Patukkaa suuhun – The Protskupostaus

13 toukokuun, 2012

 

Ja kaikki treeni-intoilijat huokaisee siellä ruudun toisella puolella. Vihdoinkin. Jep, vihdoinkin oon maistellut niin montaa patukkaa, että kehtaan tehdä niistä esitelmän!
Joku varmasti miettii ensimmäiseksi, miksi näihin proteiinituotteisiin pitää käyttää rahaa; tavallisellakin ruoalla pärjää ihan hyvin jos tähtäimessä ei ole lihaksen kasvatus. Mulla yksi syy siihen on se, etten useinkaan mene suoraan kotiin salilta, joten nämä ravintolisät on käteviä proteiininlähteitä treenin jälkeen ja vievät samalla pahimman nälän pois. Ja treenin jälkeenhän usein on paha nälkä.. Toinen syy on, että asun vielä porukoiden luona, enkä aina tiedä onko jääkaapissa edes mitään sopivaa proteiinipitoista ruokaa kun tulen illalla kotiin – palautusjuoma tms. on mukavan varma valinta, ei tarvitse itse miettiä pitoisuuksia ja grammoja. Aina välillä ostan pussin itse sekoitettavia palautusjuomajauheita (näkyy listassa viimeisenä) ja vedän niitä pari kuukautta, mutta nyt on ollut pitkään sellainen kausi, että haluttaa mieluummin herkutella suklaapatukoita ja -pirteilöitä muistuttavilla tuotteilla – vaikka niiden ostaminen tuleekin pitkällä tähtäimellä kalliimmaksi.
Ajattelin, että lisään tähän postaukseen uusia tuotteita aina kun niitä testailen, joten päivitystä tulee ainakin vielä seuraavan parin viikon ajan. Oon ostanut listan proteiinijuttuja yleensä 1-3 makua per tuote, eli vaikka kuvassa näkyisi useampi kääre niin en oo välttämättä kaikkia makuja kokeillut.
En oo tehnyt tähän mitään sen kummempia merkintöjä hinnan ja ravintosisällön lisäksi, paitsi tietenkin pari sanaa tuotteen mausta (joka on ainakin mulle tärkeä osa palautumista, hehe). Semmonen suurin piirtein sopiva annos proteiinia normitreenin jälkeenhän olisi sellainen kymmenisen grammaa, riippuen aika paljon liikkujasta ja liikuntalajista (BodyBalance ja voimatreeni kuntosalilla on hippasen eri asia).

 
 

Leader Protein 40 500ml

 

Hinta: 2,5 euroa
Energiaa: 160 kcal
Ravintosisältö: 32 g proteiinia, 0g hiilareita, 0g rasvaa

 

Leaderin palautusjuomat maistuvat ihan hyvältä, melkeinpä tavalliselta mehulta – mutta sisältävät todella kovan määrän proteiinia, varsinkin hiilareihin ja rasvaan verrattuna. Tykkään näistä tuotteista, toimivat hyvin lihaskuntotreenin jälkeen ja juoman mukana tulee saatua nestettäkin samalla. Hinta on tietenkin vähän korkeampi, muttei kuitenkaan silloin tällöin ostettavaksi liian korkea (sisältää kuitenkin pantin 20snt.)

 
 

Leader Protein Delight 35g

 

Hinta: 1,40 euroa
Energiaa: 130 kcal
Ravintosisältö: 13g proteiinia, 13g hiilareita, 4g rasvaa
Nämä on mun lemppareita pienikokoisista proteiinipatukoista! Pähkinäsuklaa-maku on taivaallinen, ja nämä sisältää sopivasti proteiinia ja hiilareita esimerkiksi kevyestä treenistä palautumiseen. Oon myös vedellyt näitä jälkiruokana, namm.

 

 

Leader Giddy Up 50g

Hinta: 1,60 euroa
Energiaa: 190 kcal

Ravintosisältö: 18g proteiinia, 18g hiilareita, 6g rasvaa

Kivasti proteiinia, mutta ainakaan pähkinä-suklaan maku ei ole paras mahdollinen. Koostumus on melko kuiva, keksimäinen, tulee ehkä mieleen                                                                      banaanikeksi suklaapäällysteellä. Ravintosisältö ja hinnat kyllä kohdallaan,                                                                        siitä paljon plussaa.

