Kompressiosäärystimet

18 helmikuun, 2014

 photo ruIMG_6804_zps9c1f3d2f.jpg

Yhteistyössä Tritanium.

Pääsin nyt helmikuussa testaamaan ekaa kertaa kompressiosäärystimiä Tritaniumstore-verkkokaupan sponsoroimana. Sain blogiyhteistyönä kahdet säärystimet, jotka jalassa oon nyt koittanut jumppailla ahkerasti – käytännössä oon pitänyt noita myös ennen jumppaa, eli valmistaen jalkoja treeniin vaikka bussimatkan ajan.Alun perin mie kiinnostuin kompressiotuotteista oikeastaan ihan vaan nähtyäni niitä salilla muilla treenaajilla. Hoksasin, että tuollaiset säärystimet voisivat helpottaa mun epäsäännöllisiä (mutta ärsyttäviä) polviongelmia, mutta oon tässä yhteistyön aikana saanut tietää säärystimien muitakin hyötyjä. Kompressiosäärystimien ja -sukkien perusideana on siis tehostaa treeniä, auttaa palautumisessa ja helpottaa esimerkiksi penikka- ja akilleskipuja. 

 photo ruIMG_6804_zps9c1f3d2f.jpg

”Yksinkertaisesti selitettynä kompressiovaatteella lisätään kudosten ulkoista mekaanista painetta, jolloin laskimoveren ja lymfanesteen kierto tehostuu. Tämä ulkoinen mekaaninen paine pienentää verisuonten läpimittaa, jonka ansiosta mm. laskimoläpät sulkeutuvat helpommin ja laskimovirtaus tehostuu. Myös imunesteitä kuljettavan lymfajärjestelmän toiminta tehostuu ja kehon oma ”roskahuolto” toimii nopeammin. Tehostuneen laskimo- ja lymfakierron ansiosta lihasten hapensaanti paranee ja epäpuhtauksien poistuminen nopeutuu.”Oon kokeillut kompressiosäärystimiä nyt juoksun lisäksi kaikilla niillä ryhmäliikuntatunneilla, joissa käyn – ja minun mielestä säärystimet ovat yllättäen parhaimmillaan BodyPumpissa. Mun polvi tuntuu usein sellaiselta inhottavalta tunnin alussa, eikä se lyhyt alkulämppä meinaa riittää, jolloin kyykkybiisissä tulee joskus pieniä kipuja ja tunne siitä, että polvi muljahtaa paikoiltaan. Säärystimillä jalat tuntuu lämpimältä heti tunnin alussa, ja polvi on tuetumpi – tai ei ehkä oikeasti ole, mutta tuntuu siltä! Mulle ei ole niin tärkeää, onko polven kohdalla hyöty sellaista lumevaikutusta vai konkreettista; tärkeintä on, että ne epämiellyttävät paineet ja kivut on poissa ja pystyy treenaamaan stressaamatta. Muillakin tunneilla ja juoksussa säärystimien hyödyn näkee ehkä parhaiten just siinä alkulämmössä ja mukavan tukevassa fiiliksessä. Ekoilla kerroilla BodyStepissä ja BodyAttackissa säärystimet tuntui kyllä jossain vaiheessa tuntia vähän epämiellyttäviltä ja pohkeet sellaisilta loppuun pumpatuilta, mutta kyseessä taisi olla ihan tottumiskysymys. Nyt viimeisimmillä kerroilla en oo muistaakseni tuota kovaa painetta tuntenut.

 photo ruIMG_6804_zps9c1f3d2f.jpg

Ja sitten vähän pinnallisuuspisteitä: on nuo säärystimet kyllä mun mielestä niin kivan näköisetkin! Neonvärit piristää ja nuo mustat sopii vähän kaiken kanssa yhteen. Oon pitänyt säärystimiä shortsien lisäksi lenkkeillessä myös jumppahousujen alla, ja ne mahtuu ainakin mun pitkien juoksutrikoiden alle ongelmitta.

