Suuri(?) hiuspostaus

8 joulukuun, 2011

Moi ja kivaa torstaipäivää kaikille! Päätin toteuttaa saman tien postaustoiveen hiuksista. En tiiä, mitä tuolla tarkalleen ottaen tarkoitettiin, joten päätin vaan kertoa siitä, millainen reuhka mulla tällä hetkellä on ja miten sitä laitan. Ensin voisin kuitenkin kirjoittaa yleistä lätinää, josta saa yleiskuvan mun leijonanharjasta.

 

Ensinnäkin, oon tosi laiska laittaan hiuksia. En käytä lakkaa, en osaa tehdä hienoja kampauksia eikä ranskalaiset letit onnistu mun kömpelöillä sormilla – joten pakko tehdä tää tukkapostaus ihan jalat maassa -tyylillä, ettei kukaan luule että oikeasti osaisin jotain haufkoja temppuja. Yleensä mulla on hiukset isolla nutturalla tai auki (joko ihan vapaina tai pienet letit ohimoilta takaraivolle).

 

 

Toiseksi, mulla on tosi helposti takkuun menevät hiukset, aka ohuet hiussuortuvat. Tätä ominaisuutta on myös tehostanut parin vuoden takainen värjäys, jolloin halusin vaaleita raitoja. Vetyperoksidilla saa nopeasti ja näppärästi tosi vaaleita raitoja, sinänsä ihan hyvä aine tällaiselle hoppuhousulle, mutta mulla sattui olemaan jotain metallia tms. hiuksissa (tarttunut luultavasti suihkuveden kautta), jolloin hiukset ”syttyi palamaan”. Liekkejä ei ollut, mutta mun päästä kuului sellainen sihinä ja savuhöyryä leijaili folioista. Tämän takia mulla on niskassa sellaista haperotukkaa, ei ehkä nykyään niin huonokuntoista kuin värjäyksen jälkeen, mutta kuitenkin. Kolmanneksi vähän muutenkin mun värjäyshistoriaa: en oo ikinä värjännyt koko päätä kestovärillä vaan aina kevytväreillä, ja viimeisin värjäys tapahtui vuosi sitten helmikuussa ennen penkkareita mustalla värillä. Tuo musta on totta kai sekä peseytynyt, haalistunut että kasvanut pois, joten mun hiukset on nyt ehkä suurin piirtein luonnollisen väriset.

 

 

Shitten. Nykyinen hiustilanne on aika erilainen kuin ennen. Laitoin siis Thaimaassa permanentin ennen kuin palasin Suomeen. Kestokiharat + leikkaus maksoi yhteensä 25e, sisältäen myös jääkahvit, jotka juotiin permanentin vaikuttamista odotellessa.
Kun mulle ehdotettiin kestokiharoita, epäröin ensin monta päivää ennen kuin uskalsin mennä kampaamoon; pelkäsin, että mun valmiiksi kuivat hiukset menis vielä huonompaan kuntoon joko permanenttiaineesta tai koska thaimaalaiset kampaajat ei välttämättä osaisi käsitellä länsimaalaisia hiuksia. Mutta toisin kävi!

 

Oon ollu tähän uuteen tukkaan tosi tyytyväinen, varsinkin koska se on yllättävän helppohoitoinen. Suihkussa annan vain hoitoaineen vaikuttaa hiukan pidemmän aikaa ja kampaan hiukset läpi ennen kuin huuhtelen hoitoaineen pois.

 

Suihkun jälkeen laitan pyyhekuiviin suortuviin muotovaahtoa, esimerkiksi tätä Sunsilkin tököttiä. Pursotan vaahtoa kämmenelle, hieron sen sormilla ”lättänäksi” ja levitän muotovaahdon hiuksiin ikään kuin harjaamalla hiukset sormilla läpi. Viimeiseksi puristelen hiukset kasaan; otan kimpun suortuvia kämmenelle ja rutistan, niin että hius menee kiharalle. Valmista!