 
 

Leader So Lo-Carb Protein bar 61g

Hinta: 2 euroa
Energiaa: 185 kcal
Ravintosisältö: 25g proteiinia, 15g hiilareita, 3g rasvaa
Näissä patukoissa on ainakin paljon eroja maun mukaan. Banaani-suklaa-hässäkän rakenne on sellainen kuivahko ja rakeinen, mutta exotic-pähkinä oli hyvää! Eikä maistunut hedelmien ja pähkinän sekoitukselta kuten pelkäsin, vaan oikeastaan pelkästään suklaalta. Proteiinin ja rasvan suhde on näissä kyllä hyvä!

 
 

Gainomax Protein bar 60g
Hinta: 2,3 euroa
Energiaa: 230 kcal
Ravintosisältö: 20g proteiinia, 23g hiilareita, 6g rasvaa
Gainomaxin proteiinipatukat maistuvat hyvältä – varsinkin suklaa-appelsiini-maku – eikä koostumus ole jauhoinen. Söisin tällaisia kuitenkin mieluummin välipalana, näissä on minusta enemmän ateriankorvike- kuin treenifiilistä.

 

Gainomax Recovery 250ml
Hinta: 2 euroa
Energiaa: 250 kcal
Ravintosisältö: 20g proteiinia, 40g hiilareita, 1g rasvaa

Jos joku ei vielä tiennyt, Gainomaxit on taivaallisia. Makea maku lähentelee enemmän pirtelöä kuin palautusjuomaa, riippumatta siitä, valitsetko suklaan, mustikan, mansikan, vadelman vai vaniljan. Varsinkin veden kanssa nautittuna täyttää mahan (ja vesi vähän lieventää makeutta, josta saattaa muuten tulla paha olo).

 
 

Easy Body Protein bar 35g
Hinta:  euroa
Energiaa: 135 kcal
Ravintosisältö: 10g proteiinia, 13g hiilareita, 4g rasvaa

Tämä oli positiivinen yllätys! Pakkaus ei hirveästi houkuttele, mutta patukan maku oli aivan ihanan suklainen. Proteiinia tuotteessa ei ole mahdottomia määriä, muttei toisaalta kaloreitakaan. Tykkään!

 

 

 

Fast Recovery & Protein 250ml
Hinta: 1,60 euroa
Energiaa: 200 kcal
Ravintosisältö: 21g proteiinia, 20g hiilareita, 4g rasvaa

Tämä oli ehdottomasti yksi mun lemppareista jokaisessa suhteessa! Maistui yhtä taivaalliselta kuin Gainomaxin vastaava mutta on halvempi, sisältää yhtä paljon proteiinia mutta vähemmän kaloreita. Toivottavasti Fast kehittelee lisää makuja, näitä tulen nimittäin ostamaan tulevaisuudessakin.

 

Fast Pro-fx 75g
Hinta: 2,60e
Energiaa: 300 kcal
Ravintosisältö: 23g proteiinia, 31g hiilareita, 9g rasvaa

Ostin mansikan makuisen version, ja vitsi että oli hyvää! Tuli ihan mansikkasuklaaeskimo-jäätelö mieleen. Ei ollut kuivaa, vaan vähän sellaista nougatmaista. Patukka sisältää eniten energiaa kaikista näistä proteiinituotteista, eli en suosittele miksikään naposteluherkuksi (rasvan määrä tosin selittyy myös patukan koosta, 75 grammassa on väkisinkin enemmän rasvaa kuin pienissä 35 gramman pötköissä.

Fast Luxus 75g

 

Hinta: 2,80 euroa
Energiaa: 290 kcal
Ravintosisältö: 32 g proteiinia, 26 g hiilareita, 7 g rasvaa

Kallis, mutta iso ja hyvänmakuinen! Minttusuklaassa oli kaksi kerrosta, suklaata ja minttua, koostumus oli täyteläinen eikä maku ollut sellainen proteiininjauhoinen. Kovan treenin jälkeen/aterian korvikkeeksi veden kanssa, ja nälkä lähtee varmasti. Proteiiniakin ihan mahdottomat määrät, je.

