Laiskapepun liikuntapäivitys

5 heinäkuun, 2012

 

Ei oo pitkään aikaan näkynyt liikunta-aiheisia postauksia täällä blogin puolella? No nyt pojat näkhyy!

Syy siihen, etten oo postannut esimerkiksi treenipäiväkirjoja moneen viikkoon, on se, että treenaukset on jääneet aika vähäisiksi. Okei, ei oo kuin yksi viikko, jolloin en olisi liikkunut yhtään, mutta tuntui silti vähän turhalta laittaa tänne tyhjiä tylsiä taulukoita. Ensin mulle tuli se ihana siitepölyallergia, joka laittoi nenän niin tukkoon, että pelkäsin tukehtuvani räkään. Ehanaa. Sitten tuli juhannus ja oikea flunssa, mutta nyt ne on onneksi takanapäin ja pääsen taas hakkaamaan ilmaa, juoksemaan paikallaan jumppasalissa ja heiluttamaan peppua seminolojen Zumba-biisien tahtiin. Kaikkea sitä harrastaakin…

Kuten aina silloin kun en treenaa paljoa, oon viime aikoina nautiskellut löllöttelystä ja syönyt ihan kaikkea mitä mieli tekee. Ja juomisen suhteen samoin. On ollut oikeastaan mukavaa, jaksaa taas palata ruotuun, treenata ja syödä normaalisti. Oikeastaan, en kyllä tiiä kumpi mulle on normaalia, herkuttelu vai terveellisyys, mutta samapa tuo! Nyt haluan takaisin hyvään kuntoon, varsinkin kun muutto Ouluun lähestyy; ei kehtaa hakea jumppaohjaajaksi monen kuukauden rapakuntolusmuilun jälkeen. Oon aatellut yrittää päästä Hukkaan ohjaamaan Zumbaa, mutta saa nähdä miten käy. Onko siellä lukijoissa ketään ryhmäliikunnanohjaajia tai sellaiseksi hakevia? Mitä ootte tykännyt hommasta? Olisi kiva lukea kokemuksia, mulla nimittäin vähän jännittää jo valmiiksi :) Myös oululaisten jumppailijoiden mielipiteitä kaupungin kuntosaleista otetaan mielellään vastaan – Hukka on mulla kavereiden suositusten takia tällä hetkellä ykkösenä, mutta saa tulla antamaan vinkkejä paikan valintaan.

Osa teistä lukijoista onkin jo Heiaheia:ssa mun kavereita, mutta ne ketkä ei oo, Sita Salmisen saa lisäillä siellä, jos kiinnostaa vaihdella jumppakuulumisia. Heiaheia on tosiaan ilmainen sivusto, jonne voi merkitä muistiin omat liikkumiset ja kannustaa kaveriaan peukunnostoilla. Rekisteröityminen on heleppoa ja nopeaa. Heiaheiasta huolimatta laitan nyt tähän vielä viime viikkojen liikuntapäiväkirjat, ihan vaan todisteena mun lusmuilusta:

Maanantai: Juoksu 90 min
Tiistai: –
Keskiviikko: –
Torstai: –
Perjantai: –
Lauantai: –
Sunnuntai: – 

Maanantai: BodyCombat 60 min
Tiistai: BodyPump 60 min
Keskiviikko: –
Torstai: BodyStep 70 min
Perjantai: –
Lauantai: –
Sunnuntai: – 

Maanantai: BodyPump 60 min , BodyBalance 60 min
Tiistai: –
Keskiviikko: –
Torstai: –
Perjantai: –
Lauantai: –
Sunnuntai: – 

Maanantai: BodyPump 60 min, BodyBalance 60 min
Tiistai: BodyCombat 60 min, Sh’Bam 60 min 
Keskiviikko: – 
Torstai: –
Perjantai: –
Lauantai: –
Sunnuntai: – 

Maanantai: BodyPump 60 min, BodyBalance 60 min
Tiistai: BodyCombat 60 min
Keskiviikko: – 
Torstai: –
Perjantai: – 
Lauantai: –
Sunnuntai: –