 

 

Ennen permanenttia en siis käyttäny mitään muotovaahtoja, lähinnä vaan harjasin suihkun jälkeen ja that’s it. Mun juhlakampauksetkin on aika samanlaisia kuin arkikampaukset, eli en yleensä panosta hiuksilla vaan mieluummin vaikka asusteilla. Jos haluan kunnollisen kampauksen jotain tilaisuutta varten, käännyn mun kampaaja-äitipuolen puoleen. En oo muuten koittanu vielä suoristaa tätä tukkaa, saa nähdä miten permanentti reagoi GHD:hen.. Mutta yleisesti ottaen, oon kyllä tykännyt kestokiharoista, mulla oli muutenkin aina öisin nutturalla hiukset sitä varten että saisin päiväksi kiharat, niin periaatteessa mikään ei oo muuttunu; kiharat tulee vaan suihkussa käymisestä eikä nutturasta.

Mutta joo, siinäpä oli sellanen postaus tällä kertaa!

25 Kommenttia

 • Reply Jade 8 joulukuun, 2011 at 1:42 pm

  Että oon rakastunu sun hiuksiis :D Kasvaispa omatki nopsaa noin pitkiks.

  Btw voisitko joskus tehä tutoa siitä, että miten teet ton perusnutturan?

 • Reply piglet 8 joulukuun, 2011 at 1:47 pm

  Aaa että ku ois itelläki tuommotteet hiukset, oon kade!

  Terveisin ikuinen e-rit-täin ohuet (ja lyhyet) hiukset omaava :D

 • Reply Sita 8 joulukuun, 2011 at 2:29 pm

  Jade: Ei se auta kuin odotella :) Ja muuten voisin mutta kun teen sen ihan vaan ponnarille pyörittelemällä, en usko että se auttais kovinkaan paljoa ketään :D

  piglet: Noo kyllä ne siitä kasvaa jos jaksaa vaan ootella! :)

 • Reply mirkaaaaa 8 joulukuun, 2011 at 5:29 pm

  apua oon kade noista sun hiuksista!!
  kadun kyl suuresti et leikkasin pari kuukautta sitte hiukset lyhyiks :D

 • Reply Anonyymi 8 joulukuun, 2011 at 6:34 pm

  Ahihih, mie jotenkin samaistun siuhu! :D Mitä jaksan tehä omille hiuksille, jumalaton nuttura, ranskalainen- tai amerikkalainenletti ja joskus kalanruoto. Siinäpä ne.Ja oma tukka on kolme kertaa normaalia paksumpi, korkkiruuvikihara luonnostaan ja suorana puoleen selkään. Yep, näillä mennää. 8)Mutta siun tukka on ihana! :) Ei tuollaselle ihanuudelle tartte hienouksia edes tehdä, kun se asettuu noin kivasti luonnostaan.

  Anteeks, pakko ihmetellä tuota raita-juttua. Eikö se parturi-kampaaja muka huomannut heti ensimmäisten folioiden kohdalla, että ne kuumenee sikana?!! :o Tummassa tukassa rauta on tietty vaikeampi juttu, sitä kun ei paljaalla silmällä näe (toisin kuin vaaleassa, joka menee vihreäksi), mutta silti! Huoh, olenpas ylpeä ammattitovereistani.

  -Vilma vaan :)

 • Reply Sita 8 joulukuun, 2011 at 8:47 pm

  mirkaaa: Elä oo turhaan, kuivaa käkkärää tääki välillä on!

  Vilma: Korkkiruuvikihara kuulostaa ihanalta! Varsinkin tollasena paksuna :) vaikka varmasti välillä tuottaakin päänvaivaa joskus. Tuosta raitajutusta; kampaaja aka äitipuoli on ennenkin (kauan sitten) pistäny vaaleita raitoja eikä sillon reagoinu noin, luultavasti siksi ei huomannu kun ei sen kummemmin kiinnittäny huomiota asiaan. Ja kun kotona värjättiin sellasilla rennoilla meiningeillä :) Mutta ookin ylpeä, pitää se tunnistaa tuollaset jos yhtään vieraampaa päätä meinaa käsitellä! Meillä tilanne kuitenkin vähän helpompi selvitellä, vaikka ihan nauramalla – asiakkaalle taas ei voi oikein vaan nauraa.. :D

 • Reply Linda 9 joulukuun, 2011 at 10:13 am

  Voi että oon kade, tollaset hiukset olis unelma!:)

  http://mysecrets-linda.blogspot.com/

 • Reply Sita 9 joulukuun, 2011 at 1:40 pm

  Linda: :) Kiitti!

