Tenniksen testausta Hukassa

11 syyskuun, 2012

Photobucket

Yhteistyössä Hukka.
Mun ja Hukan blogiyhteistyö alkoi viikko sitten, ja ensimmäinen juttu, jota Hukan porukat halusivat minun testaavan, oli tennis. Tarkemmin sanottuna kyseessä oli Tervetuloa tenniksen pariin -tunti, joka järjestetään Hukassa joka toinen maanantai ja joka on Hukan jäsenille ilmainen. TTP-tunnille saa mennä, vaikkei olisi koskaan ennen koskenutkaan tennismailaan; ideana nimenomaan on se, että osallistuja saa ihan sitä ihka ensimmäistä ensituntumaa lajiin, sekä tutustuu Hukan tarjoamiin mahdollisuuksiin pelata tennistä.
Okei, pakko kertoa pieni salaisuus. Kuten kaikki kauemmin blogia seurailleet tietääkin, mie en oo ihan ensikertailainen tenniksen suhteen. Oon nuorempana harrastanut sitä tanssin ohella, itse asiassa niinkin kauan kuin seitsemisen vuotta. Mie myös kävin kisoissa, tosin yhtä Vuokatin juhannustenniskilpailun voittoa lukuunottamatta jäädyin kuin jääpuikko melkein joka pelissä ja loppujen lopuksi nakkelin vaan mailaa ympäri kenttää, kun meni hermot huonoon pelaamiseen, hahah. Tiesittekö muuten, että Oulu on mulle tuttu kaupunki juuri tenniskisojen takia? Aikoinaan ajettiin monta kertaa vuodessa Rovsin tennisbussilla Nallikariin ja käytiin muiden junnujen kanssa pelaamassa Nallisportissa. Tätä kautta myös Tervetuloa tenniksen pariin -tunnin vetäjä Anttukin on mulle ennestään tuttu tapaus :)
Tykkäsin kyllä aina tenniksestä, ja silleen harmittikin lopettaa lajin treenailu silloin lukion alussa – aikaa säännöllisille harjoituksille ei vaan oikein ollut koulun ja työn ohella. En ole nyt viimeisen viiden vuoden aikana tarttunut mailaan kuin korkeintaan kaksi kertaa, ja odotinkin tätä tennistuntia mielenkiinnolla…

Photobucket

Ensimmäiseksi TTP-tunnilla kartoitettiin vähän ilmoittautuneiden pelitaustoja. Tällä kertaa ihan ensikertalaisia ei löytynyt, joten lähdettiin heti pallottelemaan alkulämpöä ja sen jälkeen käytiin vähän läpi peruslyöntejä eli kämmentä ja rystyä. Ensimmäistä kertaa tennistä kokeileville tunti kyllä ehdottomasti sopii siinäkin mielessä, että ryhmään otetaan joka kerralla vain kuusi ensimmäiseksi ilmoittautunutta; ryhmän tunkua ei ole, vaan TTP:n vetäjältä Antulta saa oikein kädestä pitäen -opastusta jos haluaa!
No miltäs se paluu tenniksen pariin tuntui entiseltä (tupla)syöttömestarilta näin vuosien jälkeen?

Photobucket

Kuten ylläolevan kuvan pullaposkihymystä voi päätellä: ihan superhienolta! En oikeasti oo muistanut, kuinka ihanaa tennis on – pelkästään tennishameeseen pukeutuminen ja mailan pitäminen kädessä tuntui jo mahtavalta, saati sitten kun lopputunnista lyönnit alkoi kulkea ja sai alkaa lyömään jo vähän lujempaa ja oii. Okei myönnän, että alkupallottelun aikana en edes osunut palloon (siis löin ohi, huti, edes hipaisematta mailalla palloa), mutta pikkuhiljaa osuma siirtyi pokan kautta jänteisiin ja tatsi alkoi palailla takaisin. Oli hyvä sattuma, että mun kanssa TTP-tunnilla ollut tyyppi oli myös pelannut aikaisemmin, ja pystyttiin pallottelemaan suhteellisen helposti.
Ja jos joku pohtii, minkälaista tennis on liikuntana… No sanotaanko, että aika pirun hyvää sellaista! Kyllä se pallon perässä juokseminen vaan nostaa sykettä, ja parasta on, ettei hengästymistä ja niinsanottua treeniä edes huomaa kuin vasta pallojen välissä – sellainen kevytkin adrenaliini vie ”tama-on-liikuntaa-tama-on-liikuntaa” ajatukset pois. Sitä keskittyy itse pelaamiseen ja hyvään fiilikseen.