Ja siihen päälle vielä juhannuksen jälkeinen viikko, jolloin en liikkunut kuumeen takia minuuttiakaan. Mutta loppukesä tulee olemaan ahkerampaa menoa! Olipa muuten ihana tiistaina mennä jumppaan ekaa kertaa kahteen viikkoon, ja vielä heti ekana Pumppiin. Hippusen laitoin pienemmät painot kuin yleensä… Uusi ohjelma on onneksi niin kiva, että sen jaksaa vetää alusta loppuun. Tykkään myös nykyisestä Combatista – huom, tykkään, en rakasta niin kuin yleensä. Uusi Balance-ohjelma taas on musta suoraan sanottuna aika huono. Lämmittelystä en tykkää, en vatsoista, selästä enkä rangan kierroistakaan. Blääh.

Miten teillä on kesän liikkumiset menny? Onko jaksanut käydä salilla, vai viekö lenkkeily voiton sisäilmassa ähisemisestä? Vitsi että mulla eilenkin aurinkoisella terassilla halutti alkaa pämppäämään, mutta onneksi ajatus seuraavan päivän töistä ja Combatista piti ruodussa… No, ei se ole kuin nyt jatkaa tätä ihan hyvin alkanutta liikkumisputkea ja kattoa miten menee! En jaksa kesällä olla kovin ankara itelleni, pitää se elämästä ja nuoruudesta nauttia myös juhlimisen muodossa jos siltä tuntuu. Eiks niin :)

Ps. Yritän järjestellä teille kunnon arvonnan siihen mennessä, kun blogille tulee 1000 Blogger-lukijaa. Kuinka moni teistä haluaisi palkinnon olevan jotain liikuntaan liittyvää?

49 Kommenttia

 • Reply Anonyymi 5 heinäkuun, 2012 at 7:24 pm

  Hukkaa suosittelen ehottomasti:) hyvä paikka. Lauantai-aamun pilates+rpv yhdistelmä on ihan paras, ride on tosi huippu ohjaaja:) -mirdie

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 7:42 pm

   Haluan kokeilla Pilatesta joo! Jee kiva kuulla :)

 • Reply Kristiina 5 heinäkuun, 2012 at 7:33 pm

  Jees minä lisäsin sut :-) Arvontapalkintona kannatan kyllä jotain liikuntaan liittyvää! Ois vähä vaihtelua kaikkien muitte blogien hiusten/kynsien/naamanhoitopalkinnoille! JIpPIII ja onnittelut koulupaikasta!=)
  Terveisin hieman kateellinen Kristiina, jolla tulevaisuus NIIIIIIIN auki

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 7:42 pm

   Hei tässä lohdutuksen sananen (ei tuli ihan Disney mieleen "jos Hercules elää, onnistu et"): joo mulla on ehkä opiskelupaikka ja unelmatyö tiedossa mutta aika isot tsäänssit etten ikinä pääse miksikään kirjailijaksi, saati että tienaisin sillä elannon! Eli älä tyttö huoli, ei tuo sun tilanne oo yhtään sen huonompi :)

   Ja hei kiva että innostuit! Koitan saada teille jotain kivaa palkintoa :)

  • Reply Kristiina 5 heinäkuun, 2012 at 7:52 pm

   NO jooo, se on totta. Mutta pitää yrittää elää hetkessä ja nauttia siitä että pääsit kouluun! Opiskelijaelämä ja paljon uusia kavereita! NIIII ja uus kaupunkiki. Ja oma kämpppä ja oioiio, kaikkea :) Olen iloinen sun puolesta. Ehkä munki aika joskus tulee.
   Inhottaa vaan paljon ku hain niin moneen paikkaan, eikä siltikää tärpänny….. Ehkä mun pitää lähteä Balille surffaamaan ja tehä kaikki kouluun päässeet kateelliseksi. Paitsi että nojoo, kenen kanssa ku kaikki pääs kouluuuunn. EIIHH en kestä :-D Ja apua kauhee, ku tuli avautumiskommentti.