 

Fast Sports Protein 50g

 

Hinta: 1,60 euroa
Energiaa: 180 kcal
Ravintosisältö: 13 g proteiinia, 24 g hiilareita, 4g rasvaa

 

Yksi lemppariproteiinipatukka! Maut on ihania, koostumus ei ole yhtään jauhoimainen tai kuiva vaan semmoinen kostean vaahtomainen. Kaloreiden, proteiinin ja hinnan suhdekin on ihan toimiva!

 

Fast Dietmix Protein bar 35g
Hinta: 1,5 euroa
Energiaa: 130 kcal
Ravintosisältö: 9g proteiinia, 16g hiilareita, 3g rasvaa

Dietmixin patukat maistuvat nämäkin aivan ihanilta. Koostumus ei ole kuiva tai jauhoinen, vaan vähän sellainen vaahtomainen. Jokainen makuvaihtoehdoista toimii. Proteiinia näissä ei oo mitkään mahdottomat määrät, muttei toisaalta myös kaloreitakaan. Söisin ja syön itse näitä kevyen treenin jälkeen tai makeannälkään.

Fast Dietmix Lo-Carb 28g
Hinta: 1,5 euroa
Energiaa: 90 kcal
Ravintosisältö: 11g proteiinia, 6,5g hiilareita, 2g rasvaa

Karppaajan valinta. Itse en tosin harrasta hiilarikammoa, joten innostuin näissä patukoissa eniten minikoosta – ihan älyttömän söpöjä! Hinta-koko-suhde on kuitenkin mulle jopa tärkeämpää kuin söpöys, joten en välttämättä näitä suosisi itse. Maku toimii, eikä kaloreitakaan ole paljoa, joten kelpaa vaikka jälkiruoaksikin (Kinder Maxi on tosin saman kokoinen ja maksaa kolmasosan..)

 

 

Fast Dietmix Fitness Shake 800g
Hinta: 25 euroa (annos n. 1,20e)
Energiaa: 130 kcal
Ravintosisältö: 22 g proteiinia, 7 g hiilareita, 2 g rasvaa
En oo koskaan ostanut muita itse sekoitettavia palautusjuomia kuin nämä Dietmixit. Musta nämä on ollut ihan toimivia, yhdessä annoksessa on täydellinen määrä energiaa ja proteiinia, jos haluaa treenin ohella vähän pudottaa painoa eli karttaa turhia kaloreita. Yhdestä pussista riittää yli kahdeksikymmeneksi kerraksi, joten näiden juominen tulee halvemmaksi kuin proteiinipatukoiden ja Gainomaxien ostelu. Maku on kyllä sitten vähemmän herkullinen kuin noissa valmistuotteissa, ja proteiinin jauhoiseen makuun pitää vähän totutella, jos ei ole ennen harrastanut moisia. Tämä tuote pitää kyllä sitten kylläisenäkin, ei sillä. Sekoitukseen tarvitaan Fastin shaker-juomapullo, joka maksaa semmoisen viitisen euroa.
Valio PROfeel proteiinirahka 175g

 

Hinta:  1,5 euroa
Energiaa: 140 kcal
Ravintosisältö: 19 g proteiinia, 17 g hiilareita, 0,35 g rasvaa

Proteiinirahka on ihan hyvää, ei erityisen mahtava tuote muttei toisaalta huonokaan. Vanilja ei ollut mun lemppari, pitää kokeilla, toimisiko mansikka paremmin. Tätä voisi hinnaltaan ja ravintosisällöltään joten kuten verrata Fastin palautusjuomiin, jotka näkyy listalla ylempänä – Fastin tuotteet tosin maistuvat paremmilta, mutta maun mukana tulee myös kaloreita.

