Kysymyspostauksen vastauksia, osa 2

27 tammikuun, 2012

Harrastukset ja urheilu

Lasketteletko? Nuorempana enemmän, kun ostettiin isän kanssa aina liput talveksi Ounasvaaralle. Nykyään ehkä kerran vuodessa :D Ja lasken suksilla.

Ootko hiihtänyt?
Koulussa vain :)

Miks lopetit tenniksen? Olitko siinä hyvä ja kävitkö kilpailemassa? Menestyiks siinä? 
Tanssi vei niin paljon aikaa. En ollut kovin hyvä, tai siis kävin kilpailemassa mutta jäädyin melkein aina, haha.Viiden kilpailuvuoden aikana voitin vieraskaupungissa kisat ehkä kahdesti, ja nekin oli pieniä naistensarjoja. Minitenniksestä on enemmän palkintoja :D

Harrastitko tennistä Rovaniemen Rovs-seurassa?
Joo! Rovs on paras <3

Minkälaista tanssia olet harrastanut?
Suurimmaksi osaksi streettiä (hiphoppia) mutta lisäksi showta ja discoa.

Miksi lopetit tanssin ja voisitko kuvitella aloittavasi kilpailemista vielä joskus uudelleen? Entä mitä tanssi ja kilpaileminen on antanut/opettanut sinulle?
Lopetin ensinnäkin rahan takia; viimeinen tanssivuosi maksoi yhteensä yli 2000e, eikä porukat oikein enää jaksaneet maksaa mun kilpailuja. Olisi pitänyt alkaa maksaa lukukausimaksut ja kisat itse, enkä halunnut laittaa kaikkia rahojani siihen. Toinen iso syy oli se, että aloin miettimään, johtaako tanssiminen enää mihinkään. En kuitenkaan aikonut tanssia työkseni, joten lukioikä oli jotenkin sellainen sopiva ikä lopettaa.

Tietenkin olisin voinut käydä vain harrastelijatunneilla jolloin maksut olisivat olleet pienemmät, mutta oon vähän sellainen kaikki tai ei mitään -tyyppi – se esiintyminen ja kisaaminen oli ehkä parasta tanssimisessa, ja olis tuntunut hassulta jatkaa silleen kuin muuten vaan.

Tanssi on ensinnäkin antanut mulle ihania ystäviä ja mahtavia muistoja joita rakastan miettiä vieläkin; se, kuinka 11-vuotiaana olin mukana Lappiatalon Christmas around the world -tanssishowssa, joka pyöri teatterissa joulun ajan; Saksan Bremenissä järjestettävät street-tanssin MM-kilpailut, joihin pääsin kahdesti osallistumaan; Santa Parkissa työskentely tonttuna jouluisin.. Jos mietitään, mitä taitoja tanssi sekä kilpailu on antanut.. No, ekana tulee mieleen periksiantamattomuus fyysisissä suoritustilanteissa. Meän tanssinopettaja ei kattonut hyvällä jos lihaskunnon jätti kesken tai koreografiaa ei vetänyt täysillä :D Tietenkin esiintymistaidot tuli kilpailun mukana; miten lavalla ollaan, miten hymyä ja ilmeitä käytetään esiintyessä, mitä lavalla ei tehdä, miten katsojiin otetaan henkistä kontaktia..

Woah mikä pitkä vastaus, haha.

Kuvatoive, tanssiesitykset ja SM-kisat:

Missä seurassa täällä Rovaniemellä on mahdollista harrastaa tanssia?
Mie olin Hot Cakesissa, mutta nykyään se on Step up (se Marco Björströmin tanssikoulu, sama kuin Helsingissä). Eli Step up on isoin steet-, disco- ja showtanssiseura, mutta lisäksi löytyy varmaan pienempiä harrastelijaryhmiä? Baletista, kilpa- ja kansantanssista en osaa sanoa :(

Mitä harrastat, tai miten treenaat?
Tällä hetkellä käyn jumpissa, suurimmaksi osaksi Les Millssin tunneilla. Reenaan joko tosi paljon tai en ollenkaan, riippuen siitä, millainen kausi on menossa.

