Loy krathong

11 marraskuun, 2011

Happy loy krathong day everyone :) No itse asiassa päivä oli eilen. Eli siis kyseessä on thaimaalainen juhla jota vietetään 10.11. Juhlapäivän tärkein osa on eräänlainen rituaali, jossa järven, joen tai meren äärellä pyydetaan veden hengiltä (tai ”Luonnolta”) anteeksi ihmisten aiheuttamia vahinkoja ja lasketaan veteen kelluva somiste. (Kellusomiste! En tiiä mikä se on suomeksi.) Koulujen oppilaat kävelevät paraateissa kadulla pukeutuneena kauniisiin asuihin – ja thaimaalaiseen tapaan juhliin kuuluu tietenkin myös paljon ruokaa.

Huomaa kyllä että ollaan aika länsimaisia äitin kans, heti mietittiin että onpa ristiriitaista ensin pyytää vedeltä anteeksi saastumista ynnä muuta ja sitten laskea noita kellusomisteita eli periaatteessa roskia sinne veteen. Niinpä valittiin kukkakoriste, se on vähän luonnonmukaisempi. Kai? Mutta siis kaunista tuolla joka tapauksessa oli, ja musta tuntuu että kaupungin työntekijät kyllä siivos noita kelluvia juttuja pois tänään. Kaupoissa oli muuten myös leivästä tehtyjä, värikkäitä kellusomisteita joita kalat voi sy!dä sitten myöhemmin :)

 

 

 

 

 

Onko kukaan kattonu sitä melko uutta lasten elokuvaa Kaksin karkuteillä, se jossa on Tähkäpää? Siinähän on myös noita paperijuttuja jotka kohoaa ilmaan. Oli pakko itekin ostaa tuollainen, maksoi euron. Vitsi oli muuten kaunista ku ihan pimeää ja taivas täynnä noita.

 

Miss Loy krathong -kilpailu. Muuten ihana mutta ihan liian nuoria lapsia laitettu tuonne, sitten ne seisoo keimailevasti tuolla.. Minusta lasten pitäis olla lapsia. Ja tässäkin asiassa mie ja äiti ollaan jotenki niin suomalaisia :D Ei kukaan thaimaalainen jaksa ressata tällaisista.

 

 

 

Meidän Loy krathong meni niin että kuuden aikaan lähettiin äitin kans keskustan puistoon, katteltiin koulujen paraateja, syötiin yömarkkinoilla, katottiin puiston ilotulitus (oi) ja sitten lähettiin vielä käymään kaupungin toisessa osassa toisissa juhlissa. Siellä oli kunnon festarityylinen lava ja esiintyjiä, ei oltu kauaa mutta haha oli hauskaa. Harmi että kamerasta loppu akku just ku päästiin sinne. S!in muuten kolme annosta kookosjäätelöä illan aikana AH.

Mulla olis myös videokuvaa noista juhlista, mutten saa vielä laitettua niitä tänne. Katomma myöhemmin :)

5 Kommenttia

 • Reply Antelope 11 marraskuun, 2011 at 7:30 pm

  Oi kun tykkään tästä sun blogista! Ihanan pirteä ja kuvat on hienoja. :3

  (T. Antelope Finistä)

 • Reply Nea 11 marraskuun, 2011 at 8:09 pm

  apua, ihania kuvia! haluisin niin itekki käymään tuonne:-)

 • Reply sofia 12 marraskuun, 2011 at 11:29 am

  oi ! ihania kuvia :) liityn lukijaks !

  sohvinnblogi.blogspot.com

 • Reply Jannika 14 marraskuun, 2011 at 12:12 am

  Ihania kuvia! vau. :)

  http://yesterdayisoverr.blogspot.com/

 • Reply Sita 15 marraskuun, 2011 at 2:32 pm

  Antelope: Voi kiitos tosi paljon!

  Nea: Sun pitaa saastaa ja tulla joskus kaymaan :)

  sofia: Jee kiitti :)

  Jannika: Haha kiitos!

 • Jätä vastaus