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 8:09 pm

   Ihana, kiitos <3 Ja hei ei se mitään, hyvä vaan ettet päässy koska kohtalo nyt aatteli että parempi näin! Voi olla että jotain pahaa olis tapahtunu jos olisit päässy, nyt oot turvassa :) Okei kuulosti vähän hihhulipuheilta. Oliko mones vuosi kun haet?

  • Reply Kristiina 5 heinäkuun, 2012 at 8:27 pm

   Kohtalo totta! Oot niin oikeessa. :) Vuosi sitte kirjotin ylioppilaaksi. Mutta kolmas kerta sillai ku mut tyrmätään että vähä suututtaa! Ei tässä kyllä oo mittää hättää, mutta inhottaa ku minä vietän välivuosia nii kaverit on jo siinä välissä hommannu ammatin… Hohhoi

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 8:44 pm

   Hm no voi raasu! Eli oot siis samanikäinen kuin mie, 92? Mullaki on kaks -92 syntynyttä, hyvää kaveria jotka nyt vasta valmistu vaihto-oppilasvuoden takia JA ne pitää välivuoden eli neki pääsee aikaisintaan vuoden päästä opiskelemaan :) Eli et sie oo ainoa!

  • Reply Kristiina 5 heinäkuun, 2012 at 9:02 pm

   Joo ysikakkonen kyllä! Elokuussaki 20vee oMGG APUA. En mä oikeesti niin vanha vielä oo :D No mutta ne sun kaverit on tehny jo jotain jännittävää elämässä ku ovat lähteneet vaihtoon. Minä en mittäään äää. Ompa kauheeta angstausta, mutta tää tiiäks helpottaa!

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 9:14 pm

   Angstaa vaan jos kerran helpottaa :) JO NIIMPÄ 20! Mustaki tuntuu ihan hullulta :D En hyväksy, oon ikuisesti lukiolainen

  • Reply Kristiina 5 heinäkuun, 2012 at 9:33 pm

   Todellaki lukiolainen, vaikkei ookkaan lukiossa. Ja ikuinen 18vuotias! En käsitä että ysineloset pääsee baariin??????

 • Reply Anonyymi 5 heinäkuun, 2012 at 7:35 pm

  Hukka on kyllä ihana paikka!
  Mikään huippu-urheilija ei tarvi olla, että kehtaa mennä ovesta sisään ja tunnelma on aina tosi pirteä ja iloinen. Ammattitaitoiset ja työstään innostuneet ohjaat saavat totta kai aikaan hyvän tunnelman ja oon ollu ihan mielettömän tyytyväinen tuohon paikkaan. Mun mielestä sopisit hienosti hukkaohjaajien joukkoon ja ois mukava nähä sut hyppimässä siellä, joten laita ihmeessä hakemusta! Jos ei tärppää nii kannattaa koittaa muitakin paikkoja Oulusta esim. SATSia

  • Reply Anonyymi 5 heinäkuun, 2012 at 7:36 pm

   haha hups tuo mun kommentti kuulosti ihan joltain mainospuheelta :D

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 7:40 pm

   :D Nä ot niin joku Hukan työntekijä!

  • Reply Anonyymi 5 heinäkuun, 2012 at 9:28 pm

   Ei, kyllä mää oon vaan ihan normaali himohukkailija. Oishan se tietenki huippua, jos tästä rakkaasta harrastuksesta maksettais vielä palkkaa! :D

 • Reply Neea 5 heinäkuun, 2012 at 7:52 pm

  Joo hukkaan tuu! :) mää oon vasta alottanu siellä, ja nihkeesti lähtee käyntiin :D jotenki inhoan mennä ryhmäliikuntatunneille, ku oon niin rytmitajuton :'D sun vetämille tunneille voisin tullakki!! :)

 • Reply Neea 5 heinäkuun, 2012 at 7:53 pm

  niin ja siis en oo tietenkää mikää ohjaaja, vaan just liittyny hukkalainen :)

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 8:12 pm

   Joo mie tuun Hukkaan! Meen hukkaan hii :) Ja sun pitää mennä sellasille missä ei tarvi ite niin paljon kuunnella rytmiä, paitsi että äkkiä ne perus rytmit ja liikkeet oppii kun käy jollain tietyllä tunnilla :)

