Pörrötakki ja kuulumiset

18 huhtikuun, 2015

image

 

Moikka!

Lupasin tehdä teille pienen tilannekatsauksen mun tämänhetkiseen elämään ja kertoa kuulumisia viime päiviltä ja viikoilta – ei sillä, että tässä mun arjessa mitään erityisen ihmeellistä olisi ollut, mutta muutoksia on tapahtunut ja kaikista kivoista jutuista on mukava kertoa. Tämän kuun isoin juttu on ollut ehdottomasti työpaikan vaihtuminen: en tosiaan enää käy Kempeleessä myymässä alusvaatteita, vaan nykyään oon Oulun keskustan Stadiumin myyjä. Oon ollut töissä nyt vajaat pari viikkoa ja ihan huippua on kyllä ollut, ei voi muuta sanoa :) Paitsi että rahat loppuu, kun pitää ostella ihania pinkkejä jumppavaatteita joka päivä… Perkele.

Tämän postauksen kuvat on tosin otettu jo ennen Stadiumin avajaisia. Näin tuolloin pitkästä aikaa Valtteria ja Jannea! Ja noita mussukoitahan on aina ihana nähdä – tarvitseeko tuota edes aina sanoa erikseen :)

 

image
image
image

Käytiin vaihtelun vuoksi kahvilla Oulun Puistolassa. Paikassa on mun mielestä melko kallista, mutta toisaalta valikoimaan kuuluu kyllä aika herkullisia ruokiakin.

image
image

 

Mutta tosiaan, mulle kuuluu kyllä hyvää. On vaan niin ihanaa, kun kesä lähestyy ja ulkona alkaa olla semi lämmintä ja valoisaa. Kuten monet varmaan tietää, mie rakastan suunnitella kaikkea mahdollista (en ihmettelisi, vaikka joskus kirjoittaisin kalenteriin ”Herää. Pue vaatteet. Pese hampaat”), joten oon tietenkin jo luonnostellut ensi kesän tehtävälistaa. Siitä tulee varmasti oma postaus lähiaikoina! Oikeastaan tällä hetkellä mun ainoa stressinaihe on koulu. Oon ollut tällä viikolla kipeänä, joten opiskeluhommat on jääneet vähän sivuun, vaikka just nyt mun pitäisi tehdä kova loppukiri kurssien suhteen. Palautuspäiviä on mennyt vähän ohi, mutta ei voi mitään – pitää koittaa ensi viikolla olla super ahkera. Oon muuten tullut siihen tulokseen, että suomen kielen kurssit ja tavalliset tentit on selvästi mun juttu. Kaikki kirjallisuuden esseet on olleet ihan ylivoimaisia ja tuntuu, etten osaa edes aloittaa niitä, koska aiheet on niin outoja tai sellaisia… tulkinnanvaraisia ja epämääräisiä? Oon vähän miettinytkin, pitäisikö ottaa jokin ihan uusi sivuaine suomen kielen rinnalle, mutta saapa nähdä. En vaan malttaisi odottaa, että kouluhommat olisi tälle lukuvuodelle ja keväälle ohi! Saisi rauhassa plokkailla teille.

Vappuun asti mulla ei oikeastaan olekaan hirveästi mitään ihmeellisiä suunnitelmia opiskelun lisäksi. Pitäisi valmistautua puolimaratoniin, käydä töissä ja ai niin – yhdelle meän porukan tytöistä on syntynyt ensimmäinen vauva ❤ Sitä perunaa pitää ehdottomasti käydä ihastelemassa. Ja vappuhan vietetään myös tavallisesti Oulussa, silloinkaan ei ole mitään reissuja luvassa. Viimeisin kuulumisjuttu on muuten se, että mulla saattaa olla muutto luvassa tässä touko-kesäkuussa :) Mutta siitä en uskalla sanoa enempää, kun ei ole vielä varmaa tietoa mistään.Tässäpä tälleen pikaisesti tämänhetkinen elämä kahvilakuvien siivittämänä. Lupasin Pauliinalle olla yhdeksältä lähtövalmiina, sillä ajattelin lähteä pitkästä aikaa keskustaan parille lauantai-illan kunniaksi. Tällä hetkellä oon kuitenkin ilman meikkiä ja kalsarit jalassa, joten pitää vetaista äkkiä jotain pakkelia naamaan, heipa!

Ps. Eikö oo aika muhku takki kuvissa? Haha. Oon samoilla linjoilla Jenna Marblesin kanssa kolmen pukeutumistyylin suhteen. Turkisbebe, pummi tai reenimuija.