Lempiurheilumuoto?
Tavallaan tanssi, mutta toisaalta se ei ehkä urheiluna tuo niitä samanlaisia adrenaliineja kuin vaikka BodyCombat. Minusta reenaaminen saa olla mahdollisimman rankkaa, rakastan sitä kun vetää niin äärirajoilla kuin vaan pystyy. Tanssissa taas tätä ei voi kovin toteuttaa (paitsi jossain rankoissa lajeissa, kuten discossa) – mutta tanssissa taas on vahvemmin mukana musiikki, joka on myös rakkaus.

Asuminen, kielet ja matkustus

Onko Rovaniemellä kiva asua?
Ehdottomasti on. Ei tuu ikinä orpo olo, sellainen että hukkuis ihmismassaan. Kauppoja, kuntosaleja, kouluja, baareja ja ravintoloita on tarpeeksi, vaikka paljon enemmänkin voisi olla. Välimatkat on kohtuullisia, talvi on kunnon talvi ja Joulupukin kaupunki muuttuu kauniiksi aina joulun aikaan.

Puhutaaks Rovaniemelläki sie ja mie?
Joo puhutaan, ja teän pittää valvoa silimä kovana ettei mun puhe ala muuttuun jos muutan sinne Ouluun opiskelleen!

Mitä kieltä haluaisit oppia puhumaan?
Venäjä olisi aika siisti! Ranskaa yritin opetella viiden vuoden ajan koulussa, muttei siitä tullut mitään.

Puhutko thaita? Mitä kieltä puhut mammasi kanssa?
Puhun, opin itse asiassa thain ennen suomea, koska äiti hoiti mua eniten kun olin vauva ja pieni lapsi. Ja thaita puhun mamille :) On muuten jännä, miten joidenkin mielestä en varmaan osaa puhua täydellisesti thaita, tai siis enhän mie osaakaan jos mietitään sanastoa; mulla puuttuu monia erikoisempia sanoja, kuten sivistyssanoja, koska oon kasvanut Suomessa ja oppinut kieltä pelkästään äitin kautta. Miten voisin osata sanoa vaikka mikrokuituliina thaiksi, jos äiti ei ole ikinä sitä sanaa mun kuullen sanonut? Mutta, osaan kyllä siinä mielessä thaita yhtä hyvin kuin suomea, että mun kielioppi ja kielikorva on samaa tasoa kummassakin. ”Kuulen” thaissakin jos lauseen sanajärjestys on väärä, miettimättä kielioppisääntöjä sen kummemmin – itse asiassa en ole ikinä opiskellut thain kielioppia, vaan kaikki perustuu siihen, että äiti on puhunut mulle thaita vauvasta lähtien.

Tunnetko Thaimaasta paljon sun sukulaisia ja ootteko läheisiä?
Tunnen, vaikken välttämättä nimeltä kaikkia muistakaan niin oon kuitenkin suurimman osan tavannut monta kertaa. Ne tulee aina käymään kun kuulee että oon Thaimaassa :) Kovin läheisiä ei olla, nähdään kuitenkin niin harvoin. Läheisin oon ehkä äidin veljen ja mummon kanssa. Serkkujen kanssa olisi hyvät mahdollisuudet tulla juttuun, kun kumpikin tyttö on suunnilleen saman ikäinen kuin mie, mutta jotenkin se kunnon tutustuminen on jäänyt vuosien varrella (tiedättehän, miten yleensä aikuiset jututtaa lasta? Kahden lapsen välillä se jutustelu on hankalampaa kun kukaan ei johda keskustelua.)

Kuinka monesti oot käyny Thaimaassa?
En tiedä tarkalleen, mutta olisko seitsemän kertaa? Oon yleensä kuukauden kerrallaan, paitsi viime vuonna olin vaan kaksi viikkoa lukion takia. Nykyään käyn joko kerran vuodessa tai joka toinen vuosi.

Ootko koskaan miettinyt että muuttaisit Thaimaahan joksikin aikaa ja tutustuisit juuriisi? Onko se sullekkin ihan vieras ja ihmeellinen maailma kaikkine upeine maisemineen ja tuoksuineen, vai tuntuuko toiselta kodilta?
No en siinä mielessä, ettei sitä juuriin tutustumista tarvita; ensinnäkin yksi kulttuurin isoimmista piirteistä eli kieli on mulla hallussa, oon käynyt siellä niin monta kertaa (ja asunut aina sukulaisten luona, eli ei oo ollut sellaisia turistilomia ikinä) ja äiti on hoitanut mua paljon lapsena, jolloin thaimaalaiset tavat ynnä muut tulee helposti tutuksi :) Onhan se silleen tietenkin vieraampi maa kuin Suomi kun en oo ikinä asunut siellä, mutta jollain tasolla tunnen oloni ihan kotoisaksi aina kun meen Thaimaahan. Pystyn käymään yksin kaupassa tai ostamassa katukojusta ruokaa ja pystyn osan tiekylteistäkin lukemaan (jos on tarpeeksi aikaa, haha).

