#mummosyksy2015

9 syyskuun, 2015

image

Mooi :)

No niin jeevelit, se olisi eka viikko opiskeluja takana! Just naurettiin lounaalla kaverin kanssa, miten sitä voikin olla näin stressaantunut ja ahdistunut muutaman päivän jälkeen, hahah. Ei mennyt kauaa… Ei vaiskaan, ihan hyvillä fiiliksillä mie oikeasti oon. Tiiän, että tulee rankka syxy, mutta se taistellaan läpi. Mulla on nyt ennen joulua suoritettavana mm. kandi sekä saamen, ruotsin, kirjallisuuden ja yleisen kielitieteen kursseja – nami nami. Yksi kiva juttu tässä kyllä on: mulla ei oo yhtään kasiaamuja! Bileet!! Nykyään menee niin kauan matkoihinkin, kun lähtee pyöräilemään yliopistolle. Mie muistelen jo muutaman koulupäivän jälkeen kaihoisasti Alppila-aikoja, kun Linnanmaalle hurautti vartissa.
Otsikko on muuten meän tyttöporukan lanseeraus tulevalle syksylle. Koska kaikilla on vissiin hulluna opiskelujuttuja, jokainen vannoo baarittoman elämän nimeen – ja Jumpetissa pyöriminen taitaa vaihtua Hukassa hengailuun, kun yhtäkkiä melkein koko meän porukka on päätynyt ottamaan kortin sinne :D Oon tästä tietenkin tosi iloinen, sillä kohta treenikaverin saaminen tulee olemaan helpompaa kuin koskaan. En itse asiassa muista, milloin viimeksi olisi ollut tällainen tilanne, että yli viisi mummokaveria kävisi mun kanssa samalla salilla – varmaan Rovaniemellä Kuntokarusellin aikaan? (Huh tulipa nostalgiat pelkästään tuosta nimestä, oi niitä aikoja.)
Viime päivinä oon luonnollisesti pyöritellyt mielessä myös tämän hetken suurinta puheenaihetta eli pakolaiskriisiä. Oon miettinyt, kuinka mahtavaa olisi auttaa konkreettisesti esimerkiksi viemällä tarvikkeita, ruokaa tai juotavaa ihmisille, mutta lopulta sitä on vähän ujo ja pelokas uusien juttujen suhteen enkä mie oo ottanut selvää, miten noita asioita voisi toteuttaa. Mie oon Unicefin ja Amnestyn kuukausilahjoittaja, mutta ajattelin tehdä tässä kuussa ylimääräisen lahjoituksen vaikkapa Punaiselle ristille. Mietin muuten pari viikkoa sitten, että vitsi, pitäisiköhän perua syyskuun lahjoitukset kun tuleva kuukausi on ehkä ihan pikkuhippasen tiukka rahallisesti. Sekunti tuon ajatuksen jälkeen tuli ihan älytön itseinho kun edes harkitsin asiaa – siis ihan oikeasti, jotkut muut ihmiset tekee sillä parillakympillä paljon parempia asioita kuin mie. Nyt alkoi harmittaa myös se, etten vieläkään oo saanut aikaiseksi paria juttuja, joita oon pyöritellyt mielessä monta kuukautta: verenluovutus ja vanhustoimintaan osallistuminen. Lupaan tässä ja nyt, että edes jompaan kumpaan mie osallistun syksyn aikana!
Koitan myös olla loppuviikosta aktiivisempi täällä blogissa, nyt kun niitä kouluhommia ei oo ehtinyt vielä kertyä mitenkään sietämättömän paljon rästiin. Palaillaan siis :)

13 Kommenttia

 • Reply Saanaj 9 syyskuun, 2015 at 4:18 pm

  hei opiskelet siis äidinkieltä ja kirjallisuutta, vai oonko ihan hakoteillä? Oisin kiinnostunu pääsykokeista sinne. Minkälaiset oli ja oliko vaikeeta? Ja minkä kirjotit äikästä yo-kirjotuksissa? By the way oot aivan törkeen kaunis :3