Vertailun vuoksi:

Fazer Kismet-patukka: 290 kcal, 4g proteiinia, 30g hiilareita, 16g rasvaa
Keskikokoinen banaani: 80 kcal, 1g proteiinia, 18g hiilareita, 0,5g rasvaa
Rainbow rasvaton&maustamaton rahka: 160 kcal, 27g proteiinia, 10g hiilareita, 0,8g rasvaa
Saarioinen tonnikalapasta-valmisateria: 420 kcal, 12g proteiinia, 33g hiilareita, 25g rasvaa
Siinäpä olisi tähän mennessä nautitut dopingit. Jos haluatte jotain lisätietoa tuotteisiin niin kysykää, ja mulle saa aina ehdottaa uusia testailtavia! Ostelen noita nimittäin kuitenkin monta kertaa viikossa – sama ostella sellaista, josta tekin haluaisitte kuulla kokemuksia :) Ja hyväksi todettuja tuotteita saa ehdottomasti suositella kommenttiboksiin, Fastin palautusjuomakin olisi jäänyt huomaamatta jos eräs lukija ei sitä olisi ehdottanut. Tässäpä kaikki tältä erää.

28 Kommenttia

 • Reply Siiri 13 toukokuun, 2012 at 4:53 pm

  dietmix ja gainomax on niin nannaa<3 ykköset!

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 5:01 pm

   Nii on :) Vielä ku tulis tuohon Fastin versioon lisää ihania makuja niin kuin Gainomaxissa niin olis hyvä!

 • Reply Anonyymi 13 toukokuun, 2012 at 4:58 pm

  Mikä noista leader proteiini "mehujen" mauista oli sun lemppari?:)

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 5:00 pm

   Mie oon maistanu vissiin kolmesti noita, mutta joka kerralla taisi olla tuo mansikka makuna :D Eli en osaa sanoa sen tarkemmin, pitää ens kerralla ostaa jotain eriä!

 • Reply Essi 13 toukokuun, 2012 at 5:34 pm

  leader low carbin exotic nuts -maku on niin hyvä ja koostumus ihanan pehmee! en tiedä mitä makuja testailit tolta leaderilta, mutta testaa tota! :) tää oli kiva postaus! ja gainomaxin appelsiini-suklaa patukka on herkkua, ai että!

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 5:37 pm

   Sitä en oo muuten kokeillu! Pitääpä maistaa, katotaan vaihtuuko description tuosta sen jälkeen ;) Ja kiitos, kiva kuulla että tykkäät – tämän tekemiseen meni ikuisuus, haha.

 • Reply Anonyymi 13 toukokuun, 2012 at 5:37 pm

  vanilja gainomax <3 Harmi ku nää proteiinijutut on aika kalliita, niin tulee aika harvoin ostettua. Oishan se kuitenkin kätevämpi kantaa protskupatukkaa mukana ku esim. nuo rahkat ei oikeen laukussa säily :D
  Ootko kokeillu Allévo High Protein -juomia? http://www.allevo.nu/Site/Templates/Product.aspx?id=1954&epslanguage=FI

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 5:40 pm

   Oi se on ihanaa! En oo muuten ikinä kokeillu, pistän listalle!

 • Reply Kristiina 13 toukokuun, 2012 at 5:39 pm

  apua, tässähä on jotenki ihan hurjana semmosia mitä en oo nähnykkää?? miten tää voi olla mahdollista? :-D no mutta tämä oli kauan kaivattu postaus, kiitos! ehdottomasti täytyy ostaa seuraavaksi easy body proteini patukka!

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 5:41 pm

   :D Oon ostanu eniten S-marketista, en tiiä ootko käyny eri kaupassa? Dexalit puuttuu listalta, mutta kaveri haukku sen Cookie-maun ihan lyttyyn niin ne on jääny mulla vähän huomiotta :D

  • Reply Kristiina 13 toukokuun, 2012 at 7:25 pm

   huhheijaa huomenna heti s kauppaan!! :-D

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 7:29 pm

   S-kaupat on mun lemppareita, vaikka K-kaupat onki tunnelmallisempia ja niissä on kivempi pyöriä :)

 • Reply laura 13 toukokuun, 2012 at 6:03 pm

  tosi kiva postaus! on toivonukin että joku tekis tällasen koska en ite koskaan uskalla ostella noita proteiinijuttuja sen hinnan takia. niiden sijasta oon syöny tonnikalaa ja rahkaa pelkästään :D mutta kiitos tästä on hyötyä!