Onko sulle outoa ajatella että jos olisitkin kasvanut Thaimaassa, miten erilainen saattaisit olla ja miten erilaista elämä silloin olisi?
Tavallaan joo, koska varmasti olisin kuin eri ihminen. Olisi hauska tietää, mitä mieltä olisin vaikka Suomesta jos olisin kasvanut Thaimaassa. Luultavasti olisin jollain tasolla aavistuksen tyhmempi kuin nyt, sillä Thaimaassa kouluissa ei minusta hirveästi kannusteta nuoria omaan pohtimiseen ja aikuistuminenkin tapahtuu ehkä vähän myöhemmin, johtuen tiiviimmistä ja avoimemmista perhesuhteista. Mutta, tuo on vähän sellaista jossittelua mun mielestä; se mitä ei tapahtunut, ei tapahtunut, ja hyvä niin! Ties vaikka olisin nyt sokea tai kuollut jos meidän perhe olisi 20 vuotta sitten muuttanut Thaimaahan, hyi :D

Tunnetko olevasi thaimaalainen vain ihan supisuomalainen?
Pakko sanoa että puoleksi ja puoleksi – tietenkin vähän enemmän suomalainen. Tästä aiheesta vois tehdä niin pitkän tekstin, etten tiiä miten nyt vastaisin. No, mussa on perussuomalaisia piirteitä; tykkään omasta rauhasta ja sovituista aikatauluista, kerron mielipiteet suoraan ynnä muuta, mutta toisaalta oon halunnu omaksua paljon thaimaalaisiakin piirteitä, esimerkiksi sellaisen tietynlaisen sosiaalisuuden ja ääh tää on niin vaikeaa! Joka tapauksessa, oon kumpaakin melkeinpä yhtä paljon. Thaimaalaisuus ei vaan tuu esille Suomessa niin helposti, kuin suomalaisuus Thaimaassa (negatiiviset piirteet pannaan merkille helpommin kuin positiiviset).

Haluaisitko asua Thaimaassa vai Suomessa, ja miks?
Suomessa on tällä hetkellä parempi asua, elintaso on normaalilla työllä korkeampi, täällä yhteiskunnan asiat on paremmin, on puhdasta ja ura kirjoittamisen saralla on helpommin saavutettavissa (en osaa kirjoittaa thaiksi kuin ihan vähän). Rakastan kyllä Thaimaatakin, eli en voi sanoa etten tule koskaan asumaan Thaimaassa – on vaan todennäköisempää, että oma koti tulee olemaan Suomessa.

Missä kaikissa maissa olet käynyt?
 Ruotsi, Norja, Englanti, Ranska, Saksa, Hollanti, Belgia, Portugali, Kypros, Kreikka, Thaimaa, Kiina.

Jos voittauisit maailmanympärysmatkan, mihin suuntaisit ensimmäisenä?
Varmaan New Yorkiin.

Missä maassa haluaisit asua?
Suomessa on aika hyvä olla. Tietenkin joku New York ja Lontoo kuulostaa hyvältä, mutten kuitenkaan voi sanoa että haluaisin asua Amerikassa tai Englannissa (maa on niin eri asia kuin yksittäinen kaupunki, ja nyt kysyttiin maata).

Missä etelän kaupungissa voisit asua Suomessa?
Helsinki, Turku ja Tampere varmaan mieluisimmat. Tuntuisi hölmöltä muuttaa etelään pieneen kaupunkiin, koska pienistä kaupungeista Rovaniemi tuntuu parhaimmalta.

.

31 Kommenttia

 • Reply Melissa 27 tammikuun, 2012 at 7:38 am

  Vitsit kui mielenkiintosta lukee näitä sun kysymyspostausten vastauksia!! Toivottavasti niitä on vielä luvassa paaaaaaaaljon ^_____^

  • Reply Sita 27 tammikuun, 2012 at 10:25 am

   Jee ihanaa ku joku jaksaa lukea näitä! O-ou enää yks jäljellä :S

 • Reply Peppi 27 tammikuun, 2012 at 8:28 am

  • Reply Sita 27 tammikuun, 2012 at 10:25 am

   Söpöliini :)

 • Reply sanna 27 tammikuun, 2012 at 10:20 am

  Vaikutat ihanan aidolta ja symppikseltä. Ja varmasti myös olet:)

  • Reply Sita 27 tammikuun, 2012 at 10:26 am

   Ihana, kiitos kommentista.