21 Kommenttia

 • Reply Henssi 18 huhtikuun, 2015 at 8:02 pm

  ihana situli ja ihanat höpötykset!! <3 mullekki iski flunssa torstai-iltana(kuumehouruilua) ja nyt vaan stressaa, että miten sais kouluhommat tehtyä ja pitääköhän olla ens viikolla poissa koulusta.. ois vaan kaikki ohi ja kesäloma! sitä ootellessa <3 oon niin loppu tän koulustressin kans! tsemppiä sita opiskelujen kanssa siis <3 ja mahtava kuulla että sulle kuuluu hyvää! :)

  • Reply Sita 20 huhtikuun, 2015 at 8:04 am

   Tsemppiä sinnekin! Kyllä ne asiat selvenee ja toivottavasti et oo enää kipeänä :)

 • Reply Anonyymi 18 huhtikuun, 2015 at 8:16 pm

  Oon niin samaa mieltä noista kirjallisuuden kursseista. Opiskelen siis myös suomen kieltä (tosin en Oulussa) ja kirjallisuustiede on ihan huuhaata lähes kokonaan eikä sovi mulle yhtään. Suomen kielessä on joku järjestelmä ja selkeet säännöt, mutta kirjallisuudessa keksitään vaan teorioita asioille, joille ei tarvi mitään teorioita, ja sitten ne teoriat on kuitenkin niin monitulkintaisia. Menee vähän samaan kastiin jonkun filosofian kanssa ja ainakin omalla kohalla menee ihan yli ymmärryksen. Joillekin varmasti taas kirjallisuus sopii paljon paremmin kuin suomen kieli, mutta mulla on ainakin hirveetä tuskaa niitten kurssien kanssa.

  • Reply Sita 20 huhtikuun, 2015 at 8:05 am

   !!! Jooooo just sama homma! Ihanaa etten oo ainoa :D Tuntuu kirjallisuuden luennoillaki aina siltä että oon salin ainoa joka ei ymmärrä mitään ja esitän parhaani mukaan kiinnostunutta…

 • Reply Anonyymi 18 huhtikuun, 2015 at 10:24 pm

  sita!! mulla on ihan hirveä stressi päällä, haen opiskeleen suomen kieltä 4 eti yliopistoon joista yks on oulu ja pelottaa ihan sikana etten pääse yhteenkään. oonkin lukenu sun opiskelu postauksen mut ois kiva tietää jotain pikku vinkkejä eh mitä tai mihin kannattee oikeasti keskittyä pääsykokeisiin etenkin suomen kielen niihin luettaessa? millaisia muistiinpanoja kannattee tehdä ja kuinka paljon keskittyä käyttökielioppi-kirjaan ja kuinka paljon toiseen, useita artikkeleita sisältävään kirjaan ja miten opiskella niistä kumpaakin? :) ääh toivottavasti ei nää kysymykset ei tuota liikaa vaivaa mut ois ihan mahtavaa kuulla neuvoja koska haluaisin ihan tajuttomasti päästä opiskeleen ko alaa. kiitos jo valmiiksi ihana!! (ps söpö takki <3!)

  • Reply Sita 20 huhtikuun, 2015 at 8:13 am

   Heiiiii murunen kuule! Ensinnäkin kato viime vuosien pääsykokeet, sillä niistä saa tosi helposti katottua millainen se koe on ja kuinka tarkasti asiat kannattaa opetella. Yleensä ne on ollu tosi samanlaisia peräkkäisinä vuosina – rakenteeltaan siis :) Mie ite opettelin Käyttökieliopin periaatteessa kokonaan ulkoa, niin että osasin kaikki jutut (esimerkiksi kaikkien eri pronominityyppien nimet ja lisäksi että mitä niihin kvanttoripronomineihin kuuluu) paitsi lauseenjäsenet, koska oon surkea niissä :D Koska jos osaa kaiken muun niin ei haittaa, vaikka yksi juttu jäisi sellaiseksi ettei osaa ihan täydellisesti. Mie tein niin, että luin sen artikkelikirjan joskus talvella kerran ja just ennen pääsykokeita uudestaan – siinä tärkeintä on asioiden sisäistäminen, eli siitä en tainnut tehdä mitään muistiinpanoja vaan mietin, minkälainen esseekysymys kirjasta voisi tulla ja suunnittelin mielessä etukäteen pari esseetä. Ne esseet on musta kuitenki ollu aika sellaisia… ennalta-arvattavia, eli ei ne mun mielestä mitään yhden sivun juttua ala siitä kirjasta kysymään.