 • Reply iina 9 syyskuun, 2015 at 6:18 pm

  voi että määki haluan mummosyksyn! ois ihanaa ku vois ottaa vaan rennosti – treenailla sillain ku hyvältä tuntuu, hengailla kavereitten kanssa ja chillata kotona kynttilänvalossa teekupin kanssa :) jotenki nyt ei yhtään huvita bailuelämä ja hyväki vaan välillä pitää taukoa vaikka en mikään yli-innokkain baarissa ravaaja muutenkaan kyllä oo. phuuh määki oon kyllä jo ihan poikki kaikista kouluhommista mut onhan tässä jo kuukausi takana! onneks parin viikon päästä helpottaa :)

  hupsis tulipa sekava höpöhöpö kommentti. ihanaa loppuviikkoa ja tsemppiä opiskeluihin<3 pus!

  • Reply Sita 17 syyskuun, 2015 at 7:46 pm

   Ei oo sekava, pitkät kommentit on parhaita <3 Kiitos tosi paljon :)

 • Reply Anonyymi 10 syyskuun, 2015 at 8:59 am

  Punaisen ristin kautta ainakin voi lahjoittaa itsetehtyjä villasukkia, pipoja ja lapasia, siinä teille #mummosyksy haaste :) Ja vaikka neulomistaitoa ei kauheasti löytyisi, pipo on helppo ja nopea tehdä jos jokainen neuloo siitä osan :)

  Mie oon tällähetkellä työtön ja mietin ensin ettei ole rahaa lahjoittaa, mutta lahjoitin kuitenkin 5e, parempi se on kun ei mitään. :)

  • Reply Sita 17 syyskuun, 2015 at 7:51 pm

   Kiitos kommentista, tuo on kyllä oikea haaste tuolle hashtagille :D Ja joo, itestä se vaan aina tuntuu mitättömältä muttei varmasti isossa mittakaavassa oo :)

 • Reply Veera 10 syyskuun, 2015 at 10:37 am

  Hyvänmielenpostaus! ^_^

  • Reply Sita 17 syyskuun, 2015 at 7:52 pm

   :))

 • Reply Anonyymi 10 syyskuun, 2015 at 1:23 pm

  Mä mietin pitkään, että haluan luovuttaa verta, mutta aina se vain jotenkin jäi. Nyt mua ei enää huolita luovuttamaan verta, elimiä eikä kantasoluja sairastetun sairauden takia. Onneksi on monia muita kanavia auttaa, esimerkiksi mainitsemasi lahjoitukset eri tahoille. Kai mä tällä vaan halusin sanoa, että kannattaa toimia mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun se ajatus auttamisesta tulee mieleen. :)

  • Reply Sita 17 syyskuun, 2015 at 7:55 pm

   Kiitos, mie tarvitsen kyllä kaiken mahdollisen tsempin tuota varten! Pelottaa jotenki, vaikka varmasti luovuttamisen jälkeen tuntuu ettei se nyt ollukaan niin paha :)

 • Reply Suomen UNICEF 11 syyskuun, 2015 at 11:50 am

  Tässä ruusu kiitoksena siitä, että olet kuukausilahjoittajamme: இڿڰۣ-ڰۣ—

  • Reply Sita 17 syyskuun, 2015 at 7:52 pm

   :) <3

 • Reply Anonyymi 21 lokakuun, 2015 at 11:24 pm

  Jos haluut auttaa pakolaisia, niin Oulun vastaanottokeskusten tukiryhmä hoitaa kaikki vapaaehtoishommat ja lahjoitukset. Sen FB-ryhmä taitaa olla suljettu, mutta myös SPR:n kautta voi auttaa. :) Siellä kaivataan paljon esim. miesten kenkiä ja (talvi)vaatteita ja suomen opetusta, mutta myös muuta toimintaa.

 • Jätä vastaus