 • Reply ida 5 heinäkuun, 2012 at 8:16 pm

  Joo, ehdottomasti liikunta-aiheista palkintoa kehiin :–) en taida viittiä lisätä sua kaveriks heiaheias ku mun kesän liikuntamäärät näyttää vielä harvemmilta ku sun. tuntuu et on vaan kokoajan töis nii ei kerkee liikkua ja ku pääsee töistä ja on ihan puhki nii ei mulla tuu ekana mieleen lähtee lenkille :-D

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 8:19 pm

   Älä höpötä, nyt meet ja lisäät! Ensinnäkin on mullaki tyhjää ja toiseksi, en mie tuomitse :D

 • Reply Anonyymi 5 heinäkuun, 2012 at 8:22 pm

  En oo pystyny kuuteen ja puoleen viikkoon urheileen, kiitos keuhkokuumeen, yskän, nuhan ja siitepölyallergian <3 Polttelis kyllä lähtä jo..

  • Reply Sita 5 heinäkuun, 2012 at 8:41 pm

   Uissaa.. Sulla on ollu kunnon setti! Raukka, toivottavasti nyt paranet ja hyvä vaan ettet oo kipeänä lähteny liikenteeseen – terveys kuitenki ennen kaikkea :) Sitte kunnon endorfiiniraivolla takasin treenihommiin ku pystyy!

 • Reply Anonyymi 5 heinäkuun, 2012 at 9:38 pm

  Kävin lisäämässä sut heiaheiassa kaveriksi. Käyttäjätunnus mulla on ollu tuolla jo ainaki vuoden, mutta innostuin vasta äsken ihan oikeesti käyttämään sitä, oikeestaan sun innoittamana ja sait luvan olla mun ensimmäinen kaveri siellä! Mun kaverit ku ei oo oikeen innostunu kirjaileen liikuntasuorituksiaan nettiin ja oli vähän orpo-olo siellä ilman kavereita. Hukassa tavataan, jos sinne joskus eksyt :)
  – N

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:06 pm

   Jee kivaa! Ja tavataan, 100% varmasti tuun sinne vähintään jumppaileen (jos en ohjaajaksikin). Muista tulla sanomaan moi jos tunnistat :)

 • Reply Anonyymi 5 heinäkuun, 2012 at 9:56 pm

  Mä niin rakastan sun hiuksia! Miten monta vuotta on tarvinnut kasvatella? :)

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:08 pm

   Aw kiitos! Hmmm no varmaan 5 vuotta sitten oon viimeksi leikannu kunnolla pituutta, viimeiset vuodet oon vaan tasoittanu joku 5-10cm latvoista :) Mutta mulla vissiin kasvaa melko äkkiä, tai näin mm. työkaveri valitteli :D

 • Reply Charlotte 6 heinäkuun, 2012 at 8:27 am

  Sulla on ihanan pirtsakka blogi! ja ihana olet itsekkin :) täällä yksi jumppaohjaajan urasta haaveileva..saliohjaaja ja personal trainer tavoitteena kunhan saan kauppiksen loppuun.. spinningistä oon käynyt vetämässä näytetunnin yhdellä salilla mutta sepä töppäs siihen että itse koulutus osu sille ajankohdalle kun synnytin ja pääsin sairaalasta kotiin :D tällä hetkellä ei niinkään harmita koska uskon kyllä että mahdollisuuksia vielä avautuu :D

  käyhän kurkkaamassa blogiani jos yhtään kiinnostaa :)

  http://delalevu.blogspot.fi/

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:09 pm

   VOi kiitos :) Ooo jännää, munki on tarkoitus väsäillä näytetuntia nyt elokuun aikana ja jännittää! Mie käyn, heti kun vain on enemmän aikaa :)

  • Reply Charlotte 10 heinäkuun, 2012 at 9:35 pm

   tsemppiä! muakin jännitti ihan sikana mut jostain syystä heti ku lämmittelybiisi lähti soimaan ni jännitys hävis ja siitä vaan nautti :)