   (Oon oikeasti kauhea huijari ja ilkimys >:)

 • Reply Maria 27 tammikuun, 2012 at 10:37 am

  Kiva kun oikeesti viitsit vastata ja nähdä vaivaa näihin vastauksiin. Moni bloggaaja vastaa kysymyspostauksen kysymyksiin niin lyhyin sanoin kuin vain mahdollista, joten tosi mukavaa vaihtelua :)

  • Reply Sita 28 tammikuun, 2012 at 8:57 pm

   Näihin on niin kiva vastata! Mietin kyllä että jaksaako kukaan lukea näin pitkiä vastauksia, eli ihana kuulla että tykkäät :)

 • Reply Neea 27 tammikuun, 2012 at 2:51 pm

  Ihana postaus, kirjotat kyllä tosi hyvin! :) oulussa muuten puhutaan just tuollai, mutta ei käytetä mie ja sie vaa sanotaan että "voikko nää muute…" :D

  • Reply Sita 28 tammikuun, 2012 at 8:59 pm

   Kiitti! Voi ei tarttuukohan näät mulle :D En haluais…

  • Reply Neea 28 tammikuun, 2012 at 10:21 pm

   se on aika kamala, oon koittanu itekkin opetella siitä pois :) silleen oikeen "ookko nääääääääääää" :D hyi.

 • Reply jenni 27 tammikuun, 2012 at 3:21 pm

  erittäin ihana tämä postaus ja olit selkeästi nähnyt vaivaa kysymyksiin vastaamisessa :)

  muuten, blogissani on käynnissä arvonta! käyhän kurkkaamassa se ja osallistu toki mukaan :-)

  • Reply Sita 28 tammikuun, 2012 at 9:00 pm

   Oi kiitos paljon :) Ja joo mie käyn kahtelemassa!

 • Reply Anonyymi 27 tammikuun, 2012 at 4:19 pm

  hei mistä tanssi tapahtumasta noi sun tanssi kuvat on? ja missä ne oli? :)

  • Reply Sita 28 tammikuun, 2012 at 9:01 pm

   Eka kuva on kauppakeskus Revontulen vaateliikkeiden muotinäytöksestä, keskimmäiset on Helsingistä, SM-kisoista vuodelta 2009 ja kaksi viimeistä on kans SM-kisoista vuodelta 2008 :)

 • Reply Mirella 27 tammikuun, 2012 at 6:44 pm

  Hei tää oli tosi kiva postaus :) Pakko kyllä sanoo, että oot just semmonen ihminen johon mielellään tutustuis! Vaikutat niin ihanan ystävälliseltä ja aidolta :)

  • Reply Sita 28 tammikuun, 2012 at 9:08 pm

   Pakko sanoa samat sanat, hun :)

 • Reply Anonyymi 27 tammikuun, 2012 at 7:23 pm

  Kiiiitos kun vastasit mun kysymyksiin!:D kirjotan taas samaa kun muutkin mutta vaikutat kyllä niin ihanalta ihmiseltä ja sun juttuja on tosi mukava lukea:)

  • Reply Sita 28 tammikuun, 2012 at 9:08 pm

   Hehee ole hyvä! Ja haha ihan samanlainen mie oon kuin kaikki muutkin :)

 • Reply Anonyymi 27 tammikuun, 2012 at 7:53 pm

  Oi, ihanat nää kysymyspostaukset ! tosi mukavalta ihmiseltä vaikutat ja suhun vois tutustuu kuka vaan mielellään. kysyisin muuten vielä yhen kysymyksen (myöhässä, joo) liittyen asumiseen, ja voit vastata siihen ihan vaan tässä näin. Onko teillä siellä rovaniemessä omakotitalo vai millainen kämppä? vaikuttaa ihan kivalta, mutta oon nähny vaan joitain vilahduksia siitä näissä kuvissa. Kiva jos viitsisit vaan vastata : ) ryhdyin yhtäkkiä seuraamaan blogiasi ja jäin heti koukkuun! ihana <3