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 6:10 pm

   Hei kiva kuulla etten tehny turhaan :)

 • Reply Anonyymi 13 toukokuun, 2012 at 6:28 pm

  Iso kiitos tästä postauksesta, odotus palkittiin! :) Nyt voi ostaa vähän muitakin proteiinipatukoita ku aina sitä yhtä ja samaa. :D

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 6:47 pm

   Jee kiitos itsellesi :)

 • Reply iina 13 toukokuun, 2012 at 6:53 pm

  hihihi kiva tää! pitää kattoo jos joskus uskaltaisin kokeilla :D

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 6:55 pm

   Kokeile, ne on oikeasti ihan hyviä! Suklaapatukoille vaihtoehto ;)

 • Reply julia 13 toukokuun, 2012 at 7:45 pm

  En haluu mitenkää pätemään tulla, mutta kannattaa Gainomaxeista huomata hiilareitten määrä – selkeesti enemmän kuin missään muissa tuotteissa (riippuu tottakai vähän pakkauskoosta jne mut kyllä toi nyt osviittaa antaa kuitenkin), ja varsinkaan iltasin reenin jälkeen ei hiilareita periaatteessa tarvis ollenkaan. Jos siis urheilun tarkoituksena on vähänki painonhallinta tai laihdutus niin kannattaa ottaa huomioon :)

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 7:57 pm

   Joo oon kans kiinnittäny huomiota! Siks tykkäänki Fastin vastaavasta enemmän :)

  • Reply julia 13 toukokuun, 2012 at 8:08 pm

   Mä en aluks ees huomannu, join niitä tosi paljon ihan vaan sen maun takia :D Mut sit ammattilainen löi vähän faktoja pöytään, ja ehkä vähän ylireagoineena etin muita vaihtoehtoja :D

  • Reply Sita 13 toukokuun, 2012 at 8:21 pm

   :D Mie en vaan hirveästi jaksa välittää noista hiilareista, tai siis katon mieluummin kaloreita. Minusta se vaan on niin että kalorit merkkaa eniten, vaikka joka toinen suomalainen tosin nykyään uskoo enemmän karppauksen voimaan :D Mutta jokainen tavallaan, totta kai niiden hiilihydraattien seuraaminen voi vaikuttaa positiivisella tavalla!

  • Reply Mirella 14 toukokuun, 2012 at 5:45 am

   Kannattaa syödä semmosia missä on enemmän protskua kun hiilareita :) Noi dietmixit on ainakin ihan paskimmista päästä :D

  • Reply Sita 14 toukokuun, 2012 at 12:39 pm

   Ai sen takia ku niissä on hiilareita niin paljon? :D Edelleenkään en välitä hiilareiden määrästä, katon mieluummin proteiineja ja kaloreita.

 • Reply EMMI 14 toukokuun, 2012 at 5:27 pm

  ÄÄÄ! Oon yrittäny opetella syömään protskupatukoita, mut ne maistuu jotenki pahalle mun suussa, ja rupiaa oksettaan. :D

  Mut palautusjuomat. <3 Gainomaxit erityisesti. Mmmmm.

  • Reply Sita 14 toukokuun, 2012 at 6:34 pm

   Kyllä niihin tottuu! Maista jotain mitä kehuin tuossa ylhäällä :) Plus että ei mullekaan minään herkkupäivänä nuo maistu, treenin jälkeen sitä nyt vaan syö vaikka ruohoa ku on aina niin nälkä :D

 • Reply Anonyymi 23 toukokuun, 2012 at 2:05 pm

  Mä taas olen ihan koukussa juuri noihin Dexalin cookie ja hasselpähkinä-makuihin. Joku on tuota cookieta haukkunut, kyllä makuasiat on todellakin makuasioita! Minusta cookie on aivan ihana, ensin tulee (valko)suklaan maku, ja sitten mutakakkumainen (mudcake) kostea, mehevä sisus. Hasselpähkinä myös ihan tavallisen suklaapatukan makuinen mielestäni :) Namnam, pitää olla tarkkana kun houkutus vetää aina kaksi patukkaa peräkkäin!

  • Reply Sita 24 toukokuun, 2012 at 8:47 am

   Äh mun pitää näköjään ite kokeilla, ei voi uskoa yhden ihmisen mielipiteeseen kerran sun mielestä ne on ihania :D Kiitti vinkistä!!

  Jätä vastaus