  • Reply Sita 11 heinäkuun, 2012 at 6:19 am

   Okei hyvä tietää! Mulla nimittäin oikeasti oikeasti pelottaa se koko homma :D Puhua mikkiin ja olla johdossa, no pitää nyt tehä mielikuvaharjottelua ettei sitte oo ku peura ajovaloissa ku menee sinne salin eteen :D

 • Reply rrriina 6 heinäkuun, 2012 at 9:48 am

  Hukkaan kannattaa mennä :) Ite oon käyny ja tykkään tosi paljon!
  Ja taijan lähtee opiskelee liikunnanohjaajaksi syksyllä hhiii.
  pittää kyllä tulla käymää hukassa jos pääset sinne ohjaa :) ! ootko aikasemmi ollu ohjaajana salilla tai pitäny tunteja?

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:10 pm

   Iiik jännää :) Joo tuu käymään! En oo ollu, nyt haen ekaa kertaa. Saa nähdä miten käy. Yritän tehä silleen näytetunnin sinne niin että kaikki bloginki oululaiset lukijat vois tulla ilmaiseksi :)

 • Reply iina 6 heinäkuun, 2012 at 1:53 pm

  eeee tulee niin huono omatunto ku en oo harrastanu liikuntaa taas pitkää aikaa.. mulla on nyt semmonen "meen lenkille huomenna" -vaihe ollu päällä jo ainaki viikon haha :DDD saapa nähä millon pääsen sinne lenkille:) ehkä ensviikolla..

  oot muru rakas puspus<3 tuun sitte sun zumbaaa!

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:11 pm

   Joo joskus vaan on tuo vaihe eikä sitä niin vaan saa pois :D Ja tuut ehdottomasti hihi

 • Reply Lotta 6 heinäkuun, 2012 at 2:55 pm

  No hehe, en oo liikkunu koko kessään yhtään :D ei huijasin, kävin mie kerran zumbassa :DDD SYKSYLLÄ SITTE ;)

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:13 pm

   :D Kelmi huijaaki vielä.. Syksyllä niimpä!

 • Reply iisku 6 heinäkuun, 2012 at 4:01 pm

  Pitäisi kai ittekkin ottaa ittee niskasta kiinni… :D

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:14 pm

   Joo mieki oon kourinu omaa niskaani viime viikolla aika ronskilla otteella :DD Tänään oli jo oikeasti sellainen kunnon halu lähteä jumppaan, viime viikolla vielä vähän laiskotti ennen tuntia.

 • Reply Anonyymi 6 heinäkuun, 2012 at 8:11 pm

  tuli hirvee kuntoilun ja tanssimisen fiilis kun luin tän :D ! mut hei ei tarvi jännittää vaikutat mukavalta ,reippaalta ,sosiaaliselta ja aurinkoiselta ihmiseltä jolla on asiat hyvin tekee virhee jos ei ota sua ohjaajaks ..kyl se hyvin menee onnee sitten siihen sita:) ja ihanaa loppukesää♥

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:15 pm

   Jee :) Ja voi kiitos, ihanasti sanottu!! Oikeasti, tuli hullun hyvä mieli. Kiitos paljon, mie pidän sinun sanat mielessä <3

 • Reply salla 7 heinäkuun, 2012 at 11:50 am

  liikuntaan liittyvää! :)

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:16 pm

   Jee I'm working on it ;)

 • Reply ana-i-s 7 heinäkuun, 2012 at 3:58 pm

  Kuulostaa kyllä niin tutulta tuollaiset kausittaiset ruokailutottumukset :-D Itsellä menee ihan samoin, että silloin kun tulee liikuttua, syön myös tosi terveellisesti. Ja sitten on ne vättöilykaudet, kun tulee herkuteltua vaikka miten, eikä sitä liikuntaa saa mahdutettua aikatauluihin :-D

  On omallakin kohdalla allergia vähän rajoittanut elämistä tässä kesällä. Kyllä huomaa, että on selvästi normaalia pahempi kesä siitepölyn kannalta. Viime vuonna en oireillut millään tavalla, mutta nyt on tukkoisuutta riittänyt.

