Microblading-kokemuksia (Helsinki)

28 lokakuun, 2018

 Yhteistyössä BROWRIINA

Kun microblading-kulmat rantautuivat Suomeen, mie kiinnostuin niistä heti – mutta varovaisesti. Oon pitänyt mun luonnollisia kulmia hiukan harvoina, kapeina ja hassunmallisina (nykypäivän kauneusihanteisiin peilaten, luonnollisestikin), joten kestomuotoilu ja pysyvä väri herätti mielenkiinnon. Toisaalta mie oon aina ollut myös luonnollisuuteen kannustava ja julistanut, ettei aina tarvitse mennä vallitsevien kauneusihanteiden raameihin. Tämän pienen ristiriidan takia mietiskelin pari vuotta asiaa, kunnes lopulta tänä syksynä päätin, että haluan kokeilla microbladingia.

Microbladingissa siis ihoa pigmentoidaan viiltämällä/piirtämällä yksittäisiä ”karvoja”, jolloin lopputulos on ainakin mun mielestä yllättävän aidon näköinen. Homma ei ole kuitenkaan täysin pysyvä, vaan väri haalistuu pois noin vuoden kuluttua. Aloin tutustua helsinkiläisiin ammattilaisiin Instagramin kautta, jossa törmäsin tähän tiliin. Muutaman viestin jälkeen mie sainkin mun microblading-kulmat yhteistyönä Riinalta, jonka BROWRIINA-liiketilat sijaitsevat Helsingin – öö, Punavuoressa? En osaa vieläkään uusia kaupunginosia, haha. Lähellä keskustaa joka tapauksessa! Sain kuulla, että ekalla tapaamiskerralla kulmat muotoillaan ja mallaillaan rauhassa, jonka jälkeen suoritetaan itse toimenpide. Kulmien parantuminen kestää noin viikon, jonka aikana tulee mm. välttää hikoilua ja rasvailla kulmia aktiivisesti, jotta väri/rupi kuoriutuu pois. Hintaan kuuluu noin kuukauden päästä pidettävä lyhyempi huolto, jolloin täytetään mahdollisia aukkoja ja vahvistetaan väriä.

Suoraan sanottuna mulla jännitti aika paljon ennen laittoa, sillä oon nykyään (henkisesti) herkempi kivulle, eikä mulla oo kokemuksia tatuoinneista, joiden laittaminen voi tuntua hiukan samalta kuin pigmentointi. Riina oli onneksi super mukava, ja rauhoittava olemus helpotti mun pelkoa, haha. Ensin tosiaan luonnosteltiin tulevat kulmat tosi tarkasti, ja musta oli mukavaa, ettei mun tarvinnut ottaa minkäänlaista stressiä muodosta tai mallista. Sai luottaa ammattilaiseen, mutta toisaalta sai myös esittää muutostoiveita, jos tuli yhtään sellainen olo.


Itse tekivaihe kesti muistaakseni jotain tunnin-kahden väliltä ja sattui mun mielestä aika paljon, mutta toki kaikkien kipukynnys on erilainen. Koitin vaan miettiä, että tämä parituntinen on lyhyt aika siihen verrattuna, että kulmat on kunnossa jopa vuoden ajan – mutta kyllä musta tuntui, että hikoilin ja kiemurtelin siinä penkillä vaikka kuinka kauan, haha. Pitää oikeasti harkita, onko musta koskaan ottamaan tatuointiakaan, kun kipukynnys on tuolla tasolla…

Kuten yllä olevassa kuvassa näkyy, piirretyt karvat erottuvat heti laiton jälkeen tosi selkeinä ja tummina (jälki pehmenee ekan viikon jälkeen).

Ekojen päivien ajan kulmat on paljon tummemmat kuin mitä ne tulee myöhemmin olemaan, mutta mie itse asiassa ihan tykkäsin niistä – näytti vähän samalta kuin mun normi meikissä. Kolmannen päivän jälkeen väri alkoi kuoriutua, mikä tapahtuu epätasaisesti, jolloin vaikutelma oli hiukan suttuinen parin päivän ajan. Jos siis laitat kulmat esimerkiksi maanantaina, kannattaa varmistaa, että torstai-lauantai-akselilla ei välttämättä ole menoja, joissa haluaisit olla tosi skarpin ja meikatun näköinen :)

Kävin vielä kuukauden päästä huollossa, joka tosiaan kuuluu laiton hintaan. Silloin täytettiin yhtä kohtaa, josta väri oli lähtenyt heti ekojen päivien aikana (eli parantumisvaiheessa) sekä vahvistettiin kulmia yleisesti joka puolelta.

…ja tältä kulmat näyttävät ilman meikkiä tällä hetkellä! Nyt parin kuukauden jälkeen voisin tiivistää mun kokemukset:

– Mulla on paljon itsevarmempi olo ilman meikkiä, sillä koen että kulmien väri antaa raamit kasvoille.
– Lopputulos ei ole ihan yhtä tumma kuin mitä olin luullut, sillä yleensä microblading-kulmista näytetään kuvia heti laiton jälkeen.
– Jos meikkaan, meikkaan siis edelleen myös kulmat, mutta homma hoituu hiukan nopeammin pigmentoinnin ansiosta.
– Toimenpide on toki hintava, mutta jos omat kulmat tai niiden puuttuminen häiritsevät ja budjettia löytyy, voin kyllä suositella sitä.

Jos kiinnostuit microbladingistä, voit varata ajan Riinalle mainitsemalla mun nimen, jolloin saat -10 % alennusta laiton hinnasta. Ajan voi varata vaikka marras-, joulu- tai tammikuulle, mutta alennus on voimassa lokakuun loppuun asti. Eli saat alennuksen myöhemmin tehdystä laitosta, kunhan varaat ajan viimeistään 31.10. :)

Tuliko mieleen mitään kysymyksiä? Lupaan vastailla parhaani mukaan!

Ei kommentteja

Jätä vastaus