 • Reply Jasmin 9 joulukuun, 2011 at 8:48 pm

  Voi ai että kun oon kateellinen kun omistat noin ihanat hiukset! Haluan! Itselläni on vaan lyhyet tyhmät tylsät ja kaikin puolin vammaset hiukset :DD

 • Reply Kaisa 10 joulukuun, 2011 at 7:35 am

  Ihanat hiukset ja superkiva postaus. Sun blogi on mahtavassa nousukiidossa lukijoiden suhteen! Jes! You go girl!!

 • Reply Sita 10 joulukuun, 2011 at 3:01 pm

  Jasmin: Sulla on ihanat hiukset, höpö höpö! Ihanan värisetki.

  Kaisa: Haha tsemppaaja. Oot ihana!

 • Reply Hanilo 14 joulukuun, 2011 at 8:16 pm

  Sulla on aivan älyttömän ihanat hiukset! tuo sun nuttura näyttää tosi muhkeelta. :)

 • Reply Sita 14 joulukuun, 2011 at 8:56 pm

  Hanilo: Kiitos! Jos oon harjannu hiukset niin ei tuu noin muhkea nuttura :D

 • Reply Maria 16 joulukuun, 2011 at 8:53 pm

  Aivan ihanat hiukset! pitääpä itekkin kokeilla tuota sunsilkin ainetta :)

 • Reply Sita 17 joulukuun, 2011 at 2:31 pm

  Maria: Kiitti! Apua myydäänköhän tuota ees enää, siitä on niin pitkä aika ku oon ostanu tuon :D Oon niin laiska ostaan kauneudenhoitotuotteita..

 • Reply Anonyymi 5 tammikuun, 2012 at 5:27 pm

  Ihanat hiukset! Miten sait ne noin muhkeiksi ja tuuheiksi? Kelpaisi mullekkim :)

 • Reply Sita 5 tammikuun, 2012 at 6:57 pm

  Anonyymi: En kai mitenkään sen kummemmin :D Permanentilla?

 • Reply Ann 26 toukokuun, 2012 at 7:42 pm

  Hei siis onko sulla nyt luonnostaaan ihan suorat hiukset :) ?

  • Reply Sita 27 toukokuun, 2012 at 7:41 am

   Ei oo tikkusuorat vaan vähän ehkä lainehtivat :) Sellaiset että jos laittaa nutturalla tukan niin se kyllä kihartuu helposti.

  • Reply Ann 27 toukokuun, 2012 at 2:57 pm

   AA.. okei :) siistiä, oon ihan in love sun hiuksiin :)

 • Reply Anonyymi 4 heinäkuun, 2012 at 11:06 am

  Ihana tucca! Monta vuotta on pitänyt kasvattaa? :-)

  • Reply Sita 14 lokakuun, 2012 at 3:32 pm

   Voi mie en ees muista! Olisko neljä :)

 • Reply Wendy 14 toukokuun, 2013 at 5:22 am

  Muhun iski hirmu kova hiuskateus :D Oon vasta vähän aikaa sitten löytänyt sun blogin niin sorry kun kommentoin ihan joka postaukseen! Mutta kun sulla on kiva blogi.

 • Reply Anonyymi 20 kesäkuun, 2013 at 11:56 am

  Ihanat hiukset♥ Oon kade sulle. Mulla on vaa kainaloihin ylettyvät hiukset! :(

 • Reply Milka Kosonen 1 helmikuun, 2014 at 2:11 pm

  Moikka, muistelinkin et sulla oli täällä tämmönen postia haha! Mua on alkanu kiinnostaan permanentin laittaminen nyt ihan toden teolla. menikö hiukset tästä käsittelystä huonokuntsiksi ja kuivuiko ne kauheesti?

 • Jätä vastaus