Photobucket

Eli siis, Tervetuloa tenniksen pariin -tunti vedetään Hukassa joka toinen maanantai klo 19-20. Sinne voi siis mennä aivan ensikertalaisena, mutta kuten huomasitte, myös tällaiset pallotuntumaa metsästävät tyypit kuten mie ovat ihan tervetulleita. Samallahan voi ehkä löytää itselleen samantasoisen pelikaverin. Hukassahan saa tenniskenttiä vuokrata jäsenyyden piikkiin esimerkiksi netissä, ja pelikavereita voi löytää kätevästi myös tenniskenttien ilmoitustaululta.
Mutta jos haluaa kunnon ohjausta itselleen, Hukalla on tarjota myös tenniksen valmennusryhmiä. Tiistain ryhmiä on yhteensä kolme: taso 1 tennikseen tutustuville, taso 2 jo vähän enemmän pelanneille ja taso 3 edistyneille pelaajille. Keskiviikkona ja torstaina taas on mahdollista saada valmennusta kahden-kolmen hengen pienryhmissä, joissa ryhmän voi itse koota ja joissa valmennus voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaan. Lisäksi joka toinen perjantai Hukassa pidetään tennisklubi-ilta (paremman ilmauksen puutteessa), jolloin tenniskentät ovat varattuna ainoastaan jäsenien käyttöön ja kentille saa mennä vapaasti pelaamaan – voi vaikka haastaa jonkun toisen hukkalaiseen tiukkaan matsiin, hehe. Lisätiedot, kuten hinnat, infoa Hukan tenniskoutsista sekä valmennuskurssien kestot löytyvät klikkaamalla tästä!
Mie itse ihastuin kyllä taas tennikseen niin vahvasti, että tästä lähtien on pakko päästä pelailemaan vähän useammin kuin kerran kolmessa vuodessa. En valmennusryhmistä tiedä vielä, mutta ainakin omatoimista kentän varailua tulee tapahtumaan lähiviikkoina. Katotaan, kuka vanha oululainen tenniskamu uskaltaa lähteä mun kanssa läiskimään, haha.
Ilmoittautumiset Tervetuloa tenniksen pariin -tunnille sekä valmennusryhmiin voi tehdä soittamalla Hukan vastaanottoon (puh. 020 7811 760). Ensikertalaisille suosittelen kyllä lämpimästi TTP:hen osallistumista. Mukaan vaan sisäpelikengät ja rennot vaatteet; mailan sekä tiedon siitä, miten päin sitä pidetään kädessä, saat sitten paikan päällä :)
Sellaista tällä kertaa! Onko siellä ruudun toisella puolella tenniksen pelaajia? Tai ketään lajista kiinnostuneita?

45 Kommenttia

 • Reply Essi 12 syyskuun, 2012 at 5:53 am

  Joskus yläasteella oon kerran "pelannu" tennistä. Lajina aika huikee, mutta hemmetin vaikeeta!

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 1:53 pm

   Joo onhan se vähän vaikeaa kun pallo lähtee niin helposti lujaa ja väärään suuntaan :D vertaa vaikka sulkapalloon

 • Reply Nina 12 syyskuun, 2012 at 9:34 am

  Oo kuulostaapa hyvälle! :D Mä pelasin kans ennen mutta nyt vois käydä jokupäivä testaamassa tuolla, että osuuko enää palloon :D

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 2:04 pm

   Joo se on hauska nähdä miten lähtee tauon jälkeen :)

 • Reply Charlotte 12 syyskuun, 2012 at 9:55 am

  voi mä rakastan tennistä, pari mailaakin löytyy. Harmi vaan että täällä en oo päässy kertaakaan palloa mäiskimään kun tuttavapiirissä ei oo ketään halukasta :(

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 2:18 pm

   Oi mulla on ikävä mun mailaa! Pitää hakea se Rovaniemeltä :) hmp vähän tylsää, sun pitää ettiä joku vieras pelikamu!

 • Reply Anonyymi 12 syyskuun, 2012 at 11:10 am

  haha ihana etten oo ainoo :D minäkin oon pelannu jotain 7 vuotta ja voittanu yhet kisat

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 2:16 pm

   Haha söpö :D no kyllä mie oikeasti voitin useammatkin kisat pienenä mutta suhteessa kisojen määrään niin aika surkeaa :D no mie olin aina enemmän tanssityttö, tanssissa menestyin vähän paremmin

 • Reply sanni 12 syyskuun, 2012 at 11:19 am

  mä oon miettiny miks tenniksessä pitää pukeutua just hameeseen?