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:18 pm

   Joo mullaki just noin, ei vaan pysty silleen tasaisesti elämään! Mutta ei se haittaa, kunhan itelle asia on ok niin ei siitä mitään haittaa oo :) Ainakaan minusta! Vaikka ennen ahdistikin kausittaisuus. Joo, se siitepöly on ärsyttävä! Ku ei tiiä saako reenata vai ei, tavallaan vois mutta kuitenki pelottaa että onko sitä vähän niin kuin kipeä. Plus vaikea harrastaa liikuntaa, koska sitä räkää on niin paljon :DD

 • Reply karoliina 10 heinäkuun, 2012 at 1:08 pm

  Hukasta oon kuullut kyllä hyvää, se on vaan aika kallis. Ite kävin pari vuotta takaperin Beauty Centerillä (vaan naisia), mutta sekin on kyllä aika kallis. Liikku on kuulema kans hyvä, mutta siellä ei oo paljon ollenkaan ryhmäliikuntaa niin se ei varmaan palvelis sun tavotteita. Lisäsin sut heiaheiassa kaveriksi, vaikka mun liikunnat on kyllä ihan säälittävällä tasolla…. =D

  • Reply Sita 10 heinäkuun, 2012 at 7:20 pm

   Paljon on kallis? Mun nykyinen salikortti on noin 45e kuussa.. Ja kiitti ku kerroit, koska ei ite tosiaan tiiä mistään mitään ku muuttaa sinne! Pitäis käydä kaikilla saleilla tutustumiskäynnillä jos ei kukaan kertois että millaisia ne on :)

   Ja jee kiva ku lisäsit! Hyväksyinki sut jo

  • Reply karoliina 11 heinäkuun, 2012 at 6:36 am

   jotakin kuudenkympin luokkaa on toi beautycenter, jos ottaa pidemmän jäsenyyden. Toi Hukan jäsenyys liikkuu kans jossain kuudessakympissä. Mutta noista kannattaa kärkkyä tarjouksia, sillon kun liityin beautycenterille niin käytin jotain tarjousta ettei tarvinut maksaa liittymismaksua (jtn 100e???) ja sain ekan vuoden treenit pari euroa halvemmalla. Toi liikku on 29€/kk ja siin oli joku et jos oot puol vuotta jäsen niin se hinta laskee sit. :—D Toi on halvempi ku Oulun kaupungin salit, mutta se on kyl mun mielestä ihan siisti ja kiva mitä sen kerran kävin siellä tutustumassa. On se liikunta kallista. En sit tiiä et millanen tarjonta noissa korkeakoululiikuntajutuissa on, aateltiin kaverin kanssa yrittää käydä ees joskus niitten järkkäämissä jumpissa.

  • Reply Sita 11 heinäkuun, 2012 at 6:46 am

   Oho, no on kyllä.. Toivottavasti pääsen ohjaamaan niin ei tarvitsis maksaa :D Kiitti ku laitoit hintoja!

 • Reply Anonyymi 11 heinäkuun, 2012 at 7:32 pm

  Heippa! Satuin lukemaan tämän ja tässä vähän jumppaohjaajan näkökulmaa plussina ja miinuksina:

  +saat jumpata kaksinverroin kovempaa kun ohjaat–> pysyt hyvässä kunnossa ja siitä vielä maksetaan!
  +koulutuksia järjestetään usein
  +sopii opiskelijalle iltatuntien takia
  +ilmaiset salimaksut ja yleensä muiden ohjaamissa jumpissa saa käydä
  +tutustuu uusiin ihmisiin

  -jos ohjaa samaa tuntia läpi kauden, niin voi alkaa kyllästyttämään. (Inspistä ja tsemiä kannattaa hakia muilta ohjaajilta ja kysyä ihan suoraan asiakkailtakin, että toiveita tulevaisuuteen saa antaa :))

  Nuita plussia on enemmän, joten suosittelen! Les millsit on siitä helppoja, että sieltähän tulee valmiina ohjelmat :) Mutta toivottavasti tärppää Oulussa! Muistat olla vaan iloinen, näyttää liikkeet selkeästi ja käyttää ääntä selkeästi (mie esim. inhoan itte semmosia kiekasuja, vaikka huuto-tsempistä tykkään :D)

 • Jätä vastaus