Aaton aattona enkä minä ole suomalainen

23 joulukuun, 2011

Tänään tapahtunutta. Seisoskelin kauppakeskuksen ulkopuolella kun n. 50-60 vuotias mies lähestyi (herran takin taskusta pilkisti pullo). Mies aloitti keskustelun.

”No, mitäs mieltä olet talvesta?”
”…?”
”Niin, mitä mieltä olet Suomen talvesta?”
”Ööh, no, ihan kivaa että on lunta jouluna.”
”Kyllä, kyllä. Sinähän puhut hyvin suomea. Ootko Thaimaasta kotoisin?”
”Aika hyvin arvattu! Äiti on sieltä. Mutta mie oon syntyny täällä.”
”Joo, selvä, selvä… Millaista sinusta on olla täällä Suomessa kun on talvi?”
”… No varmaan aika samanlaista kuin sinustakin. Oon siis syntynyt täällä.”
”Niin mutta kun siellä Thaimaassahan on niin lämmin, mulla monesti haluttaa jutella ulkomaalaisten kanssa että mitä mieltä he ovat Suomesta ja Suomen talvesta…”
”Joo joo, mutta mie oon syntynyt Suomessa. En oo ikinä asunu Thaimaassa.”
”Ai jaa, juu. Hyvin sinä kyllä puhut suomea.”
”No samalla lailla kuin sinäkin, oon asunut Suomessa koko ikäni.
”Niin, on mullakin ollu kaks thaimaalaista vaimoa.”
”Jaa jaa.”
”Niin, onhan se talvi ja kylmyys vähän eri luokkaa kuin siellä Thaimaassa. Mutta sinä oot sitten tottunu tähän? Mukava vähän kysellä mitä mieltä ulkomaalaiset on..”
”Jooo-o, samalla tavalla oon tottunu kuin sinäkin… No niin, heippa!”
”Hei hei! Hyvin puhut suomea! Ja hyvää joulua!”

Joo meinas mennä hermot kun ei miehelle menny jakeluun että se voi yhtä hyvin kehua itseään suomen kielen taidoista, hahha. Hauskaa että näitä tulee aina tasaisin väliajoin. Pahimmat tapaukset on ehkä tapahtunu töissä, eräs rouva tarvitsi apua ostoksissaan mutta esitti asiansa vasta kysyttyään ”Niin puhuthan sinä ihan suomea?” (mistä mulle tuli vaikutelma, ettei nainen olis hoitanut asioitaan mun kanssa jos en osaisi kieltä täydellisesti). Toinen taas ihmetteli tylysti että ”Miten sinä puhut noin hyvin suomea…” No varmaan samasta syystä kuin sinäkin.. :D

No mutta, lähinnä tuon juopon kanssa keskustelu sai aikaan naurua ja hyvä päivä mulla onkin ollut. Töissä oli hullun mukavaa ja kotona on täys joulumeininki päällä – rauhallinen sellainen siis. Sain tänään ekat joululahjatkin, Tuukalta, ja iik ne oli ihanat! Näette ne lähipäivinä jos laitan tänne lahjapostauksen.

 

Nyt mulla ei kuitenkaan oo mitään muuta sanottavaa, kuin että taianomaista aattoyötä kaikille ihanille lukijoille. Jatkan nyt valkosuklaajääkarhun nakertelemista :) Ja hyvää joulua niille jotka ei huomenna käy koneella. Mun taas on ehkä pakko tehdä aaton superfiilistelypostaus joulurauhasta huolimatta..

Ps. Eka kuva on läppä, varsinkin hupparin ja turkistakin yhdistelmä.

11 Kommenttia

 • Reply Belsissa 23 joulukuun, 2011 at 9:20 pm

  Olipas kummallinen ukko. Nuo humalaiset osaavat kyllä välillä olla samaan aikaan kovin rasittavia ja huvittavia. Minullekin on tullut ihme kommenttia. "Onpas nätti tyttö, kyllä se siitä vielä kasvaa", pitäisikö olla otettu vai loukkaantunut? :D

 • Reply Peppi 23 joulukuun, 2011 at 9:22 pm

  Hahahahaha:D:D:D ei hittolainen mikä tyyppi! IHANA!!

  Mä oon huomenna aamusta iltaan menossa niin, mä toivottelen sulle kans ihanaa ja rauhallista joulua! ♥

 • Reply Sita 23 joulukuun, 2011 at 9:24 pm

  Belsissa: Ahahah sun on kyllä ehkä vielä parempi :D Ole otettu ehkä mieluummin? Ja joo, oli outoa kun se ei ees vaikuttanu yhtään känniseltä!

  Peppi: Joo siinä oli yhenlainen maailmanmatkaaja :D Ihanaa joulua Peppi, isot halit sinne <3

 • Reply jasssi 23 joulukuun, 2011 at 9:47 pm

  Ei luoja mikä mies! :D
  Hyvää, rauhallista ja rakkaudentäyteistä joulua sinnepäin Sita!
  Btw. Näkyykö siellä lunta missään? Täällä on ihan mustana kaikki paikat :-(

 • Reply Sita 23 joulukuun, 2011 at 9:48 pm

  jasssi: Haha niimpä :D Ihanaa ja herkullista joulua sinnekin <3 Ja on lunta! On on on. Paljonkin, otan huomenna kuvan :)

 • Reply Nea 24 joulukuun, 2011 at 7:34 am

  Aivan ihanaa ja parhainta Joulua sulle Sita♥♥!:)

 • Reply Sita 24 joulukuun, 2011 at 7:59 am

  Nea: Kiitos pikkuinen ja samoin sulle <3

 • Reply Maukku 29 joulukuun, 2011 at 6:27 pm

  No nin, voi lollll. Ihmiset osaa olla yllättävän ennakkoluuloisia. Mut hyvä et siul on terve suhtautuminen tollasiin. Harmittomat jutustelijat on ihan ookoo, mut jussihalla-ahot ei ehk niinkään :–/

 • Reply Sita 29 joulukuun, 2011 at 9:11 pm

  Maukku: Osaahan ne! Mutta pitää se ymmärtää, enhän miekään tiedä mitään vaikka intialaisista ihmisistä tai afrikkalaisista kulttuureista. Ja on niitä ihania harmittomia jutustelijoitakin, sellasia jotka on vaan vilpittömästi kiinnostuneita jutuista joita mie saatan puoleksi ulkomaalaisena tietää :)

 • Reply Alisa 17 tammikuun, 2012 at 6:34 pm

  Hahah tuo on niin tuttua toi että puoleksi ulkomaalaisena ihmisenä on vielä niitä jotka päättelee että on täysin ulkomailta eikä puhu suomea tai ole voinut syntyä suomessa ja asua täällä koko ikäänsä :D parasta on tietysti baareissa kun jengi tulee kysymään semi huonolla englannilla mistä päin oon kotoisin ja sit kun vastaa että 'suomesta' niin alkaa tuhansien kysymysten tulva. Ah näitä iloja!

  • Reply Sita 17 tammikuun, 2012 at 7:42 pm

   Hahaha kohtelu eiku kohtalotoveri! Multa ei oikeastaan olla baareissa tultu kyselemään tuota, johtuu varmaan siitä että Rovaniemi on niin pieni paikka -> suurin osa meän ikäisistä tietää mut, mutta voin kuvitella kun sua on lähestytty muutaman kaljan tuoman rohkeuden turvin :D Tietynlaiset suomalaiset on joskus niin ihania, selvin päin ei ikinä lähestyttäisi tuon asian puitteissa, mutta kännissä kyllä kehtaa, haha.

  Jätä vastaus