aikana jaksanu montaa tuntia painaa yhden päivän aikana. Mulla on töitä yleensä vaan viikonloppuisin eikä arkena oo muita velvollisuuksia kuin pikkusiskon haku iltapäiväkerhosta kolmelta sekä sen jälkeen tehdä sille ruoka ja auttaa läksyissä – muuten on koko päivä aikaa tehdä mitä halluu :)

  • Reply Jenna 9 toukokuun, 2012 at 3:51 pm

   Mullaki on välivuosi! Mutta silti tuntuu että en varmaan ite ehtis (=jaksais) liikkua kolme tuntia per päivä x)

  • Reply Sita 9 toukokuun, 2012 at 3:56 pm

   No en miekään nyt aina tietenkään, varsinkin kun tulee semmonen mähökausi jolloin vaan ryyppään ja syön roskaruokaa :D Mutta välillä tulee se innostus(/pakkomielle) jolloin jaksaa vaikka sen kolme tuntia, haha.

 • Reply Anonyymi 7 toukokuun, 2012 at 8:40 pm

  Tykkään näistä treenipostauksista ja varsinki sitä "proteiinipostausta" odotan innolla! Kesäksi on jo hommattu salikortti ja talven aikana oon onneksi saanu kuntoa jo kohotettua aikalailla. Nii ja muuten, lenkkikausi on aina ;)

  • Reply Sita 7 toukokuun, 2012 at 8:47 pm

   Oiii kuulostaa hyvältä! Ja kiitos, kiva kuulla etten tee näitä turhaan :) Mulla ei oo lenkkikausi aina, en tykkää kylmässä juoksemisesta :D En tiiä onko tuo nyt sitten tekosyy, mutta jotenkin mieluummin juoksen vaikka salin matolla kuin miinusasteissa. (Toisaalta toinen ääripääkään ei oo kiva, Thaimaassa kun lenkkeilin niin huh heijaa se oli ihan järkyttävää se auringon paahde, vaikka kuinka aikaisin yritti lähteä lenkille niin aina meinas saada auringonpistoksen.)

  • Reply Anonyymi 11 toukokuun, 2012 at 11:17 am

   Totta, en minäkään tuommosissa "ääriolosuhteissa" halua lenkkeillä :D Mielelläni vaihtaisinkin ne lumikinokset juoksumattoon, mutta siihen ei oo vielä ollu mahdollisuutta. Toisaalta ulkona juostessa vaihtuu sentään maisemat!

 • Reply Kara M. 12 toukokuun, 2012 at 10:34 am

  Jee, tykkäsin! :)

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 2:18 pm

   Thanks, kiva kuulla :)

  Jätä vastaus