   Ja tosiaan noiden lukukertojen välissä harjoittelin kielioppia! Aloin käymään kirjaa läpi ihan järjestelmällisesti, kirjoitin muistiinpanot kaikesta ja keksin hulluna muistisääntöjä, jotka kirjoitin kalenteriin. Tein esimerkiksi muistisääntöloruja ja -tarinoita, jos oli monta sanaa muistettavana jostakin asiasta. Mie en nyt muista, kuinka paljon kokeessa painotettiin kielioppiin ja kuinka paljon esseeseen, mutta periaatteessa mie panostaisin kielioppiin lukemisen kannalta enemmän jos on hyvä kirjoittaja. Hyvän esseen voi kirjoittaa vaikkei tietäis ihan kaikkea aiheesta, mutta kielioppikysymyksissä vastaus on joko oikein tai väärin – ei voi pelata hyvällä kirjoitustaidolla :)

   Lopuksi mie vielä tulostin eri yliopistojen vanhoja suomen kielen pääsykokeita ja tein niitä, siinä näkee aika hyvin mitä osaa ja mitä ei. Ja hei saa tulla täältä kysymään jos tulee vielä jotain, musta on kiva vastailla <3 Ja kerro sitten miten kokeet meni! :)

  • Reply Anonyymi 20 huhtikuun, 2015 at 2:08 pm

   voi kiitos kiitos kiitos x1000!!<3 tästä oli paljon apua, pitää siis itekki nyt yrittää tuo käyttökielioppi luettua ihan täydellisesti ja sit noita artikkelikirjoja ihan muuten ajatuksen kanssa. ja keskittyä parhaiten vaan yhen kaupungin pääsykokeisiin. kiitti vielä ihana :)

  • Reply Sita 20 huhtikuun, 2015 at 6:31 pm

   No ei mittään! Muista kommentoida mulle, haluan lukea kuulumisia :)

  • Reply Anonyymi 20 huhtikuun, 2015 at 10:15 pm

   ääh vielä semmonen kysymys että mEnossa sekä Tampereelle että Turkuun myös pääsykokeisiin ja sinne pitäis lukea johdatus kielitieteeseen -kirja, eikä mulla oo sitä vielä koska cdon ei lähetä sitä mulle ja hullu paniikki että onko ees järkeä tilata lu oon lukenu keskusteluja hakeneista että sitä ei tarvis juurikaan sit siellä pääsykokeissa, et lukiosta saadulla tiedolla ja etenkin just kieliopilla pärjäis loistavasti. onkohan sit näin vai kanttiikohan mun jostain (mistä?!?!) äkkiä hommata se kirja käsiin? ois kai se järkevintä mutta sit jos onko turhaa.. buu stressi :(

  • Reply Sita 21 huhtikuun, 2015 at 6:48 am

   Mie lainasin sen aikoinaan ihan kirjastosta Rovaniemellä! Mie pääsin sisään Turun yliopistoon Oulun lisäksi ja muistan että oli kyllä tärkeä se Johdatus kielitieteeseen – ainakin nyt tuntuu että siitäkin kysyttiin juttuja. En tietenkään kovin muista ku siitä on kolme vuotta :) ootko kattonu niitä vanhoja pääsykokeita, osaisitko vastata niihin kaikkiin kysymyksiin ilman sitä kirjaa? Mun mielestä lukiossa ei oo yleiseen kielitieteeseen liittyviä juttuja hirveästi käyty, mutta riippuu tietenki lukiosta :) jos haluat sen kirjan niin yliopistojen kirjastot, kaupunginkirjastot, tori.fi ja kaikki kirjakaupat kannattaa käydå läpi – voithan sie tosiaan myydä sen sitte eteenpäin :)

  • Reply Anonyymi 22 huhtikuun, 2015 at 7:49 pm

   kiitos sita ihan hulluna! <3 oot ihana. kiitokset tsempeistä ja neuvoista, niitä tarvitaan ja ne autto/auttaa tosi paljon. tuun siy varmasti kertoon miten käy, jännittää!!!

 • Reply Anonyymi 18 huhtikuun, 2015 at 10:33 pm

  Naurahdin ääneen ku sanoit vauvaa perunaksi :D

  • Reply Sita 20 huhtikuun, 2015 at 8:14 am

   Hhahah hups :)

  • Reply petu 20 huhtikuun, 2015 at 6:14 pm

   joo mulla just sama :D söpö pieni puikulaperuna

  • Reply Sita 20 huhtikuun, 2015 at 6:30 pm

   :D

 • Reply Linnea Lahtinen 19 huhtikuun, 2015 at 8:57 am

  Ihana asu! Jenna Marblesin pukeutumisideologia kieltämättä toimii. :D

  http://linnealisa.blogspot.fi/

  • Reply Sita 20 huhtikuun, 2015 at 8:14 am

   :))

 • Reply Mia Maria 19 huhtikuun, 2015 at 2:39 pm

  Ihana sita ja aaaw tuo takki! :) Onnea uudesta työpaikasta, mukava kuulla että viihdyt :)<3

  • Reply Sita 20 huhtikuun, 2015 at 8:14 am

   Kiitos ihana Mia <3

 • Reply iina 19 huhtikuun, 2015 at 3:15 pm

  höpö ihana! mää tykkään aina näistä kuulumisjutuista :) superia ku kesä tullee hihiih tännäänki on ollu ihana ilma! pusuja <3

  • Reply Sita 20 huhtikuun, 2015 at 8:15 am

   Hahaa kiitos pikkuinen <3 Niimpä! Ihan huippua :)

  Jätä vastaus