  • Reply Sita 28 tammikuun, 2012 at 9:11 pm

   Oi ihana kuulla että oot tykästyny :) Mie voisin vastata tuohon viimeisessä kysymys-vastaus-postauksessakin, varmaan muutki miettiny ku mulla on aina eri paikoista kuvia ja silti sanon olevani kämpillä :D Mutta siis kuvat huoneesta jossa on kitara niin ne on Tuukalta ja muut on porukoiden luota, jossa siis asun vielä. Oon kuitenkin melkein puolet ajasta (torstai-sunnuntai) Tuukalla ja mulla on avain tänne niin nimitän tätäkin kodiksi. Niin ja sitten on vielä äitin luona yksi koti :D

  • Reply Anonyymi 29 tammikuun, 2012 at 3:53 pm

   Hehhe kiitos kun vaivauduit kertomaan ;D

 • Reply Milla 27 tammikuun, 2012 at 9:03 pm

  Sitaaa! Sulle olis tunnustus! http://millamainen.blogspot.com/2012/01/one-lovely-blog-award.html

  • Reply Sita 28 tammikuun, 2012 at 9:11 pm

   Oi kiitos! Mie koitan tehä tuon heti kun ehdin ja jaksan ja muistan :D

 • Reply winrisu 28 tammikuun, 2012 at 12:49 pm

  Ooh, oon saanu jostain sellasen käsityksen että et puhuis thaita nuin hyvin, ja nyt oon tosi ilonen ku huomasin että oikeasti osaat puhua sitä! Olin itse viime vuonna Thaimaassa vaihto-oppilaana, ja vasta sen jälkeen oon huomannu kuinka paljon Suomessa oikeasti on Thaimaalaisia nykyään. Tuun aina hirveän iloiseksi ku nään tai kuulen thaimaalaisia jossain Suomessa, ja jopa ymmärränkin thaita ite´se jonkin verran ^^;;

  Jee! Lisää thaikkuja Suomeen!

  • Reply Sita 28 tammikuun, 2012 at 9:12 pm

   Oo hienoa :) Varmasti aika jännä kokemus mennä sinne vaihtoon, kuitenki yleensä tyypit menee Amerikkaan tai muuhun samantyyliseen maahan.

 • Reply rriikka 28 tammikuun, 2012 at 5:46 pm

  oi ihanaaa ! löysin vihdoin lapista hyvän bloggajan ! ite asun tosi lähellä rovaniemee, pellossa, tiiäkkö sie missä se on ? (: no kuitenki, se on sadan kilometrin päästä rovaniemeltä (: käyn tosi usein rovaniemellä, viimeksi tänään mun piti tulla sinne, mutta sitten tuli pieniä muutoksia suunnitelmiin :s
  mut ah, rakastan tätä sun blogia ! (:(:(:

  ♥:riikka http://friendsfashionfairytales.blogspot.com/

  • Reply Sita 28 tammikuun, 2012 at 9:13 pm

   JEE :) Kiitos paljon ja Lappi for life!! Tuu moikkaan Triumphille joskus jos käyt viikonloppuna Rovaniemellä.

  • Reply rriikka 30 tammikuun, 2012 at 1:16 pm

   lappi on just paras paikka (: juu en päässy viikonloppuna, mutta tuun moikkaan joskus hiihtoloman (viikko 10 vissiin) aikoihin (: käyn laittaan ehkä industrialin ! (: juu mut nähäään sitte sielä (:

 • Reply Anonyymi 29 tammikuun, 2012 at 6:24 pm

  Hei,

  haluaisin vielä kysyä näin jälkikäteen sun tanssitaustastasi, miksi oot lopettanut tanssin ja kilpailemisen? Oot kuitenkin aivan huippuhyvä ja kilpailuissakin menestynyt tanssija ja varmasti oisit pärjänny kilpailuissa vielä tulevaisuudessakin! Joten, miksi lopetit tanssin ja voisitko kuvitella aloittavasi kilpailemista vielä joskus uudelleen? Entä mitä tanssi ja kilpaileminen on antanut/opettanut sinulle? :)

  Kiitos jo etukäteen, jos viitsit vielä vastata ja kiitos ihanasta blogistasi :) <3

  • Reply Sita 29 tammikuun, 2012 at 7:40 pm

   Laitoin tonne postaukseen nuo! :)

   Hihi ole hyvä <3

  Jätä vastaus