En oo koskaan ollut sitä mieltä, että ihan tavallista treenaamista varten pitää hankkia kaiken maailman hifistelyvälineet, mutta toisaalta pieni lisämotivointi vaikka kivojen treeniasusteiden kautta ei oo musta yhtään huono homma – ainakin mulla välillä on vaan niin laiska ja aikaansaamaton olo, että liikuntaan on pakko liittyä jotain pieniä kivoja juttuja, että jaksaa lähteä kotoa. Onpa se sitten herkku palkkari tai pinkit treenivaatteet.

 photo ruIMG_6804_zps9c1f3d2f.jpg

Säärystimissä kokovalikoima on S-XL, ja kirjain valitaan pohkeen ympärysmitan mukaan. Mie mittasin itseltäni noin 35 cm, joten otin suosiolla M-koon. Nuo säärystimet on kuitenkin aika napakat, niin en suosittele ottamaan yhtään pienempää kokoa kuin kokotaulukko neuvoo. Jos kompressiopaine menee liialliseksi, hyöty muuttuu haitaksi – mutta kannattaa tosiaan muistaa, että pari ekaa kertaa voi mennä puristukseen totutteluun, eli säärystimet ei välttämättä oo liian pienet vaikka alussa tuntuukin painetta. Säärystimet saa pestä koneessa 40 asteessa, ja mie en huomannut säärystimissä pesun jälkeen venymistä tai kutistumista.

Jos jokin Tritaniumin tuotteista kiinnostaa, kannattaa tehdä tilaus alekoodilla ”Sita10”, jolloin saatte kaikista tuotteista kymmenen prosenttia alennusta maaliskuun loppuun saakka. Blogin alekoodilla esimerkiksi noille kompressiosäärystimille jää hintaa 24,20 euroa, eikä tähän hintaan tule postimaksukuluja (toimitus on aina ilmainen kompressiotuotteilla).

 

 photo ruIMG_6804_zps9c1f3d2f.jpg

Koitin koota tähän postaukseen kaikkea tarvittavaa tietoa, mutta kyselkäähän jos jotakin tulee mieleen :)

20 Kommenttia

 • Reply Anni 18 helmikuun, 2014 at 7:55 pm

  Vitsit kun näyttää käteviltä! Noi vois olla kivat salilla, mulla kun pohjeet on joskus mennyt mystisesti niin jumiin, että hädin tuskin pystyn kävelemään :/

  • Reply Sita 19 helmikuun, 2014 at 8:06 am

   Oho raukka :( toivottavasti lähtis aukeneen jumit!

 • Reply Anonyymi 18 helmikuun, 2014 at 8:10 pm

  Pidetäänkö noita siis ennen treeniä vai treenin ajan jalassa ?:) attackissa meinaa kuolla ku tuntuu pohkeet ja akillesjänteet räjähtää nii nuo vois olla tosi hyvät siihen!

  Jassu

  • Reply Sita 19 helmikuun, 2014 at 8:02 am

   Treenin ajan, mutta mie oon pitänyt myös ennen treeniä just että lämpiäis pohkeet etukäteen :)

 • Reply iina 18 helmikuun, 2014 at 8:15 pm

  pinkit varsinki on ihanan pirtsakan näköset – toimis hyvänä motivaattorina! ja auttas varmaan penikkakipuihinki. haleja tiistai-iltaan <3

  • Reply Sita 19 helmikuun, 2014 at 8:01 am

   Oi samoin sinne <3 joo ja turkoosit olis kyllä kans aika ihanat hihi

 • Reply Kristiina 18 helmikuun, 2014 at 8:30 pm

  Pakko tilata! Mun pohkeet on aina jumissa ja viisi vuotta sitten jouduin hierojalle penikkataudin vuoksi. Nyt ne on taas lukossa ja reenaaminen niiden osalta ei oikein onnistu :( yritän taas avata nämä ja sen jälkeen noista on varmasti niin paljon hyötyä :) ! Mihin tuo alekoodi laitetaam

  • Reply Sita 19 helmikuun, 2014 at 8:04 am

   Toivotaan että nuo auttais :) sitä kysytään ostoskori-sivulla kun alkaa tekeen tilausta, "Onko sinulla alennukseen oikeuttava koodi?" nii tuonne!