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 2:12 pm

   Mie uskon että se on vaan tapa joka on jääny, kyllä mulla joskus pentuna oli aina housut eikä se ollu mitenkään ihmeellistä! Mutta jos pitäis perustella miks hame on hyvä niin siksi että se on keveä eikä oo tiellä – tietenki hameisiin on yleensä ommeltu shortsit ettei paikat vilku ja pallon saa niiden shortsien taskuun syötön ajaksi :)

  • Reply Anonyymi 12 syyskuun, 2012 at 4:38 pm

   sillon kauan sitten ku tennis "keksittiin" niin hovineidit pelas tennistä pitkissä hameissa :)

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 6:36 pm

   Aa no niin mie vähän uumoilinki! :)

 • Reply Nosyy 12 syyskuun, 2012 at 11:22 am

  Iiks nyt tuli hirvee himo alottaa tennis! Vaikuttaa kivalta : )

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 2:02 pm

   Käy kokeileen hihi :)

 • Reply Anonyymi 12 syyskuun, 2012 at 1:15 pm

  ja mä taas oon miettynyt missä se kysymys postaus on?

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 1:40 pm

   No vasta pari päivää sitten eli sunnuntaina loppui kyselyaika, maantaina ja tiistaina oon ollut yliopistolla enkä oo ehtinyt postausta tekemään – tuli aika paljon kysymyksiä, jos et huomannu.

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 2:06 pm

   Mutta tulossa on :)

  • Reply Anonyymi 12 syyskuun, 2012 at 4:44 pm

   aikaa myöten et enää vaikutakaan ihan niin herttaselta :S

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 5:02 pm

   Mmm no jos minun vastaus oli sun mielestä vähän tyly niin niin oli minusta kysymyskin, ehkä siksi laitoin miten laitoin : Mulla on ollut vähän paskoja päiviä nyt viime päivät, ja oon pahoillani! Ei pitäis lukea eikä vastata kommentteihin sillon kun on itkuinen ja ahdistunut olo mutta sitä aina toivoo että kommenteista löytyis piristystä omaan oloon. Siksi niitä tulee luettua, ja osittain siksi sitä loukkaantuu vähän liian herkästi ku on herkällä tuulella. Toivottavasti ymmärrät :) mutta saa minua vihatakki, en kiellä! :D enkä oo koskaan sanonu että oon mikään täydellinen enkeli, kyllä mullaki kiukuttaa itkettää ahdistaa vituttaa, kaikki tunteet löytyy joskus :D

 • Reply Nella 12 syyskuun, 2012 at 2:28 pm

  Harrastin itsekkin Rovsissa tennistä, mutta päätin lopettaa kun koulu vei ajan ja kiinnostus alkoi loppua! Ja täytyy sanoa että en ole ikinä kuullut että on "oikea ja rysty", minulle ja valmentajilleni se on aina ollut "kämmen ja rysty"! :D HYVÄÄ SYKSYÄ!!! Harmi kun muutit Ouluun ;( Mun paraskaveri asuu kuitenkin siellä:))

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 2:48 pm

   Apua miks oon kirjottanu oikea?? :DD hahhaha mikä mua vaivaa

 • Reply Elsa 12 syyskuun, 2012 at 2:28 pm

  Oon ite kanssa joskus pelannu tennistä, en kyllä kisoissa ihmeemmin pärjänny kun aina tahto loppu jossai kohtaa peliä tai sitte jännitin jotenki:) lopetin oikeestaan vaan sen takia, että tanssiharkkojen ohella tennis vei liikaa aikaa, vaikka tykkäsinki siitä hirveesti! pitäis löytää kans joku pallottelukaveri jonka kans joskus kävis pelailemassa, ko isoveljen kanssa en oo uskaltautunu mennä ko sen palloista saisin ehkä yhden kymmenestä palautettuu, vois kärsivällisyys loppuu kesken:DD

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 5:54 pm

   Haa sama tarina! Ja sun pitää sanoa isoveljelle että ottaa iisimmin >:)

 • Reply Anonyymi 12 syyskuun, 2012 at 4:37 pm

  se on muuten rysty ja kämmen, eikä oikea ;)

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 5:27 pm

   Joo tiiän, en tajua mikä aivopieru mulla on tullu :DD

 • Reply Anonyymi 12 syyskuun, 2012 at 4:52 pm

  Alan kyllä ehdottomasti seuraamaan sun blogia! Ittekin käyn Hukassa treenailemassa, aivan mahtava paikka :)

  • Reply Sita 12 syyskuun, 2012 at 5:37 pm

   Jee kiva kuulla :) Mieki oon tykänny kyllä nyt ku oon käyny, huiput ohjaajat ja hienot tilat!

 • Reply Nik 12 syyskuun, 2012 at 5:37 pm

  Tennis vois olla sellanen laji, josta saattasin itsekin innostua, jos vaan sais aikaseksi kokeilla. :D

  Ja tuo ensimmäinen kuva on jotenki tosi kiva!

  • Reply Sita 24 syyskuun, 2012 at 10:13 am

   Kannattaa testata, se on kyllä hauskaa :) hihi kiitti!

