Syksyä ja arkea

2 lokakuun, 2015

image
 

Eilen syksy oli kaunis. Aurinko paistoi, tuuli kahisutteli keskustan puistoissa puiden oransseja latvoja ja mulla ei ollut kiire. Päivän pakollisiin kuului yksi luento, mutta muuten olin vapaa suunnitelmista. Äkkiä se päivä kuitenkin vaihtuu iltaan, jos käy yliopistolla, kaupassa ja salilla – siihen vielä kokkailut ja syömiset päälle, niin kello onkin yhtäkkiä kymmenen eikä jaksa muuta kuin mötköttää telkkarin ääressä.Tänään taas sekä sää että fiilis on ollut vähän vähemmän aurinkoinen. Aamulla mulla väsytti herätessä enemmän kuin pitkään aikaan ja kahvikin oli loppunut. Onneksi yliopistolla piristyi ruotsin luennolla, jota ennen hain take away -kahvin maidolla ja kermalla, haha. Harmi, ettei ilmat muuttuneet mun mielen mukana, vaan tuolla on edelleen yhtä sateista kuin aamulla (ja vissiin pitäisi tulla jokin myrskykin iltapäivällä, iik).

Tällä hetkellä tämä perus arki kyllä maistuu, vaikka se koostuukin lähinnä kolmiosta koti-yliopisto-kuntosali. Musta tuntuu, että lataan tällä hetkellä akkuja ja varastoja (niin henkisiä kuin rahallisia) joulukuuta varten. Jos oon nyt ahkera, vietän tylsää elämää säästäen rahaa ja hoidan kouluhommia pois alta niin pystyn ehkä lähtemään Thaimaahan kandin kirjoittamisen jälkeen. On niin kova ikävä äitiä ja kaikkia sukulaisia! Mutta ei tuo mun arkikolmio oo yhtään paha siinä mielessä, että esimerkiksi meän tyttöjä näkee yliopistolla ja Hukassa melkein joka päivä, vaikkei sellaista kyläilyä ehtisikään harrastaa arjen keskellä.

 

image
 

Tällä hetkellä mie oikeastaan odottelen sitä, että pääsen kunnolla vauhtiin mun kandin kanssa ja saan keskittyä siihen oikein kunnolla. Aiheena on tosiaan bloggaajien käyttämät ilmaukset tuotelahjoista kerrottaessa, mutten oo vielä rajannut tutkimusta esimerkiksi lauserakenteisiin tai lauseenjäseniin. Pitää kerätä lisää aineistoa ja katsoa sitten, mitkä ilmaisut on yleisimpiä ja lähteä siltä pohjalta hahmottelemaan linjaa. Mullahan on jo vahva visio siitä, kuinka menen keskustan kahvilaan, tilaan ison latten ja hautaudun mukavaan nojatuoliin näpyttelemään kandia läppärillä – ja todellisuushan on varmaan sellainen, että kirjoitan tekstiä hirveällä vauhdilla yötä myöten joulukuun alussa ennen palautuspäivää :D

Ja oi, kandikahvittelun lisäksi mie odotan myös mun synttäreitä, jotka on kahden viikon päästä. Aattelin pitää naamiaisbileet, ja on oikeastaan aika jännää lähteä juhlimaan, kun viime kerta oli joskus elokuussa. Baariton elämä on kyllä ollut ihan super homma, säästää niin paljon rahaa ja mielenterveyttä.. Ei sitä tajuakaan, kuinka alakuloinen ja stressaantunut sitä oli usein juhlimisen jälkeen, eikä arkeen pääse heti maanantaina kunnolla mukaan. Oon ollut tänä syksynä aika tasaisen onnellinen ilman suurempia hermoromahduksia, haha. Tuntuu myös, että liikkumisessa on enemmän järkeä, kun treenejä ei käy nollaamassa joka lauantai.

 

image 

Apua, nyt se myrsky vissiin alkoi ulkona! Ikkunat paukkuu, saa nähdä miten sitä selviää töihin ilman sateenvarjoa. Paitsi että ei tuolla vissiin sada kovin pahasti, tuulee vaan hulluna.

Tänä viikonloppuna mulla onkin sekä lauantai että sunnuntai vapaata! Aika huippua, osa-aikaisena työntekijänä näitä osaa aina arvostaa. Olin jopa harkinnut, että lähtisin huomenna käymään ulkona, mutta tällä hetkellä tuntuu taas että haluan säästellä fiilistä synttäreille saakka ja pysyä ruokavaliossa. Vaikka pieniä lipsumisia on kyllä ollut; eilen tehtiin fajitaksia, o-ou. Lätyt oli tosin täysjyvää, enkä lätrännyt kastikkeilla niin kuin normaalisti, joten läheltä liippasi dieetin mukaista illallista… Ehkä.

Kiitos muuten tosi paljon kaikista kommenteista viime postauksiin. Niitä on tullut mukavan paljon verrattuna tavalliseen kommenttimäärään, tulee hyvä mieli kun saa palautetta ja höpötyksiä teiltä :) Mutta hei, mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille, palaillaan varmaan jo huomenna uuden postauksen merkeissä!

 

image 

Ei kommentteja

Jätä vastaus