 • Reply Hilja 18 helmikuun, 2014 at 8:48 pm

  Oi, nuo olisi varmasti hyvät mullekin polvivaivaiselle eritoten kyykkyihin ja juoksemiseenkin, mutta juuri mittailin pohkeitani ja kolmen sentin ero sattuu juuri tuohon eri kokojen välille ikävästi, joten ei auttaisi tilata kuin kahdet säärystimet, ja en taida siihen lähteä… Harmillista, jään lämmittelemään sääriäni normaalein säärystimin.

  • Reply Sita 19 helmikuun, 2014 at 8:00 am

   Oho jännä! Se onki jo melko huomattava ero, varsinki jos sattuu siihen kahen koon välille :/

  • Reply Hilja 19 helmikuun, 2014 at 2:54 pm

   Vanha polvivamma on saanut alitajuisesti varomaan jalkaa, enkä osaa käyttää sitä samalla lailla normaaliliikunnasta. Täytyy ennen tämmöisten tilaamista vähän kuntouttaa erityisesti toista pohjetta että olisivat enemmän saman kokoiset! Ihana blogi sulla, tykkään lueskella erityisesti sun treenijuttuja (:

  • Reply Sita 26 helmikuun, 2014 at 11:51 am

   Vitsi kiitos paljon kehuista :)

 • Reply TiiTii 19 helmikuun, 2014 at 7:47 am

  Tällanen käytännön kysymys kun treenailen useita kertoja viikossa. Tuolla verkkokaupan sivuilla sanotaan, että nämä tulisi pestä jokaisen käytön jälkeen 40 asteessa. En itse pese ihan näin usen pyykkiä. Mikäs on sinun mielipide, oletko pessyt joka käytön jälkeen vai voiko näitä mielestäsi käyttää muutaman kerran peräkkäin? :)

  • Reply Sita 19 helmikuun, 2014 at 7:59 am

   En oo pessyt joka kerran jälkeen, noissa on sen verran hyvä materiaali ettei se tunnu edes kauhean kostealta treeenin jälkeen nii ei oo tullu sellanen olo että hyi ei voi enää laittaa jalkaan :)

 • Reply Anonyymi 19 helmikuun, 2014 at 1:31 pm

  Tämmönen kysymys tuli mieleen että kun mulla on tosi "tiukat"(?:D) pohjelihakset eli ne ei veny suuntaan eikä toiseen, venyttelykään ei auta pätkääkään. Tämän takia mulla menee pohkeet järjettömän kipeäksi aina urheillessa ja jopa kävellessä alle kilometrin!! Osaatko sanoa auttaiskohan nämä säärystimet tämmöseen ongelmaan?

  • Reply Sita 24 helmikuun, 2014 at 10:21 am

   No joo en kyllä usko että kokeilemisesta olis haittaakaan :) Tietenki jonku fysioterapeutin tai vastaavan suositus on mun suositusta parempi :D

 • Reply Linda 19 helmikuun, 2014 at 9:15 pm

  Ei hitto noi on varmaan tosi kätevät! Mullakin käy silloin tällöin mystistä pohkeiden jumittelua ja hyvä kun pystyy kävelemään:D Ihankun en tarvis enempää kävelyyn liittyviä huolia tän mun nilkan kanssa haha :D Vitsi noi pinkit on vielä söpöt!!:3

  • Reply Sita 24 helmikuun, 2014 at 10:22 am

   Eikö ookki!! :)

 • Reply veera 22 helmikuun, 2014 at 9:47 am

  Vaikuttaa tosi hyviltä mullakin on mun toi penikkatauti tosi epäsäännöllinen! Mietin vaa tuleeko noissa kuuma treenatessa tai sellänen epämukava olo?

  • Reply Sita 24 helmikuun, 2014 at 10:22 am

   Jos on pitkät housut niin sitten voi tulla aika kuuma, mutta mie oon tykännyt käyttää noita just shortsien kanssa sisällä niin ei oo mitenkään liian kuuma :) Kuitenki sellanen hengittävä kangas noissa!

  Jätä vastaus