 • Reply Anonyymi 12 syyskuun, 2012 at 5:45 pm

  sinä oot niin ihanan olonen tyyppi, oikee luonnonlapsi :) pidän kovasti blogistasi, huippu!! :)

  • Reply Sita 24 syyskuun, 2012 at 10:14 am

   Sie taidat olla ihana tyyppi :)

 • Reply iina 12 syyskuun, 2012 at 5:59 pm

  ite luin tossa keväällä Andre Agassin kirjan ja kyllä on siitä asti piillyt takaraivossa pieni into kokeilla tennistä! en tiiä oisko musta siihen, oon vähä semmone pallonpelkääjä haha :D
  tykkääntykkääntykkään susta ja sun blogista ♥

  ps. millon mennään kakulle! :-) ja oot luvannu tarjota mulle jätskinki hahaha:)

  • Reply Sita 24 syyskuun, 2012 at 10:14 am

   :D Pallonpelkääjä! Mullaki on kerran tullu tennispallo naamaan, ja yhesti mahaanki kai. Ei tuntunu kivalta….

   En tiiä meän pitää sopia joku aika!!

 • Reply kaisa 13 syyskuun, 2012 at 10:52 am

  Oi ihana sinä! Mä vihaan tennistä ihan helkkaristi – niinkun kaikkia muitakin pallolajeja:D En ikinä osu palloon ja turhaudun ja aargh

  • Reply Sita 24 syyskuun, 2012 at 10:14 am

   :D Joo se turhautuminen on jotenki ihan kamalaa pallopeileissä, yääh

 • Reply Nea 13 syyskuun, 2012 at 11:27 am

  Tennis on ihan törkeen kivaa! Pienenä tuli pelattua mutta nyt pelaaminen on jääny vähemmälle:/

  • Reply Sita 24 syyskuun, 2012 at 10:15 am

   Nyt aletaan uudestaan pelaan? :)

 • Reply Anonyymi 13 syyskuun, 2012 at 7:54 pm

  Hukkakuume senku kasvaa! Vielä pitäs muutama päivä malttaa, nii sitte pääsen taas treenailemaan :)

  • Reply Sita 24 syyskuun, 2012 at 10:15 am

   Jee kivaa että pääset takasi treenin makuun, se odottaminen on niin ärsyttävää jos on ollu vaikka kipeä!

 • Reply Kristiina 13 syyskuun, 2012 at 8:39 pm

  Mä kaipaan sua ja sun postauksia, missä sä oot?? <3

  • Reply Sita 24 syyskuun, 2012 at 10:15 am

   <3

 • Reply Anonyymi 17 syyskuun, 2012 at 8:14 am

  en oikein osaa selittää miksi, mutta jotenkin tämä hukka-yhteistyö tuntuu mun mielestä vähän typerältä molempien osapuolten kannalta. tai tuntuu, että sun pitää kirjottaa tietty määrä positiivisia hukka/urheilupostauksia, joissa mainostat hukkaa, ja hukka linkittää niitä facebookryhmäänsä. en tiedä, jotenkin liian mainoskampanjamaista mun makuun :) mutta hienoa, että oot viihtynyt hukassa ja oulussa! hyviä treenejä ja tsemppiä kouluhommiin!

  • Reply Sita 17 syyskuun, 2012 at 8:31 am

   Toinen puoli meni oikein! Siis joo mie teen näitä postauksia, mutta mun vastine näistä on se että saan käydä Hukassa ilmaiseksi – ei se että ne linkittää mun postauksia omille sivuilleen :) Mie oon ite tähän asetelmaan niin tyytyväinen kuin voi olla (onhan tämä minun idea alunperin :D), joten olis kiva kuulla, onko sulla joku visio, miten tällainen blogiyhteistyö toimisi paremmin? Mikä tekisi siitä vähemmän mainoskampanjamaisen?

   Kiitti paljon tsempeistä ja mielipiteestä :)

 • Reply saara 20 syyskuun, 2012 at 3:08 pm

  Itse harrastan tennistä! Oon nyt lukiossa ja oon harrastanu tota nyt vuoden :) Mulla riittä ihan hyvin aika sillä täällä Salossa noita harkkoja on vaan kerran viikossa.. Toisaalta olis kiva käydä vähän useamminkin ni sais enemmän liikuntaa.. Pitää kysyä valmentajalta! Tulee ihan älyttömän hyvä fiilis pelailusta kun menee hyvin! Se on paras tunne kun tietää et on kehittynyt!

  • Reply Sita 24 syyskuun, 2012 at 10:16 am

   Joo niin tuleeki! Ja tällaset lajit on just kivoja siks ku voi huomata sen kehityksen ihan konkreettisesti :) True dat

  Jätä vastaus